Elektrische classic mini

RE: Elektrische classic mini

Tijdens mn rondreis door Scandinavie was ik uitgenodigd door iemand van de Noorse miniclub om te komen BBQ-en. Natuurlijk kwamen er tal van leden in hun mini.

Met de Oslofjord op de achtergrond geeft dat natuurlijk een mooi plaatje:


Jammer dat die pickup in het midden z'n motorkapje open had staan.


Hoewel... daar was nou juist iets bijzonders onder te zien:


Van een "Think", een klein elektrisch autootje had een automotive whiskid alles in de mini gebouwd. Keurig netjes gedaan en ook volledig juist op kenteken gekregen.
Het accupakket kreeg een plekje in de laadruimte, prachtig stukje huisvlijt:


Is dit nou toch gewoon de tankdop????


Toch niet, gaaf discreet!


De configuratie is echt voor in de stad, geen super actieradius, iets van 150 km. De bouwer gaf aan dat de prestaties verder prima zijn. Het trekt pittiger op dan een standaard 1275.
Ik ben benieuwd of we nog meer van dit soort creaties gaan zien in de toekomst.Wel jammer van het ontbreken van dat typische mini-geluid.

O ja: In het kleine plaatsje Lunde in Telemark kwam ik bij toeval nog dit prachtige wagentje tegen:


Het is een Trol bil. Een poging van een Noor om een eigen auto te maken, Slechts een stuk of 5 van gemaakt (er stonden daar twee!). Gebouwd in de jaren 50, kreeg nogal wat tegenwerking van de Noorse regering, die het op handelsakkoordjes had gegooid met de Russen voor auto's tegen vis. Het autootje heeft een glasfiber body en een tweecilinder tweetakt motor, met mechanische injectie van Bosch.

RE: Elektrische classic mini

Wat tof die electrische pickup! Altijd al gedacht dat pickups of estates de beste kandidaten zouden zijn voor electrische aandrijving. Lekker veel ruimte voor de batterijen.

150km is inderdaad wat karig, maar gaat langzaam de goede kant op. Hoe doen die kleine Renault's dat dan? Want die hebben volgens de site 240km actie radius, zo veel meer batterij past daar niet in...

RE: Elektrische classic mini

Idd. geweldig mooi gedaan. Laatst was er ook een filmpje van een elektrische twee-deurs, ook heel leuk.
Als ik nog eens een plug&play pakket kan vinden ergens....

RE: Elektrische classic mini

150km actieradius is prima voor een stadsauto. Zo rijdt de fiat 500e ook.
Meer is beter, maar je zit toch nog steeds met de energiedichtheid van de accu. Mini blijft een klein autootje....

Actieradius is natuurlijk wel iets aan gewerkt moet worden voor de toekomst. Ik geloof dat het er over tien weer heel anders uitziet in autoland. Zeker als er ook wat mee getrokken kan worden.

Overigens ben ik samen met twee vrienden officieel wereldrecordhouder electrisch rijden. Zoveel mogelijk km in 24 uur.
Dat was niet met een supersnelle Tesla, maar met een Hyundai iX35 FCEV. 2888km in 24 uur. De electromotor kreeg zn stroom dus uit een brandstofcel gevoed door waterstof. 2888km is met vol-elektrisch nooit te halen. Het netwerk in Nederland is nog beroerd, maar in Duitsland toch al serieus te noemen. Dit concept heeft absoluut toekomst naast vol electrisch.

RE: Elektrische classic mini

RE: Elektrische classic mini

link

Toch wel mooi dat de Mini straks ook nog in de steden mag rondrijden. :D

RE: Elektrische classic mini

Ach, wie wil er nou in een stad rond rijden.. :|

Ik gooi die 15.000euro (of de 90k voor die uit de UK) wel in de tank en behoudt zo mijn 400km actieradius, topsnelheid van 160+ En het karakter van een ECHTE Mini!

Nog twee jaar in ik mag de stad weer in, als ik dat überhaupt zou willen... Tenminste, als de ridders van de symbool-politiek het niet wéééér veranderen.