Nieuw Uitlaat Systeem

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Hoi

Ik wil een nieuw uitlaat systeem aanschaffen en mijn vraag hierover is welke merk je het beste kunt nemen. Ik heb al wat rond zitten kijken op de site van www.motorsportshop.com voor diverse uitlaat systemen alleen hier kom ik niet helemaal uit. Wat is nou het verschil tussen backbox to suit, single box en twin box.
Ik ben wel op zoek naar een dubbele uitlaat die niet zo klein is dus wel een behoorlijk geval. Wie kan mij helpen

Alvast Bedankt

Dennis :P

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Ik neem aan dat je www.minisportshop.com bedoeld? www.motorsportshop.com bestaat wel, maar daar krijg ik een melding bij wie ik terecht kan als ik de site wil hebben :)

Tja, wat is goed? RC40 staat goed aangeschreven, zelf ben ik erg tevreden met mijn JanSpeed eindpijp. Dit zijn wel de wat bescheidener uitlaten qua geluid; in de eerste plaats prestaties. Dat daar een mooi geluidje bijhoort is mooi meegenomen (begrijp me niet verkeerd, in dat soort systeempjes zit zeker wel een lekker geluidje), maar het is niet eerste prioriteit. Persoonlijk vind ik bijvoorbeeld PlayMini uitlaten te overdreven. JanSpeed heeft van alles, van een klassiek ogend enkel centre-exit pijpje, via hetzelfde maar dan met twee pijpjes, tot aan dikke dubbele DTM uitlaten (maar ik vraag me af in hoeverre de dempers op zich verschillen, volgens mij zit het verschil alleen in de eindstukken).

Bedoel je met groot dat de eindstukken groot moeten zijn? Of de demper op zich? Gaat het je om de pijpen, kijk dan ook eens bij PlayMini. Het is niet mijn smaak, maar misschien zit er iets voor je bij.

Box to suit betekent zoiets als "bijpassende demper". Ik weet niet precies in welke context het staat. Twin box en single box slaat erop of er een enkele of twee dempers (tussendemper en einddemper) in het uitlaattraject zitten. Een tussendemper heb je alleen nodig als je het geluid zonder tussendemper te hard vind, volgens mij.

Je kunt ook nog via de zoekfunctie wat opzoeken over uitlaten, het is wel vaker ter sprake gekomen.

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Dank je Eelke,

Ik bedoelde inderdaad minisportshop.com, foutje in het typwerk.
In eerste instantie gaat het me om een mooi eindstuk wat zichtbaar is.
Dat van single en twin box weet ik nu ook dat dat de dempers zijn die er in zitten. Waar kan ik onderdelen vinden van JanSpeed. Hebben zij ook een website of iets dergelijks. Laat t maar ff horen

Alvast hartelijk bedankt


Groeten Dennis

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

JanSpeed: http://www.janspeed.com

Ik weet dat JanSpeed spullen bij Ben van Leeuwen worden verkocht, maar ik heb ook wel eens gezien dat JanSpeed uitlaten onderdeel uitmaken van de BMH Special Tuning range. Gewoon naar vragen bij je eigen Mini-garage, dus.

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Ik heb even gekeken bij janspeed, alleen hebben ze geen plaatjes bij de verschillende uitlaten staan. Hoe vindt je terouwens m'n foto geworden.
Ik denk dat ik komende week gewoon ff langs Mini Seven Centre rij. Dan vraag ik gewoon wat zij me aanraden. Kan ik gelijk een stage one set er op gooien.

Nogmaals bedankt groeten

Dennis

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Je foto is mooi, maar te groot, maak hem zodat hij max 100x100 pixels is. Ik heb hem even tijdelijk weggehaald. Dit is ook te lezen in de FAQ.

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

kan je dat niet automatisch laten gebeuren?
verkleinen bedoel ik

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Zo hij is aangepast is nu 100 bij 75 pixels,
Nu nog de uitlaat aanschaffen, ik zag wel een relaxte DTM uitlaat bij www.minisportshop.com van het merk sportex. Zijn jullie over dit merk te spreken. Hij staat op de volgende pagina http://www.minisportshop.com/MinisportS ... s_115.html

en het is de Sportex - 2.75" Twin DTM - Single box of twin box maar daar moet ik nog ff naar kijken.
Ik hoor het nog wel

