subframe vervangen

default

RE: subframe vervangen

kan iemand mij vertellen waar ik op moet letten bij het vervangen van het achter subframe?
Ik rijd al 8 jaar mini maar dit wordt de eerste keer dat ik het subframe ga vervangen, voor de rest heb ik zo'n beetje wel alles aan de mini gerepareerd/vervangen.
Is het bijvoorbeeld verstandig om als ik het subframe er toch af heb meteen andere dingen te vervangen?
groeten patrick

RE: subframe vervangen

Denk dat het verstandig is om de rubbers waarmee het subframe tegen de carrosserie vastzit gelijk te vervangen je hebt het nu toch losliggen later komt het er niet zo snel (en makkelijk) van

RE: subframe vervangen

Ik zou zeggen let op waar je nu makkelijk bij kan en wat daarvan aan vervanging toe is. Als je het meteen nu vervangt scheelt je dat een hoop gedoe op een later tijdstip. En zorg dat alles netjes tegen roest behandeld is, als het subframe eraf ligt zijn er een hoop plekken waar je opeens een stuk beter bij kan

RE: subframe vervangen

Reken er ten eerste op dat je meer tijd nodig hebt dan je denkt, een weekend sleutelen is al vrij kort, als je ook de draagarmen etc moet overbouwen.

Ga er ook vanuit dat je de remleidingkapot draait en dat je waarschijnlijk van voor naar achter moet vervangen.

Maak de pluskabel van de accu los, haal de tank los.
ze asteunen onder een dikke balk onder de rand van de carosserie en ondersteun het subframe met 1 of 2 krik.

Draai de bouten in de kofferbak en tegen de dorpels los. Veel wd40 en geduld, er is er vast wel 1 (of meer) die niet los willen en uitgeboord moeten worden.

laat het subframe langzaam zakken als alles los is, en je kan beginnen met overbouwen van het een en ander.

Succes!

RE: subframe vervangen

Ik zou trouwens gelijk de cupjes en kogels van je trompetten vervangen. Zorg er in ieder geval voor dat je ze in huis hebt, want vaak zijn ze versleten. Als je kogeltje geroest is kun je het zaakje ook beter vervangen. Het nieuwe subframe moet je goed opschuren en in de lak zetten. Vervolgens behandelen met ML (in de holle ruimtes). Als het geheel gemonteerd is de boel inspuiten met tectyl. Alle bouten e.d. die je monteert goed insmeren met kopervet!

default

RE: subframe vervangen

hoi iedereen bedankt voor de hulp het is me gelukt alles ging goed los zonder dat er bouten afbraken alleen de remleiding moeten vervangen maar daar had ik op gerekend.
Nu alleen nog de remmen ontluchten en dan weer rijden.
Alleen voor de apk de koplampen en de bandjes nog vervangen en hopen dat er niks meer gevonden wordt bij de keuring.

RE: subframe vervangen

Gefeliciteerd! Leuk, heh, als zo'n klus gelukt is. Een subframe vervangen is iets waar ik me nog niet aan zou wagen, denk ik :)

RE: subframe vervangen

Er is nix moeilijk aan, als er maar niet één van de vier voorste bouten afbreekt, waar het subframe aanhangt. Alle andere bouten kan je vervangen, maar dezen hebben ingelaste moeren in de carrosorie. Dan moet je gelijk weer een andere moer erin lassen enzo..

Marko (bij mij brak er vanalles af, maar tis toch nog goed gekomen...)(ook met mijn mini)