Verwarmingsklep lekt

default

Verwarmingsklep lekt

Ingediend door JvS op

Vandaag controleerde ik, na een ritje te hebben gemaakt, nog even de engine bay; de verwarmingsklep lekte een beetje. Toen ik deze verder inspecteerde spoot de (koel)vloeistof er uit. Ik heb de onderdelen weer zo goed mogelijk teruggeplaatst. Wat moet ik doen om verdere problemen te voorkomen?

RE: Verwarmingsklep lekt

Beste JvS, lekt de thermostaat (intern) of bedoel je de behuizing, of de pakking? Waarschijnlijk de pakking: die kan je vervangen. Als het de behuizing bedoeld, zal je deze kunnen vervangen. Hier de onderdelen:

https://www.minispares.com/shop/classic/Cooling~heating/Water.aspx?0703…;

default

RE: Verwarmingsklep lekt

Beste Heinemancp. ik bedoel de heater valve. De kop lekte en toen ik deze aanraakte kwam het voorste deel los. Is dat de pakking?

https://www.minispares.com/product/Classic/Cooling_heating/Heating/Valv…

 

default

RE: Verwarmingsklep lekt

Dit is gewoon de verwarmingskraan en als de voorkant er af komt (hendeltje met deksel en stangetje) dan is de kraan gewoon kapot en is de beste en simpelste oplossing om hem te vernieuwen.
Hij is bij 6 van de 7 sponsors te koop voor wat euro's.

default

RE: Verwarmingsklep lekt

Dank Belske. Kraan die er nu op zit is nog jaar oud. Zal dan wel gevalletje pech zijn. 

RE: Verwarmingsklep lekt

Als je de oude bewaard hebt, dan kun je zien dat de twee helften -gewoon- met een bajonetsluiting aan elkaar zitten. Wanneer de helften gescheiden zijn en je maakt de randen mooi schoon, kan je de helften weer op elkaar laten aansluiten. Een beetje kit of vloeibare pakking langs de randen doen waar ze op elkaar aansluiten. Fluitje van een cent.