Groeten

Dennis

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

In principe zou het kunnen om de afmetingen van het bestand te checken en deze zonodig te schalen naar iets wat beter op het scherm past. Er zijn echter twee redenen waarom ik dat niet wil doen:
[list:x3fc03td]
[*:x3fc03td]Het zit niet standaard in phpBB en ik wil zo min mogelijk wijzigingen aanbrengen, omdat je die wijzingen elke keer dat je upgrade opnieuw moet maken.[/*:m:x3fc03td]
[*:x3fc03td]Op die manier kun je een schermvullende foto nemen als Avatar terwijl dat helemaal niet opvalt op het scherm. De download-tijd zal echter enorm toenemen, omdat schalen in HTML aan de kant van de browser gebeurd, niet aan de kant van de server - de hele foto moet nog steeds binnen gehaald worden, waarna de browser deze op de goede grootte tekent. Als je achter een snelle verbindig zit, zoals ik, zal het misschien nauwelijks opvallen, terwijl gebruikers met een langzamere verbinding met de gebakken peren zitten. Dan zie ik het liever zelf makkelijk en haal de avatar zelf weg.[/*:m:x3fc03td][/list:u:x3fc03td]
Ik wil over gaan stappen op het uploaden van Avatars naar de server, dan kan de check automatisch uitgevoerd worden en wordt een avatar geweigerd als deze te groot is. Bovendien hoeven mensen dan geen moeite meer te doen om hun avatar op Internet beschikbaar te krijgen. Mocht je meer vragen hebben, stel deze dan in het forum "Forum Algemeen". En zoek eerst even in de FAQ en in dat forum of ze niet al beantwoord zijn.

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Ik heb er zo een.
Ik vind het wel een gaaf geluid

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Dennis_P schreef:
van het merk sportex.




Sportex is het beetje het Low-budged merk qua mini-uitlaten. Het woord klinkt wat negatief, maar dat is niet zo bedoeld. Er moet er nu eenmaal 1 de goedkoopste zijn. Dit houdt ik dit geval helaas ook in dat de prestaties, en kwaliteit niet bovengemiddeld zijn. Gewoon de voordelige keus (om in consumentenbond termen te spreken).

Hou in je achterhoofd dat de uitlaat alleen geen verhoogde prestaties leverd. Alleen een Maniflow uitlaat (qua prestaties ongeveer de top) maakt qua vermogen niks uit. Je moet de rest aan tuning ook doen.... Kortom als je alleen je uitlaat wil vervangen, en niet naar prestaties op zoek bent doe je met een Sportex niets verkeerd...

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Wat zijn dan naast maniflow andere echte snelle uitlaten dan?

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Het enige onderzoek wat ik ken hiernaar is uit het boek van David Vizard. Daar komt RC40 erg goed uit de test. Maar JanSpeed wordt daar bijvoorbeeld helemaal niet in meegenomen. Volgens mij kun je aan een uitlaat op zich niet veel fout doen als je een beetje weet waar je mee bezig bent en zijn alle duurdere uitlaten gewoon goed, ook wat betreft vermogen.

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

mijn sportex einddemper levert meer vermogen dan mijn oude RC40.

Dat weet ik wel,maar zou een janspeed of een andere erg dure uitlaat dan nog meer vermogen leveren?

playmini?

dat vind ik de mooiste uitlaat de dubbele zij-uitgang ,hoe doet die het qua performance?

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Hoi Z0rr0

Ik weet niet hoe de performance is van playmini uitlaten. Ik heb wel gezien dat die playmini uitlaten erg gaaf zijn. Misschien ga ik daar wel voor als ik komende week ff naar huissen rijdt.
Weet iemand anders misschien of een playmini uitlaat goede performance geeft?

Alvast bedankt

Groeten Dennis

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Yep... enkel pijps, centre exit.

Die heb ik dus. Zeer over te spreken trouwens. Het geluid dat 't apparaat produceerd is niet alleen erg mooi, maar ook nog redelijk beschaafd. Nou kan dat komen omdat ik een MPi heb, maar de single pijps is toch al een stuk stiller dan de dubbelpijps (al dan niet DTM).

Wat betreft vermogenswinst, de standaard MPi pijp is vermogenstechnisch gezien vrijwel optimaal en ik merk eigenlijk geen verschil. Gewoon goed dus.

Als je 'nm wilt horen, kom naar de NMM en zoek naar 95-FN-TX :)

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Hoi Sander-T

Ik lees dat je wel te spreken bent over playmini. Dat ga ik deze of volgende week maar eens naar oudenbosch of huisen om die Playmini DTM uitlaat te bestellen. Wat betreft de NMM, ik kan helaas niet komen heb dat weekend al een LAN party.
By the way, wat is kwa minionderdelen en assesoires de goedkoopste store in nederland.
Tot hoors

Groeten Dennis

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Dennis_P schreef:
By the way, wat is kwa minionderdelen en assesoires de goedkoopste store in nederland.




