Tank- en tempmeter geven niet goed aan

default

Tank- en tempmeter geven niet goed aan

Ingediend door w_schaerlaeckens op

Goedeavond,

In het forum staan meerdere items welke over dit probleem gaan maar toch krijg ik hem niet getackeld.

Ik zit in het laatste stadium van een restauratieproject alleen nu kom ik tot de ontdekking dat zowel de tankmeter als de brandstofmeter niet goed aangeeft. De sensor en de vlotter zijn nieuw, de meters komen wel omhoog maar geven gewoon te weinig aan.

Als ik de draden van de vlotter aan elkaar leg dan gaat de meter wel helemaal op vol. Een extra massa recht op de accu vanuit het massapunt bij het achterlicht is niet de oplossing. Als ik de Mini uitlees dan "ziet" ECU wel gewoon dat hij +/- 85 graden is.

Iemand nog een idee wat ik kan checken? Zoals ik al zei, hij is tot het laatste boutje uit elkaar geweest dus waarschijnlijk is het iets kleins..

Alvast bedankt!

 

 

RE: Tank- en tempmeter geven niet goed aan

Leg eens een kabel van het massa punt van de tellers direct naar de accu.... als de ECU wel goed meet, maar de meter niet goed aangeeft moet je het dichter bij de meter zoeken!

RE: Tank- en tempmeter geven niet goed aan

op dit moment heb ik even geen Haynes boek tot mijn beschikking, dus even uit het hoofd..

Maar sommige meters werken op 6 volt, en sommige op 12 volt. (als ik mij niet vergis)

in het dashboard. (eitje) zit soms een spanningsverlager/stabilizator. Indien je de meters in het dashbord vernieuwd hebt voor 12 volt varianten, en vroeger zaten er 6 volt varianten doorverbonden met de spanningsverlager. dan geven ze nu dus te weinig aan, of in iedergeval een afwijkende waarde

https://www.minisport.com/c34770a-original-centre-speedo-clock-voltage-…

Denk dat je dus even moet achterhalen:

- wat de werkspanning is van de meters.

- en of dat blokje van de link dit ik stuurde, er eigenlijk wel gemonteerd zit?

Bovenstaande is nog geen duidelijk oplossing, maar ik denk dat je het wel daar moet zoeken. 

Googlen op "Wire diagram for Mini' (uitgaan van juiste jaartal) kan ook verhelderend werken.

grt, Peter

default

RE: Tank- en tempmeter geven niet goed aan

Ik heb via de connector achterop het instrumentenpaneel pin 5 rechtstreeks op de massa gezet van de accu maar dit bied geen verbetering. Heb heb helemaal vol getankt en hij geeft +/- 3/4 aan. de temp meter blijft op het bovenste randje van het blauwe gebied staan. 

Dit instrumentenpaneel heeft geen losse stabilisator achterop zitten. Wat ik gelezen heb zit dat in het paneel verwerkt. 

Weet iemand wat ik moet meten op de aansluiting achterop het paneel, dan kan ik makkelijk achterhalen of het signaal niet goed is of dat het paneel niet goed is.