Forumregels en veelgestelde vragen

RE: Forumregels en veelgestelde vragen

Om de forumregels en veelgestelde vragen wat beter bereikbaar te maken is de enkele FAQ die we vroeger hadden - waar zowel tips over het gebruik als forumregels op een verkapte manier in stonden - nu opgedeeld en in diverse forum-topics. Enkele FAQ(-achtige) topics die al rondzwierven op het forum zijn ook onder deze paraplu getrokken.

De forumregels zijn nu centraal verzameld, zonder verdere omliggende informatie, in een enkel topic. Hopelijk zijn ze zo beter te vinden en worden ze door meer mensen even snel doorgelezen. Het is ook makkelijker verwijzen als iemand "in de fout" gaat (maar let ook op de laatste opmerking bij de forumregels, vergissen in menselijk, alle begin is moeilijk, etc. Dus trek het je niet al te erg aan als een moderator ingrijpt, probeer het alleen de volgende keer anders te doen).

In de FAQs staan nu in principe geen harde regels meer. Het is geen verplichting om de FAQ door te lezen als je geen vragen hebt. Heb je wel vragen, kijk dan eerst in een relevante FAQ of je vraag daar beantwoord wordt voor je je vraag stelt op het forum.

Om het vinden van de forumregels en de andere FAQs die zijn opgesteld makkelijk te maken is er in plaats van de Forum FAQ nu een overzicht van deze topics te vinden achter de link "Veelgestelde vragen" bovenaan het forum.