Vragen en nog s vragen

RE: Vragen en nog s vragen

Hier heb ik nog een aantal vraagjes nu ik toch met mn mini bezig ben! Hoe komt t dat bij de bestuurders kant de ventilatie het niet doet? Hoe kan ik dit verhelpen er komt nauwelijks tot geen lucht uit!
En kan iemand mij vertellen welk spul ik onder mijn spatborden moet smeren om roest en alles te voorkomen!? En waar kan ik dit goedje halen en wat zal t koste?
Weet ook iemand of het mogelijk is ultra lite 7 13" velgen onder een mini met group 5 arches te leggen?
en mijn laatste vraagje vandaag:
Hoe werkt die rare krik die bij mijn mini zat?
In het instructie boekje staat dat je in een gat in de bodem dat ding moet vrotte en dan krikken! Nou dat pas helemaal niet! En alle andere krikken/kriks (who knows) passen er niet onder!
Alvast allemaal bedankt

RE: Vragen en nog s vragen

MiniJoey schreef:
Hoe komt t dat bij de bestuurders kant de ventilatie het niet doet? Hoe kan ik dit verhelpen er komt nauwelijks tot geen lucht uit!



Slang goed aansluiten op de kachel?

MiniJoey":1gv2dci5]En kan iemand mij vertellen welk spul ik onder mijn spatborden moet smeren om roest en alles te voorkomen!? En waar kan ik dit goedje halen en wat zal t koste?[/quote:1gv2dci5]
Bitumen, bodycoating. Iets wat lekker dik is iig. Te verkrijgen bij Brezan ed.

MiniJoey":1gv2dci5]Hoe werkt die rare krik die bij mijn mini zat?
In het instructie boekje staat dat je in een gat in de bodem dat ding moet vrotte en dan krikken! Nou dat pas helemaal niet! En alle andere krikken/kriks (who knows) passen er niet onder![/quote:1gv2dci5]
Op deze foto zie je het gat in de dorpel halverwege de deur ongeveer, daar zou je krik in moeten passen.
Ik ben niet zo gek van de originele krik, ik gebruik liever een garage krikje (maar dan niet onder de bodem, maar onder de subframes).

RE: Vragen en nog s vragen

mischien wat veel vuil in het gat of een andere dorpel ondergelast en geen erg in de krik gehad.als alles goed is dan werkt de originale krik wel goed. het beste gaat het als je de deur open doe de krik plaatst en dan kan je hele slagen maken. draai de krik helemaal naar boven en je kan de deur weer dicht doen. bij een estate /van en pick up zit een andere krik die je onder de subframe.s zet. de ventilatie werkt alleen tijdens het rijden want er zit geen aanjager achter.wel op de ruit als deze niet werkt is het omdat de plastic luchtslang van de kachel of blaasmond (bij de ruit )los is of als de aanjager in de kachel niet werkt of verstopt zit.

RE: Vragen en nog s vragen

Wel even opletten met die originele krik!!
Ik ben er zelf absoluut niet gek van. Kheb hem ooit eens gebruikt en net toen hij bijna boven was brak de draad in de huls af!! Resultaat : heel de Mini terug op de grond, was ik blij dat ik er nog niet aan het werken was.
Dus goeie raad, als het niet noodzakelijk is gebruik dan liefst een andere krik (best onder het frame zoals gezegd) en plaats onmiddellijk assteunen. of als je niks voor handen hebt leg er een wiel onder. Ook al is dit een dure alu-velg, maakt niet uit, nog altijd liever een andere velg kopen dan er zelf onder te steken!!

Ben die ééne keer net iets te hard geschrokken!

Groetjes, Yves

default

RE: Vragen en nog s vragen

of bedoel je mischien het ronde rooster aan de bestuurders kant? daar komt altijd veel minder wind uit als de linkse. komt denk ik door dat links een grotere slang zit

RE: Vragen en nog s vragen

MiniJoey schreef:
Hoe komt t dat bij de bestuurders kant de ventilatie het niet doet? Hoe kan ik dit verhelpen er komt nauwelijks tot geen lucht uit! :|



De luchtinlaat van de bestuurderskant is kleiner. Deze inlaat zit achter je grill. Hij is kleiner omdat er aan deze zijde minder ruimte is.
En kan iemand mij vertellen welk spul ik onder mijn spatborden moet smeren om roest en alles te voorkomen!? En waar kan ik dit goedje halen en wat zal t koste?



Tectiel, bij de halfords. Ik geloof iets van 10 euries. Gewoon met een dikke kwast aanbrengen. Hij is er ook in een spuitbus-uitvoering maar dan zit het overal behalve waar jij het wilde hebben!! ;)
Hoe werkt die rare krik die bij mijn mini zat?
In het instructie boekje staat dat je in een gat in de bodem dat ding moet vrotte en dan krikken!



Ik heb hem een keer gebruikt maar ik vind hem ook niet echt veilig. Bij de Kijkshop heb je zo'n verrijdbare krik voor nog net geen 20 euro en die is nog makkelijker ook!! :D

suc6 en grtzz @win

RE: Vragen en nog s vragen

Voor onderweg heb ik in elke mini een schaarkrik liggen, alleen om een band te vervangen of iets dergelijks.
Om in de garage te sleutelen heb ik een verrijdbare garagekrik en tot ik de moeite heb genomen om assteunen te kopen leg ik er altijd even een velg onder.
Ik heb een keer een originele krik gebruikt, toen hij bijna met het wiel van de grond was, knalde hij eruit tot 2 meter ver :(

Groet ron