Subframe

default

RE: Subframe

Voor mij wordt het de eerste keer dat ik het achterframe ga vervangen. Wie kan mij hierover nuttige en belangrijke tips geven. En wat zijn de belangrijkste punten waarmee ik rekening dient te houden. :?

The Chelsea - Martin

RE: Subframe

Zorg ervoor dat je bouten niet afbreken, dat echt zo lastig. Voor de rest
is het niet echt moeilijk. Uitlaat, handremkabel, remleiding(en) en de schokbrekers los. Het nieuwe subframe goed behandelen tegen de roest.

succes ermee Spike

default

RE: Subframe

Bedankt Spike

Was nog even aan het snuffelen geweest en las dat deze vraag op 18 november ook al was gesteld. Heb het geheel gelezen en moet zeggen "veel olie en niet al te veel bruut geweld dan moet het lukken". Nog even een weekend wachten, dan kan de operatie beginnen. :x

Groetjes The Chelsea (Martin) 8)

default

RE: Subframe

:) Ik ben vandaag begonnen met het de-monteren van het achterframe. Nadat ik twee weken lang, om de dag, de bouten met kruipolie heb behandeld, was het een makkie om het roestig stuk ijzer onder de Mini vandaan te halen. :P
In eerste instantie zag ik er een beetje tegen op. Dit vanwege de verhalen dat de bouten die in de achterkoker zitten, wel eens kunnen afbreken.
Het enige probleem wat ik had was het los krijgen van de draaipunten (die door de draagarmen zitten) van de handremkabel. |:( Deze zijn ook aan vervanging toe. Maar ook hier was een oplossing voor.

Ik ga van de week het nieuwe frame halen en dan kan het ombouwen beginnen.
Daar ligt die dan, het stuk schroot.