Neem ff contact op met MTD (Michel Tingen). Heeft volgens mij goede contacten met Playmini....

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

... en dat kan op [email:ff3rvndq]mtd@keyaccess.nl[/email:ff3rvndq]. Ik kan het alleen maar Bert eens zijn. Michel is een goeie kerel en biedt goeie service. Zorg wel dat je een beetje weet wat je wil hebben. Heb je een duidelijk beeld voor ogen wat je wil, dan kan Michel je goed helpen. He het contact met PlayMini precies is weet ik niet. Ik weet wel dat hij PlayMini uitlaten uit Engeland haalt en daarvan imitiatie uitlaten in Duitsland laat maken, waar ze een TUV-goedkeuring voor kunnen krijgen (die de PlayMini-pijpen zelf niet hebben en daarom niet te verkopen zijn in Duitsland).

Hij heeft me in elk geval prima geholpen met het aanschaffen van mijn velgen en ik ga zeker naar hem terug als ik nog eens iets wil hebben wat ik zelf op de Mini kan zetten (anders vind ik het lullig om bij de garage aan te komen kakken met onderdelen en te vragenn of zij het erop kunnen zetten terwijl ze het ook zelf leveren).

default

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

hoi, waar zit deze Michel? ik zoek n.l. een onderdelen leverancier in de omgeving van de driehoek A.`dam - Purmerend - Alkmaar en dan wel eentje die alles kan leveren. J.p.

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Hij woont in Boven-Smilde, bij Assen. Maar in principe kan hij alles opsturen, volgens mij. Maar ook als je het gaat ophalen is het gezien de prijzen misschien nog wel de moeite waard.

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Weet iemand z'n e-mail adres trouwens? Ik ben dat natuurlijk weer kwijt, maar ik zou graag z'n laatste prijslijst hebben.

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Zit je te slapen Sander? :O

Voor mailadres zie reply van Eelke :P

Ben het helemaal met Eelke eens. Daar komt bij dat ie ook nog zo'n beetje bij mij in de achtertuin zit dus wat wil je nog meer. Hij heeft nu trouwens een ruimte in Witten (bij Assen). Hij woont in Bovensmilde volgens mij. Woensdagmiddags en zaterdags in hij open.

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

't is al laat... helemaal overheen gekeken. |:(

default

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Ik heb op de Inno (1300 metro motor dubbelle HS2 carb) een Playmini uitlaat (met een Maniflow LCB). Het is niet de big bore maar de tussenmaat (geen idee). Levert goede prestaties (de demper is straight through) een lekker geluid zonder oorverdovend te zijn. Oh ja gewoon side exit, mar wel RVS

default

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Hallo allemaal

Ik heb deze berichten eens gelezen. Want ik wil ook graag zo'n mooie uitlaat in het midden. Het geluid wil ik niet (veel) harder (mooier mag natuurlijk wel) Ik heb een cooper 1.3i uit 94 (nog) helemaal standaard. Maar kan ik dan gewoon een uitlaat bestellen die ik mooi vind, of zijn er bepaalde dingen waar ik rekening mee moet houden. Hoeft van mij allemaal niet overdreven groot.
Alvast bedankt

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Ga eens langs bij een Mini-specialist, die kan je er alles van vertellen. Voor adressen kun je terecht in het subforum "Mini Chat", daar staat ergens bovenaan de lijst een adressenbestand.

Ik denk dat jij goed bedient zou zijn met iets van JanSpeed, Maniflow of RC40 (RC50, als je RVS wil hebben). Ik dacht allemaal in center exit te krijgen en niet de laawaaigste, gewoon een lekker donkere brom. JanSpeed is vrij duur, en ik geloof dat als je naar Ben van Leeuwen gaat hij je graag JanSpeed verkoopt (zo ben ik er volgens mij ook aan gekomen, omdat de vorige eigenaar er niet zoveel kijk op had :)), dus oppassen voor je je geld uitgeeft.

default

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Oh, perfect.
Nu weet ik een beetje waar ik naar op zoek kan.
Ben nog nooit bij Ben van leeuwen geweest, maar dat wordt hoog tijd geloof ik.

Bedankt.

