support shaft lower arm

default

RE: support shaft lower arm

ik ben bezig om mijn oude voor subframe om te bouwen naar een nieuw subframe. nu heb ik alles kunnen demonteren alleen blij ik zitten bij de support shaft lower arm. dit is de pin die door het subframe heen gaat waar aan de onderste arm van de wiel ophanging vast zit.

Hoe krijg ik deze verwijderd? ik heb de bout verwijderd maar er is geen beweging in te krijgen.

alvast bedankt voor de reacties.

RE: support shaft lower arm

http://drcwww.uvt.nl/~bogaard/manual/fr ... otsusp.gif

ik neem aan dat het gaat om bout nr. 1

de boosdoeners zijn waarschijnlijk de rubbers nr 2, je kan de draagarm met bout naar voren slaan, dan kan je proberen een klos tussen de plaat/kop van de bout en het subframe te zetten en de arm naar achter van de bout losslaan.

HTH,
Theo van den Bogaard

RE: support shaft lower arm

voor de zoekfunctie: onderste draagarm as verwijderen

RE: support shaft lower arm

ik wens je suc6

Bij mij zat die helemaal vastgerot. Ik heb hem uiteindelijk bij mijn oude stage adres uit gestookt. Dat wat de enigste manier. en zelfs dat ging niet van een leie dakkie :P

default

RE: support shaft lower arm

zijn bemoedigende woorden wats, ik heb idd al heel wat dingen gedaan die veeeeeel meer tijd kosten als de haynes aangegeven onder andere door roest en gewoon vast gerot.

ik ga het zo proberen dus we zien wel.

in iedergevel bedankt voor de reacties

RE: support shaft lower arm

[size=75:1dd0luib][topics samengevoegd - Crispy][/size:1dd0luib]
Ik las net een onderwerp op het forum over het verwijderen van de onderste draagarm. Nu ben ik daar net mee bezig, maar ik kom niet helemaal uit de uitleg/beschrijving....

De moer met de ring is los. Aan de andere kant van de as zit geen moer. De as is niet recht en het kromme gedeelte staat naar beneden. Alles gezien vanaf de kant van het wiel.
Moet ik nu de as waar de draagarm aan vast zit draaien? Zoja, naar welke kant? Schuif ik dan de as naar de voorkant (van de mini) eruit?

Alvast bedankt voor de reactie!

Groeten,
Marthijn

RE: support shaft lower arm

Marthijn,

http://drcwww.uvt.nl/~bogaard/manual/fr ... otsusp.gif

het kromme deel in de as is om ruimte te hebben voor je aandrijfas, dat hoort zo.
De kant van de as zonder de moer heeft een afgeplat stuk dat onder een plaatje op het subframe valt, zodat de positie vast is, dus voordat de as kan draaien moet 'ie inderdaad een stukje naar voren.
De draagarm zit met 2 rubber bussen (nrs 2) op die as, en die kunnen behoorlijk vast zitten, als je de fusee los hebt en de spoorstang van de draagarm af, dan kan je het geheel (as en draagarm) naar voren halen en kan je de as makkelijker blokkeren en met de draagarm draaien e.d. om ze van elkaar te scheiden ..

HTH,
Theo van den Bogaard

RE: support shaft lower arm

Marthijn,
als je het juiste topic gevonden hebt, mag je daar gewoon je vraag in stellen hoor, dan wordt dat topic steeds duidelijker. Anders staat alle informatie versnipperd op het forum. (zie ook forumregels)

Ik neem aan dat je dit topic bedoelde, dus ik heb je vraag er even aan toegevoegd.