Spoorbreedte en wielbasis

RE: Spoorbreedte en wielbasis

Hoi,

De wielbasis van een mini is 204 cm +- 2%. Maar zijn er nu ook regels over de spoorbreedte? Ik heb spoorverbreders van 9cm en die heeft de rdw goedgekeurd iov. Europese regelgeving. Volgens mij maakt de breedte niet uit maar ik lees ook verhalen over verzekerings problemen bij een ongeval ook al ben je niet de veroorzaker?

Thx.

RE: Spoorbreedte en wielbasis

Spoorbreedte
RDW websitezegt:
[i:1l7yigsm]De spoorbreedte van personenauto’s mag niet meer dan 2,0% groter zijn dan de waarde die voor het voertuig is vermeld in het kentekenregister.[/i:1l7yigsm]

Dus dat de RDW ze goedkeurt kan, maar is de spoorbreedte dan ook aangepast/vastgelegd op het kenteken? Het is overigens geen APK-keur punt, dus dan kijken ze er niet naar.

Wielbasis:
RDW websitezegt:
[i:1l7yigsm]1. De wielbasis van personenauto’s mag niet meer dan 2,0% afwijken van de waarde die voor het voertuig is vermeld in het kentekenregister.
2. Behoudens fabrieksmatige verschillen mag de wielbasis, links en rechts gemeten, niet meer dan 15 mm verschillen.[/i:1l7yigsm]

Qua verzekeringskwesties zou ik de vraag gewoon wegleggen als hypothese bij de verzekeraar. Uitleggen wat je van plan bent (wat je al gedaan hebt dus) en aan hen vragen om daar inhoudelijk op te reageren voor het geval je betrokken bent bij schade.

Het gaat vaak mis als er op het kenteken andere dingen vermeld staan dan er in realiteit in zit.

RE: Spoorbreedte en wielbasis

Aha. De wielbasis staat wel op mijn kenteken, maar niet de spoorbreedte. Ik ga eens met de rdw bellen of ze dit toe kunnen voegen op het kentekenbewijs. Ik werd met frankenstein van de weg geplukt omdat ie te breed was, maar mini-r is ook 10cm breder dan normaal.

Bedankt voor de info.

Ook wel raar, toen ik dit gisteren opzocht ontdekte ik dat er door de rdw een briefje op mijn kenteken was geniet met daarop "CO2 3,5%" of zoiets. Dat kan iedereen er wel op nieten...