Mini met moderne en economische motor?

RE: Mini met moderne en economische motor?

Hoi allemaal
Heeft al eens iemand erover nagedacht een andere moderne motor in de mini te bouwen om de boel betrouwbaarder te maken en zuiniger in verbruik.
Ik denk daar aan de motor die in de nieuwe smart verbouwt is ( mitsubishi). 90pk goede trekkracht en laag verbruik van onder 5 liter op de 100Km. zou zo een ombouw mogelijk zijn?

RE: Mini met moderne en economische motor?

Er is genoeg mogelijk, maar de vraag is, waarom zou je het willen doen?? Daarnaast denk ik dat je ook eens goed moet kijken naar de mogelijkheden van het blok dat je wilt gebruiken. Is het blok wel geschikt voor een mini??

Ik denk dat je alles van het blok moet weten, wil je zoiets gaan gebruiken. Daar komt ook nog eens bij dat je eens goed moet nadenken welke aanpassingen er aan de mini, de kabelboom en het blok moeten gebeuren om het passend te krijgen.

Er is een hele grote kans dat je er na goed denken vanaf stapt. Alleen maar door de problemen die het oplevert.

Daar komt ook nog eens bij dat je de mini met een vermogenstoename van meer dan 40% moet laten keuren bij de RDW.

Mocht je er meer over willen weten, kijk dan eens op het Britse forum. Daar staan veel conversies al uitgebreid beschreven.

RE: Mini met moderne en economische motor?

Hallo Stefan, in de FAQ van dit sub-forumstaan er al een heel aantal vermeld.
Ook is daar een algemeen topic over andere motoren te vinden: http://www.minisevenclub.nl/forum/viewt ... 235#192235

Dus ja, er is al over nagedacht en zelfs al uitgevoerd. Ik laat dit topic open staan omdat we er geloof ik nog geen hebben over de smart ;)