Handremverdeler tegen uitlaat

RE: Handremverdeler tegen uitlaat

Hallo allen!

Ik heb een vraagje m.b.t mijn mini. Ik heb een heleboel aan mijn mini vervangen (ga er nog een post aan wijden) maar ben in de laatste loodjes tegen een probleem aan gekomen wat mij een APK kan kosten.

Situatie beschrijving: Vorige eigenaar van mijn Knaloranje 1989 Austin mini 1000 sedan was nogal fan van een hard geluid zonder dat het te veel kostte, en had van 3 uitlaten 1 gemaakt door deze aan elkaar te lassen. Resultaat: een loshangende uitlaat waarbij het Y-stuk/middenpijp/demper scheef aan elkaar gelast waren (middenpijp was letterlijk recht). Oftewel: niet ideaal om mee te cruisen.

Ik had wegens zeer groot onderhoud de motor uit de Mini gehaald, en heb gelijk de oude uitlaat weggegooid. heb gelijk een nieuwe Maniflow spruitstuk gekocht samen met een Superflow ST400 uitlaatje zonder Catalysator en met midden en einddemper (artikelnummer PHBST400 op MiniSport UK). Ik ben alleen tegen een probleem gelopen: op het punt waar mijn enkele handrem kabel opdeelt naar de twee trommels zit nu tegen de middendemper aan en kan ik mijn handrem dus niet meer aantrekken.

Nu vraag ik mij af: is dit opgelost met een nieuwe kabel tussen de trommels (m.a.w. oude kabel is gewoon te ver uitgerekt) of ben ik een designfoutje tegen gekomen ?

Met vriendelijke groeten,

Tom

Foto's:

RE: Handremverdeler tegen uitlaat

Hangt jouw uitlaat niet gewoon te hoog / te dicht tegen de bodem aan?

Ik heb een Maniflow uitlaat en heb er geen probleem mee. Centimeters speling zelfs.

De kabel te ver uitgerekt lijkt mij eigenlijk onmogelijk.

RE: Handremverdeler tegen uitlaat

Ik ben een baviaan met een engelse sleutelset: Ik had de uitlaat niet goed aangeduwd. De middempijp kon nog een paar centimeter verder, dus toen kon de handrem vrij bewegen ! Handremkabel zit wel op de middemdemper, maar dat hoeft niets uit te maken.

Dank voor alle hulp !

RE: Handremverdeler tegen uitlaat

Mooi dat het nu wel beter zit dan!
als de kabel nu nog steeds tegen de demper aankomt zou ik wel nog even verder kijken of de uitlaat echt wel goed gemonteerd zit.
Alhoewel het ongetwijfeld niet direct kwaad kan, hoor het niet tegen elkaar aan te komen.

Succes!

RE: Handremverdeler tegen uitlaat

Het zal niet direct kwaad kunnen, maar de kabel is eerder doorgesleten dan je denkt !!

En in noodsituaties is dat je mechanische rem....