verplaatsen van de bestuurdersstoel

RE: verplaatsen van de bestuurdersstoel

Hallo! Ik wil graag in juni een leuke beginnersmini gaan aanschaffen. Maar ik zit nog wel met een aantal vragen.
Met mijn 1.90m lengte kan ik prima rijden in een mini. Voor nog meer comfort overweeg ik om de bestuurdersstoel + rails naar achteren te verplaatsen. Wat zijn zoal de mogelijkheden? Welke complicaties komen erbij kijken? En heeft het consequenties voor de apk? Ik geloof namelijk dat het verboden is om de bestuurdersstoel direct aan de bodem te fixeren.

RE: verplaatsen van de bestuurdersstoel

hallo wouter,

Ik weet niet of het verboden is om de stoelen direct met het subframe op de bodem te plaatsen.
Maar er zijn wel verlengstukken te koop bij minicentra voor nog geen €5,-.
Misschien dat dit wat is. Scheelt al een heel stuk geloof ik.

Groetjes marijn

RE: verplaatsen van de bestuurdersstoel

Het euro teken doet het niet, maar ik bedoelde dus dat het nog geen 5 euro kost. (die stoelverlengers)

Groeten marijn

RE: verplaatsen van de bestuurdersstoel

Hoi wouter,

Je kan bij alle minicentre's plaatjes kopen om je stoel meer naar achteren te zetten dat scheelt ongeveer 5 a 10 cm. probleem is de "kaartenbak" naast de achterbank daar kom je tegen verder kan je dus niet. Je kan dan ook een stuurverlager kopen zodat je stuur weer niet heel ver weg zit. Voor de keuring allemaal geen enkel probleem als het maar goed vast zit. Het woord "rails" moest overigens de lachspieren doen werken je stoel glijdt over een ijzeren plaatje op de vloerbekleding...nu ik het typ klinkt het ook wel weer logisch, ijzeren plaatje --> rails... :)

Chow,
henk

RE: verplaatsen van de bestuurdersstoel

"Nog meer comfort"... Hmmm... Ik ben 1.85, stoelverlenger en stuurverlager equipped, maar nog heb ik het gevoel dat ik mezelf in tweeen moet vouwen als ik uit een grote auto kom en in de Mini ga zitten. Niet dat ik klaag, maar comfortabel...

RE: verplaatsen van de bestuurdersstoel

Ja Henk.. lach maar!
Helaas zit ik nog veel te veel op de 'rails'. Daarom wil ik die mini zo graag. Maandagmiddag ging ik even naar mijn ouders in het Oosten. Vijf kwartier vertraging, om niets echt! Als ik die reis in een auto kan maken, zal je mij niet horen klagen. Enne, over dat comfort.. prima de luxe!
Nee, even serieus. Ik verbaas me er altijd weer over dat je nog zo redelijk zit in een mini. Alleen zie je geen enkel stoplicht. Dat wordt alleen nog maar erger met een verlengde stoel. Overigens lijkt 5-10 cm. mij meer dan genoeg.
Groet, Wouter.

RE: verplaatsen van de bestuurdersstoel

Ach ja, ik weet dat ook nog wel, toen ik twee jaar terug mijn Mini kreeg was ik er ook supergelukkig mee. Nog steeds wel, maar met al dat gedonder op het moment denk ik zo nu en dan wel eens, waarom koop je toch niet gewoon een moderne auto? Maar ja, dan ben je erin aan het rijden, komt vriendelijk zwaaiende andere Mini rijders tegen, hoekt eens een bochtje om en dan weet je het weer :)

RE: verplaatsen van de bestuurdersstoel

Zit ik me net effe te bedenken.
Als je kuipstoelen erin zet dan zit je net weer even anders want dan krijg je een betere steun aan de onderkant van je boven been. En dat scheelt ook weer met krampjes :x voor de lange mens die de hele tijd opgevouwen moet zitten dus misschien een tip.
Die kuipjes kun je dan weer combineren met die plaatjes (stoelverlengers) en zo is dan het optimale comfort volgens mij bereikt :D .
Ik ben zelf 1.75m dus behoor ik niet bij de groep van de lange mens ;) , maar ik vind het wel heel aangenaam zo'n kuipstoeltje.

Groetjes Marijn

RE: verplaatsen van de bestuurdersstoel

Kuipstoelen staan bij mij ook nog op het verlanglijstje. Het probleem is alleen dat je, afhankelijk van het type, je achterbank dan weer zo goed als onbruikbaar maakt. Misschien met zo'n mooi framepje van [Mini specialist] eronder, zodat er nog geschoven en gekanteld kan worden.

RE: verplaatsen van de bestuurdersstoel

Wouter R'dam schreef:
Alleen zie je geen enkel stoplicht. Dat wordt alleen nog maar erger met een verlengde stoel.




Jep klopt. Maar die zie je met de standaard opstelling ook al niet. Oplossing: Dakraam. Is ideaal. Had mijn vorige mini, en ik mis het nu bij elk stoplicht. Nu ga ik maar gewoon achter de voorganger staan als het mogelijk is....

Oja, vaak is de reden om geen dakraam in te bouwen dat er een gat gemaakt moet worden en dat kans geeft op roesten. Dat viel in mijn geval mee. Was kwalitatief erg goed gedaan. Mini roeste overal, behalve daar. Dus het kan wel....

Bert.

RE: verplaatsen van de bestuurdersstoel

Hee eelke,

Ik heb onder mijn kuipstoelen ook een frame dat kan kantelen,
het probleem is dat het frame wel kan kantelen maar de stoel die kan niet kantelen.
In ieder geval niet ver genoeg om nog fatsoenlijk achterin te kruipen.
Dus als je toch nog achterin wil kunnen zitten moet je eigenlijk zo'n laag mogelijke stoel proberen te krijgen.
Misschien ook nog met verstelbare rugleuning zodat je die ook nog naar voren kan doen.

Groeten Marijn

RE: verplaatsen van de bestuurdersstoel

Ja, dat probleem zag ik ook al aankomen. Het mooiste is natuurlijk van die luxe sportstoelen, van bijvoorbeeld Recaro ofzo, waarvan de rugleuning naar voren kan kantelen.

RE: verplaatsen van de bestuurdersstoel

Voor als je de achetbank niet wil gebruiken is er van alles, maar bij mij zitter er vaak twee kinderen achterin :? en zij hebben al zo weinig ruimte, teminst bij de benen.

Dus ik kan zeker de stoelen niet naar achteren zetten.