mini met grotere motor

default

RE: mini met grotere motor

hallo

ik ben nieuw hier
ik wil graag beginnen met een project met een een mini met een grotere motor daar bedoel ik mee een 2.0 gti motor of een vr6 motor heeft iemand hier ervaringen mee of heeft iemand dit ooit gezien in welke staat dan ook ik weet dat er een mini is met een 8cilinder achter in dat wil ik niet ik wil hem gewoon voorin en de carroserie moet zoveel mogelijk orgineel in takblijven ik heb wel is gehoord dat vaak het dashboard naar achter geplaatst word.

ik hoop dat iemand wat meer info hier over weet


groetn johan

RE: mini met grotere motor

Ey, welkom op het forum.

Eerst ff zoeken graag voor je vraagt, want er is al veel geschreven over andere motoren in Mini's.

Om ff een lead te geven: zoek eens op v-tec.
Vr6 heb ik nog nooit van gehoord dat het echt ook werkte, maar er was hier op het forum ook al iemand die dat zou gaan proberen.

Verder denk ik dat je problemen met de RDW gaat krijgen als je zomaar een ander blok in je Mini lepelt zonder het te melden of te laten keuren.

Maar verder is alles mogelijk met sleutelen, geduld, veel tijd, veel fantasie (en een grote beurs :P )
De meest gekke dingen zijn al eens geprobeert:
een 3 cilinder diesel, hayabusa of Yamaha R1 op een achteras (zie www.z-cars.co.uk ), v-tec wordt het meest gedaan, v8 in de achterbak (link ?)

ps. Gebruik van leestekens in je tekstje is wel zo makkelijk. Het leest wat sneller ;)

default

RE: mini met grotere motor

koop de huidige minimagazine:
artikel over een engels bedrijf datr speciale subframes bouwt voor vauxhal (Opel) motoren: 2 liter of 1.6 liter blokken, eventueel met achterwielaandrijving. Er is ook een bedrijf dat dit doet voor Honda Vtec motoren (civic/crx) En als je heel handig bent doe je het zelf (Marko Spaans heeft dit gedaan)

RE: mini met grotere motor

Het is allemaal zelf wel te fixen, het enigste wat je moet uitbesteden is het aanpassen van de aandrijfassen en uitbalanceren.