Mini-register

RE: Mini-register

Het bijhouden van een register van Nederlandse Mini’s was jarenlang één van de activiteiten van de Mini Seven Club Nederland. Dit register werd gepubliceerd en verspreid onder de leden. Helaas ligt dit register alweer enige jaren stof te verzamelen zonder bijgewerkt te worden. De reden hiervoor is dat er door enkele leden werd aangegeven dat ze zich niet gemakkelijk voelden bij de de wijde verspreiding van de gegevens van hun auto’s; voornamelijk de combinatie van kenteken en chassisnummer zat niet lekker, omdat het op die manier makkelijker werd om een Mini “om te katten”.

Sinds het oude register niet meer wordt bijgehouden heerst er onder diverse leden, waaronder het bestuur, een groeiend gevoel dat we als landelijke auto-club toch een verantwoordelijkheid hebben om de gegevens over de auto’s te verzamelen. Daarnaast is een register voor allerlei "eerlijke" doelen gewoon heel erg leuk, handig en leerzaam. In het geval van de nieuwe Mini hebben we nu de kans om er nog redelijk op tijd bij te zijn.

We hebben daarom nagedacht hoe we dit kunnen aanpakken en over het voorlopige resultaat hiervan kunt u alles lezen op de speciale pagina op de site die we hiervoor hebben ingericht.

Deze manier van starten van het register is een soort proef, op den duur is het de bedoeling om bijvoorbeeld ook een formulier mee te gaan sturen met het welkomstpakket bij het clublidmaatschap. Op- en aanmerkingen zijn dus welkom.

RE: Mini-register

Ik had wel wat reactie verwacht. Goed idee? Slecht idee? Ben je van plan om je Mini op te gaan geven? Vragen?

RE: Mini-register

JA!
Ik ben voor.

Ik zou mijn mini's wel opgeven (en evt. ook de mini's die ik verkocht heb).
Mits ik er niet al teveel voor hoef in tevullen. sommige dingen zijn relatief, dus uitlaat, vermogen en dat soort dingen. Het beste is denk ik een registratie van eigenaar en kenteken gegevens zoals die zijn uitgegeven. Bijzonderheden kunnen eventueel wel vermeld worden in een apart gedeelte. want als ik zeg dat wicky een rode Clubman Estate is dan herkent niemand hem...

Ik vindt het wel een goed idee en inderdaad vreemd dat er geen reacties op waren gekomen.

Misschien moet er wel eerst worden egonnen aan het zuiver maken van dat oude register, dus auto's die niet meer geregistreerd staan, dan erbij vermelden of ie gesloopt/hergebruikt is of geschorst. Dus eerst daar beginnen, misschien kom je dan leuke dingen tegen dat je bijvoorbeeld ziet dat een auto van een forumlid naar een andere is gegaan via via en dat diegene dat niet eens weet!

Leuk, erg leuk!

RE: Mini-register

Ik was inderdaad van plan te reageren :) maar door bepaalde drukte vergeten.

Na het lezen van het bericht heb ik meteen 4 formulieren geprint, maar strande na type al met invullen (omdat ik op mijn werk was en de gegevens niet bij de hand had ;) )
Ik heb dus 4 half ingevulde formulieren in mijn tas zitten en dat is eigenlijk een heel gevaarlijke plaats (prullebak gevoelig, zal ze er ook meteen uithalen ;))

Feit dat ik mijn 4 Mini-tjes opgeef zegt genoeg over hoe ik over het register in huidige vorm denk.

Het enige wat ik nog wil weten is over de inzage;

We streven ernaar om het register ter inzage beschikbaar te hebben op clubdagen en eventuele andere evenementen waar dat zinvol is.



Wat is er dan te zien in het register? Of ben ik nu weer voorbarig? ;)

[Edit: vraagstelling veranderd]

RE: Mini-register

Lijkt me een erg goed initiatief. Alleen ben ik lui ingesteld, en is het printen, invullen en opsturen mij iets te omslachtig. Waarom is er voor deze manier gekozen, en niet voor een digitale manier?? Als je ideen uit wilt wisselen over een digitale manier, kan je me PM-en. Ik heb er wel een idee over...

RE: Mini-register

Tincu: Dat is iets waar we inderdaad goed mee moeten oppassen, met het verstrekken van informatie. Op een evenement het register inkijken en niet toestaan dat er gegevens worden overgenomen is 1, maar dan moet het ook niet zomaar mogelijk zijn om alles met naam en toenaam via de registerbeheerder alsnog te krijgen. Waarschijnlijk zal het niet verder gaan dan, ja, die auto staat in het register, we kunnen de eigenaar benaderen als je meer wilt weten.

Inimini: je kunt je Mini's al opgeven, in principe is het nieuwe register per direct actief (er staan alleen nog niet zoveel auto's in :)). Over het koppelen met het oude register staat dit in de veelgestelde vragen op de registerpagina:

Mijn auto is ingeschreven in het oude register. Wordt die inschrijving overgenomen in het nieuwe register?
Er zijn op het moment geen plannen om het oude register over te zetten naar het nieuwe. Dat zou ook maar deels zin hebben aangezien de gegevens die in het oude register werden bijgehouden beperkter waren dan die in het nieuwe register, dus voor een volledige inschrijving zou u alsnog in het nieuwe register moeten inschrijven.



Het is voor de toekomst misschien een mogelijkheid, maar een behoorlijk karwei.

spoetnik: de keuze om het niet digitaal te doen is heel bewust gemaakt. Implementatie zou geen enkel probleem zijn (afgezien van de tijd die dat kost), maar een digitaal register neem je niet zomaar mee naar evenementen (tenzij je alles zelf gaat printen, maar dat kost tijd en geld). Daarnaast verplicht je jezelf dan eigenlijk wel om het online aan te bieden, en dat zou weer het punt m.b.t. publicatie van de gegevens volledig teniet doen. En last but not least is het data-model niet triviaal. Een formulier kan iedereen op zijn eigen manier invullen, en eventueel nog anders interpreteren dan bedoeld, extra gegevens bijvoegen, etc.