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Och, het is wel leuk en hij heeft veel onderdelen (ook op voorraad). Ik weet niet of je vanaf Texel makkelijk in Friesland komt, maar zo ja, dan kun je ook aan Boss Classics denken, dat is dan misschien dichterbij. Ben van Leeuwen is wat dat betreft een klein beetje overgewaardeerd, naar mijn mening. Hij maakt gewoon de meeste herrie buiten Mini-land, maar er zijn er veel meer, hoor.

default

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Ik heb zelf mijn mini bij Boss classics in groningen vandaan.
Maar in Friesland zit er natuurlijk nog een.
En dat is makkelijk te berijken vanaf Texel.
Goed bedrijf trouwens.

default

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Janspeed delen kun je bij GNS Car supplies bestellen.

Staat op hun site bij dealers. (is ook de enige dealer\\verdeler, ik dus :P )

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Hoe meer pk's een motor produceerd, hoe meer lucht en benzine er in gegaan is en hoe meer uitlaatgassen eruit komen. Neem bijvoorbeeld de RC40, mijn favoriet, die levert nauwelijks restricties in de afvoer van gassen tot ongeveen 125 pk (zie Vizard). Daar vang je de gemiddelde Mini wel mee. Maar een uitlaat die 500 pk aankan is niet goed voor een Mini van 34 pk. Er is dan zo'n dikke buis voor zo weining uitlaatgas, dat de stromingssnelheid in de buis te laag wordt en er turbulentie optreed: voila, weerstand in de buis.

De meeste uitlaten fabrikanten kunnen een pk getal noemen bij hun uitlaten. Maak daar gebruik van. En als je een dikke vette uitgang wilt, maak dan alleen die uitgang zo dik (heb al eens 200 mm gezien) maar zorg dat de rest van de uitlaat een gewone diameter heeft.

Groeten,

Hugo

default

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Klopt, dikker is lang niet altijd beter, alleen eigenlijk als hij al aardig opgefokt is.

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

JanSpeed is bij diverse Mini-centres leverbaar. Misschien eigen import vanuit Engeland, dat zou kunnen. Overigens staat JanSpeed wel aangemerkt als vrij prijzig. Shop vooral een beetje rond en vergelijk prijzen voor verschillende merken (let wel op dat je geen appels met peren vergelijkt, dus mild steel tegen RVS - RVS is vanzelfsprekend aanzienlijk duurder).

default

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Ik weet 99,9% zeker dat ik Janspeed voor een lagere prijs kan aanbieden. ;)

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Bert schreef:
Sportex is het beetje het Low-budged merk qua mini-uitlaten. Het woord klinkt wat negatief, maar dat is niet zo bedoeld. Er moet er nu eenmaal 1 de goedkoopste zijn. Dit houdt ik dit geval helaas ook in dat de prestaties, en kwaliteit niet bovengemiddeld zijn. Gewoon de voordelige keus (om in consumentenbond termen te spreken).

Hou in je achterhoofd dat de uitlaat alleen geen verhoogde prestaties leverd. Alleen een Maniflow uitlaat (qua prestaties ongeveer de top) maakt qua vermogen niks uit. Je moet de rest aan tuning ook doen.... Kortom als je alleen je uitlaat wil vervangen, en niet naar prestaties op zoek bent doe je met een Sportex niets verkeerd...




Ey ik wakker een hele oude post aan mja.
Hier vond ik tenminste iets waar ik kan reageren.
ik wil zeg maar een stage1 kit.
En heb al wat gevonden bij [bedrijf] maar bij dat bedrijf boden ze zeg maar een sportex aan, ik wil namelijk een dubbelle uitlaat in het midden.
Dus het is of die sportex of een rc40 single side exit ofzo.
Mijn vraag is, is sportex nog steeds een goedkoop "minder fijn" merk of valt het inmiddels wel mee :?
Het gaat om deze uitlaat:



Misschien dat mensen er ervaring mee hebben, dat ze mij niet iets proberen aan te smeren ?
Maar dat het wel degelijk een goeie uitlaat is.

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

In principe is zo'n stage one kit niet meer dan een verzameling van onderdelen. Dus je kan eigenlijk elke einddemper pakken die je mooi vindt. Dubbele sportex en RC40 single side zijn echt niet de enige

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Crispy schreef:
Je kan eigenlijk elke einddemper pakken die je mooi vindt.




jah ok, maar ik bedoel maar wat betreft sportex?
Is dat een beetje goed, omdat ik zeg in dit forum wat negatieve reacties zag maar dat was in 2002.
Het is inmiddels 2006, dus is dat merk nog steeds van dat het alleen maar hard geluid oplevert maar verder geen vermogens winst? dus dat sportex niet aan te raden is.

Of zeggen jullie het maakt niks uit of je sportex neemt, omdat ik zeg maar heel stage1 kit koop, dus kan je elke einddemper pakken?

