Test Hoofdremcilinder

RE: Test Hoofdremcilinder

Ik zou graag willen weten op wat voor een manieren (buiten dat je geen druk opbouwt) je kan herkennen dat de hoofdremcilinder kapot is..

Ik heb van het weekend geprobeerd de mini te ontluchten en de druk die word opgebouwd is echt heeel minimaal en ben bang dat de HRC naar zn grootje is...

Thanks!

RE: Test Hoofdremcilinder

ontluchten is best een crime bij een mini. Zorg ervoor dat je ook bij de hoofdremcilinder zelf heb ontlucht, niet alleen beneden bij de remklauwen.

RE: Test Hoofdremcilinder

Bedankt voor je reactie!

DE HRC hebben we ontlucht, misschien niet opd ejuiste manier dan.. de een zegt ook dat dit wel nodig is en de ander zegt weer van niet.. hoe ontlucht jij deze dan?

De druk die word opgebouwd zorgt ervoor dat ik het pedaal net niet tot op de bodem kan intrappen en de wielen net blokkeren, maar de kracht waarmee de wielen blokkeren is bij lange na niet genoeg.

Moet wel zeggen dat ik ontlucht heb op de volgende manier.. ik ben in de auto gaan zitten en een vriend van me heeft de nippels open en dicht gedraaid terwijl ik het pedaal bediende, we hebben geen bekertje met een laagje remvloeistof en slagetjes gebruikt.. ook de achterremmen hebben we niet gesteld voor het ontluchten.. mischien dat het hieraan ligt?

RE: Test Hoofdremcilinder

Heb je wel de goede volgorde aangehouden? In het Haynes boek wordt per remsysteem (single/dual) aangegeven welk wiel je eerst moet doen enz. Als je deze volgorde niet volgt heb je er denk ik kans op dat lucht in het systeem blijft zitten. Als bij de HRC geen lekkage zichtbaar is dan zou deze moeten werken lijkt me.

RE: Test Hoofdremcilinder

Stel ten eerste de achterremmen af, daarna met een potje met een laagje remvloeistof en een slangetje de volgorde: rechtsachter, linksachter, rechtsvoor, linksvoor. En ja, het is een crime de remmen avn de Mini te ontluchten, nog erger als je Metro remmen gebruikt, dan krijg je er gratis 4 nippels bij.

Dennis

RE: Test Hoofdremcilinder

Ik heb weer wat uit te proberen!

Bedankt!! :)\\_ :)\\_