[Voorruit lekt]

RE: [Voorruit lekt]

Nou, dit is hem dan...m'n eerste berichtje!

Sinds kort heb ik een mini! Ben er erg blij mee maar ben er al wel achter gekomen dat ik mag gaan sparen voor het onderhoud en opknappen van m'n prachtige wagentje :'(

De voorruit lekte een beetje en m'n handy-man buurman zou dit dichtkitten. Blijkt het al eindeloos gekit te zijn en het hele plaatwerk om m'n voorruit heen (geen idee hoe dit heet, is dat de paravaan?) blijkt doorrgeroest. M'n handy-man buurman durfde de ruit niet te vervangen aangezien hij geen idee had wat hij dan zou aantreffen (en m'n portemonnee is nog niet klaar voor groot onderhoud).

Om een lang verhaal kort te maken: iemand een idee wat ik nu kan doen aan de lekkage? (en wat zou het kosten om m'n voorruit en het plaatwerk eromheen te vervangen?)

[Titel aangepast - Eelke]

RE: [Voorruit lekt]

Hoi Pippi, welkom op het forum. Als je het leuk vind kun je je voorstellen in het Wie-is-wie-topic.

Over het vervangen van de paravan(/vaan/fan - ik weet het nooit :)) loopt net een topic, http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php?t=3616
Waarom je je voorruit zou willen vervangen begrijp ik niet helemaal; als het voorruit verder nog gaaf is, dan wordt lekkage veroorzaakt door versleten rubbers, roest aan de paravan, etc. Als het voorruit minder aan het worden is (pitten, e.d.) dan is het natuurlijk wel een mooie gelegenheid om het meteen mee te nemen, omdat het er toch uit moet. Een nieuw voorruit kost meen ik zo tegen de 100 euro.

RE: [Voorruit lekt]

Thanx, nu weet ik tenminste hoe het heet, dan zal ik verder het paravan-verhaal volgen op het forum.
(De voorruit hoeft niet vervangen, alleen de paravan en de rubbers..tja, ik moet nog veel leren over wereld van het sleutelen) :)