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

>:)

DarkMini III is sinds gisteren uitgevoerd met een RC40 met (2?) dempers, geluid begint al een beetje te komen... alstie warm gereden is komt er een mooie lage (niet storende) brom uit.

Ook meteen een K&N inleg filter erin gelegd :)
Olie beurtje + nieuwe bougies en ze is gelijk een stuk vlotter!

Van de zomer nog de kat eruit slopen en een nieuwe manifold.

Leuk man zo'n mini :)

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Ik ben van plan om binnenkort een nieuwe uitlaat te kopen. Mijn oog was ook op die van Janspeed gevallen (single centre exit). Nu zie ik dat er een compleet uitlaat systeem te koop is en ook nog een 'sports header'.
Ik neem aan dat die header alleen voor de performance is. Maar past de uitlaat ook gewoon op de originele 'header'? Want die sports header die wordt aangeboden is even duur als de complete uitlaat. Dan wordt het toch een duur geintje als je het alleen voor de looks en het geluidje doet...

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Bovenstaande vraag is beantwoord. Ik hoorde alleen wel dat pakkingen, bevestiging e.d. niet worden meegeleverd met een janspeed uitlaat. Is dit merkgebonden of kan ik zomaar standaard bevestigingsmateriaal hiervoor gebruiken? Zo nee, weet iemand een adresje waar ik de juiste kan bestellen?

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

oud topic, toch interesant.

niemand die geantwoord heeft hoe of slecht een sportex uitlaat is.

ik heb zelf nl wel interesse in deze uitlaat:



heeft iemand enig idee hoeveel herrie dit gaat maken met een 1275?
ik heb al de versie met tussendemper ;) maar of het veel helpt?
ze hadden natuurlijk ook de versie zonder tussendemper.

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Gitty heeft dezelfde pijp op haar Mpi. Deze is echter geheel van RVS. Dit roest dus ook veel minder snel.



Hij maakt een mooi geluid waar niet heel de omgeving van geniet als je gaat rijden. Ook in de mini is het een mooi geluid, maar niet zo hard dat je elkaar niet meer kunt verstaan. Ziet er ook goed uit onder een mini.

Ik weet echter niet of ze de tussendemper er onder heeft zitten of niet.

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

(b)engeltje schreef:
Gitty heeft dezelfde pijp op haar Mpi.




thnx ik doe ff pm voor info ;)

leuk ik ben op zoek naar een uitlaat en heb nog geeneens en mini :P
heb er wel 1 op t oog O:)

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Laat het ff ergens weten als je een mini gevonden hebt. We willen wel ff keuren voor je hem koopt. :P

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Ik zat te twijfelen tussen zo'n uitlaat (maar dan met 2 ovalen pijpen) of een single centre. Het is voor mij toch de laatste geworden. Ik vind dat namelijk toch wat 'sjieker' staan.
Maar die dubbele pijp die Gitty heeft staat zeker goed onder de mini en er komt er mooi geluidje uit :P Misschien een idee om onder de volgende mini te hangen :)

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Hallo,

Omdat mijn playmini dtm uitlaat een te hard geluid maakt, wil ik overstappen op een maniflow side exit uitlaat demper..
http://www.minisport.com/acatalog/info_LST004A.html

Maar omdat ik nou een center exit heb en over wil stappen naar de side exit vroeg ik mij af hoe de maniflow bevestigd moet worden. Moet ik zo'n beugel kopen met die pin naar beneden waar ik een rubber aan kan bevestigen? Weet iemand dit, dan kan ik alles in 1 keer uit engeland bestellen.

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

ahah ik heb dezelfde, maar dan met 2 eindstukjes.

geeft btw toch nog wel een flinke brom, dus voor "absolute stilte"zou ik de RC40 aanbevelen.

de maniflow pijp die je voorsteld, hangt aan de originele ophangpunten.
dus het rubber onder je achterbank en het gat wat er al zat voor je originele uitlaat.

je hoeft dus nix te boren oid, past in 1 keer perfect 8)
kwaliteit-spul dat maniflow.

wel ff uitlaatcement of gun-gum gebruiken bij montage om lekken bij de koppelstukken te voorkomen..

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

ah kijk, das gemakkelijk.
Maar ik neem aan dat de maniflow met twin silencer toch een stuk minder geluid produceert dan de playmini dtm? Een beetje brom mag natuurlijk wel :P , maar ik moet binnen de radio wel horen.

RE: Nieuw Uitlaat Systeem

Heb PlayMini met Linkpipe voor in zomer & met PlayMini Silencer voor in winter...

Zeer content van