Vtec diff vraagje

RE: Vtec diff vraagje

Ik kan via de zoekfunctie deze vraag nog niet goed beantwoord krijgen, dus vandaar even een topicje:

Ik zit te spelen met het idee om een vtec te gaan bouwen, maar ik zit een beetje met het bak gedeelte. Heb vernomen dat je met 13 inch nog steeds rond de 4-5 duizend toeren draait rond de 120. Eigenlijk wil je dan dus een mpi diff hebben zodat je circa rond de 3-3,5 duizend toeren zit. Maarja, is er iemand bekend met zulke mogelijkheden/conversies?

gr Joost

RE: Vtec diff vraagje

er zijn nogal wat verschillende bakken en dus eindoverbrengingen, kijk eens op een honda-forum ... 8)

zie ook:
http://www.zealautowerks.com/transcalc.php

HTH,
Theo van den Bogaard

RE: Vtec diff vraagje

Er is heel veel info te vinden op 16vminiclub.com Ik heb zelf een Y2 bak die standaard achter een B16A1 hoort. Die heeft een 4.133 eindoverbrenging. En op mijn 13" banden zou hij dan bijna 3800 toeren draaien. Dit is 1 van de meest gunstige bakken voor een vtec mini. Watsons levert volgens mij ook een aangepaste eindoverbrenging die nog langer is. Kost +/- 1200 pond wat ik ooit zo gehoord heb :((

RE: Vtec diff vraagje

De standaard eindoverbrenging van een Suzuki Swift Gti is ook een 4.1 en ik moet zeggen dat dat voor straatgebruik eigenlijk wel goed gaat. Als je veel snelweg rijd zou je wellicht iets lager willen, maar ik begrijp dat dat bij Honda niet zo gemakkelijk is.

Dennis

RE: Vtec diff vraagje

klopt, zij leveren ook 3.7 en 3.42 diff. Maar es googlen dus. Kosten zijn net geen 400 pond, dus valt mee. Zorgt voor een acceptable 2800rev bij 100km/u. Tempting, want bak wissel zit ik eigenlijk niet zo op te wachten :)

RE: Vtec diff vraagje

Ik heb mijn subframe aan de rechter kant deelbaar gemaakt. Dan kan je zo je bak wisselen. Maar vergeet niet dat zo'n blok 8100 toeren kan draaien. Dus dan valt 3800 nog wel mee toch?

RE: Vtec diff vraagje

Nice, heb je daar foto's van?

RE: Vtec diff vraagje

Er staan foto's in de Showcase als het goed is.

RE: Vtec diff vraagje

Maar je komt uit de buurt zie ik. Anders kom je een keertje langs om te spieken. ;)