Schokbrekers

RE: Schokbrekers

Op dit moment ben ik druk bezig een Mini uit 95 aan het opknappen. Nu d subframes gepoedercoat worden en de body, gelast en wel, bij de straler staat om daarna gecoat te worden ben ik bezig met de voorbereiding van de verdere montage.

Op de mini wordt een Hilow set gemonteerd icm 13" velgen met Mini Miglia Arches. Nu vraag ik me af... welke schokbrekers heb ik nodig. Uiteraard kun je prijstechnisch alles uit de kast trekken maar omdat elke rubbertje en lagertje van de auto vervangen wordt lopen de bedragen al redelijk op.. :|

Via Minispares heb ik de mogelijheid Gmax schokbrekers aan te schaffen. Volgens de heren daar zijn die goed als je de auto niet teveel verlaagd. Omdat op dit moment alles in de menie staat weet ik niet tot hoever ik wil en kan gaan met verlagen.

Heeft iemand ervaring met een verlaagde Mini met de schokbrekers? Welke moet/kan je wel hebben en welke juist niet?

Ik kwam na zoeken een topic hierover tegen maar deze is van 2006... waarschijnlijk is er al wat veranderd...

RE: Schokbrekers

Ik heb zelf G-max onder de Mini gehad en vond het ondingen, want veel te stug. Als je op een beperkt budget goede schokbrekers zoekt zou ik voor de gas versie van Kayaba gaan. Nette prijs en goede kwaliteit en niet te stug.

Dennis

RE: Schokbrekers

Zijn deze wel geschikt voor als je de Mini wilt verlagen?

RE: Schokbrekers

Pas als je de Mini extreem verlaagd heb je kortere schokdempers nodig.

Dennis

RE: Schokbrekers

Als je verlaagd moet je, naast de wielkastranden, ook het voorsubframe aanpassen. Anders heb je daar geen veren meer nodig, haha. :D

RE: Schokbrekers

Dan wordt het de Kayaba shocks. Thanx!