stottering

RE: stottering

Mijn Mini Cooper uit 1991 stottert een beetje. Vooral als 'ie nog warm moet lopen, daarna word het een stuk minder maar is soms nog wel merkbaar.
En jah ik gebruik de choke :)

Nu denk ik zelf dat het misschien de mayo vorming kan zijn in de motor (dat word dus een lang stuk rijden) of een vuil luchtfilter (hoe krijg ik die kap eraf?).

Als iemand raad/suggesties weet/heeft dan hoor ik dat graag.

RE: stottering

Mayo-vorming op zich zou volgens mij geen stotteren tot gevolg moeten hebben. Luchtfilter zou misschien kunnen, als het een gewoon papieren luchtfilter is (heb je een K&N filter, dan moet het weel heel bont zijn wil dat voor problemen zorgen). Echt concrete aanwijzingen kan ik je helaas niet geven.

RE: stottering

Als het goed is zit er een K&N filter in, maar dat heb ik zelf nog niet kunnen aanschouwen omdat ik niet precies weet hoe die kap eraf gaat. Ik krijg het gevoel dat ik te veel meeneem als ik er aan ga trekken namelijk. Bij mijn oude Mini ging dat ding er zo af.

Zou een teveel aan olie ook een oorzaak kunnen zijn?

RE: stottering

Dat zou kunnen. Maar dat probleem had jij toch al eens eerder? En toen had je het toch opgelost?

Overigens, mayo onder het kleppendeksel [i:3ha9bkh0]kan[/i:3ha9bkh0] ook duiden op een lekke koppakking. Je schijnt het te kunnen zien aan belletjes in de radiateur. Is wel iets over te vinden op het forum.

RE: stottering

Met dat mayo probleem ben ik inderdaad al eens eerder gekomen. Het is dan ook stukken minden nu ik wat grotere rondjes maak.

Nu heb ik dus last van een stotterende motor. Het is wel een 'Wonder op Wielen' wat dat betreft zeg.

Nu verdenk ik ook nog eens de afstelling van de kleppen. Maar ik weet niet zeker of dat ook echt stotteren kan veroorzaken.

RE: stottering

Ik bedoelde eigenlijk het stotterprobleem en je vermoeden dat dat door een teveel aan olie veroorzaakt zou worden.

RE: stottering

Oeps, sorry :)

Nee daar ben ik nog niet eerder mee gekomen. Ik heb weinig kennis van auto's en ik ga nu gewoon alle dingen af waarvan ik vermoed dat het kan zijn.

RE: stottering

mijn mini heeft ook stotterende motor als ik weg rij rijd hij goed en altijd bij het zelfde punt (in het dorp) waar ik terug schakel gaat hij twee a drie honderd meter stotteren en als ik terug kom van mijn werk doet hij dat na het eerste stoplicht voor de rest rijdt hij perfect als hhij eenmaal warm is (denk ik) 8)

RE: stottering

brenda schreef:
mijn mini heeft ook stotterende motor




Jep, maar jij hebt een 1.3i als ik me niet vergis?? Daarbij wordt een hoop door de compu geregeld, en kan je weinig veranderen behalve resetten....

Met een 91-er carb weet ik meer raad. Aangezien het niet ernstig schokken is ga ik nog niet meteen van het ergste uit. Je kunt beginnen met het checken van de olie in je dashpot. De grote zwarte "schroef" boven op je carb (welke door je luchtfilter heen steekt). Deze moet zichtbaar zijn. Als je bijvult is te veel geen probleem.

Anders kun je de kleur van je bougies eens bekijken nadat de motor warm is gereden. Kun je een idee krijgen of de carb een beetje OK afgesteld is.