RE: Mini-register

Ahhh Eelke, je bent te snel of ik te langzaam :? Sorry.. :o

(zie mijn edit)

RE: Mini-register

:) Maakt niet uit. Wat ingestuurd wordt gaat zonder verdere wijzigingen de mappen in, en die zijn op hun beurt weer ter inzage beschikbaar. De MG Car Club doet het al jaren zo, dus ik neem aan dat get goed werkt. En nogmaals, kijken is 1, uitgebreid gegevens overpennen is iets heel anders en zullen we niet toestaan. Contact opnemen met de eigenaar gaat in principe via de registerbeheerder.

RE: Mini-register

dacht dat dit zo'n niet op reageren-topic was. :P
maar ben er denk ik wel voor ja. als de MG club het al jaren doet denk ik dat het tog wel enigszins betrouwbaar is. dus zal er ook ff een invullen. als het niet in de tussentijd vergeet. Ga het niet meer doen voor de GTST namelijk. :P

greetzzz

RE: Mini-register

Minimaxx schreef:
dacht dat dit zo'n niet op reageren-topic was. :P




Eelke":3niunol5]Op- en aanmerkingen zijn dus welkom.[/quote:3niunol5]

;)

RE: Mini-register

Nou, heb er net ook ff 2 geprint, zal ze invullen en opsturen hoor!

Groetjes Jolanda

RE: Mini-register

Kan dat formulier niet gewoon in Word met invulvelden?
Ik schrijf ronduit beroerd (= onleesbaar) namelijk door een handicap.
Nu moet ik iemand anders laten schrijven voor mij terwijl ik juist een pc voor die gein heb...

Kortom: graag een (onbeveiligde!!!) downloadversie in Word. 8)

RE: Mini-register

Ik vind het sowieso een goed idee om de Mini's in een register weer vast te gaan leggen!

Wat betreft op- of aanmerkingen:
Zelf ben ik er alleen niet blij mee dat ook het chassisnummer te zien is tijdens bijvoorbeeld de clubdagen.
Misschien is het een optie om dit wel door te geven op je forumulier maar dat bijvoorbeeld de laatste 3 cijfers bij het inkijkexemplaar worden vervangen door *** voor de veiligheid?

RE: Mini-register

Zo het uitprinten is gelukt :P
Dus de rest zal ook wel goedkomen

RE: Mini-register

Riemer schreef:
Kan dat formulier niet gewoon in Word met invulvelden?




Je kunt in acrobat reader ook de tekst kopieeren en die dan in word plakken. Gewoon bovenaan op tekst selecteren klikken dan ctrl + a, ctrl + c, word openen en dan ctrl + v.

RE: Mini-register

mini7 schreef:
Je kunt in acrobat reader ook de tekst kopieeren en die dan in word plakken. Gewoon bovenaan op tekst selecteren klikken dan ctrl + a, ctrl + c, word openen en dan ctrl + v.



|:( O+ HAD IK ZELF KUNNEN BEDENKEN!!!!
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaank U.

[size=75:3nwyi1jm][Edit: Quote syntax gecorrigeert-Demelza][/size:3nwyi1jm]

RE: Mini-register

De reden dat er een PDF van is gemaakt is dat er dan niet zomaar wijzigingen in de structuur van het formulier mogelijk zijn. En met de computer kun je geen handtekening zetten (ik heb net je inschrijving ontvangen, Riemer, die ben je dus vergeten ;)). Maar dit is inderdaad iets waar geen rekening mee gehouden is. Welke keuze je ook maakt, er kleven altijd wel nadelen aan.

Het is dus niet de bedoeling dat iedereen het elektronisch gaat doen, Riemer heeft vrijstelling :)

Elvira schreef:
Misschien is het een optie om dit wel door te geven op je forumulier maar dat bijvoorbeeld de laatste 3 cijfers bij het inkijkexemplaar worden vervangen door *** voor de veiligheid?



Dan moeten er dus kopieen gemaakt worden t.b.v. het inkijkexemplaar, en bovendien een dubbel register bijgehouden worden. Voel je je er ongemakkelijk bij, dan kun je het zelf weglaten.

RE: Mini-register

Eelke schreef:
En met de computer kun je geen handtekening zetten (ik heb net je inschrijving ontvangen, Riemer, die ben je dus vergeten ;))



als je die beslist wilt kan ik hem wel mailen :)
(via de post dan....)

RE: Mini-register

het lijkt me wel wat als quibus daar in komt

ff kijken of ik em kan printen en invullen.
zo'n database heeft zeker voordelen :)

RE: Mini-register

[size=75:2u0pnomm][Topics samengevoegd - Eelke][/size:2u0pnomm]
Op de clubdag in Utrecht j.l. zag ik bij een groot aantal Mini's een briefje met iets van een register onder de wisser zitten. Deze heb ik niet gekregen, en ik vond het niet gepast bij een andere Mini het briefje onder de wisser vandaan te halen. Misschien dat iemand wilt uitleggen wat het precies was??

Grt, een nieuwschierige Tex :P

RE: Mini-register

Je vraag is toegevoegd aan het topic waar alles over het register te lezen is.

Er waren te weinig kopieen (of teveel mini's, hoe je het wilt zien) om alle mini's op de clubdag te flyeren, dus niet iedereen heeft er een gehad. Maar je kan m nog downloaden van de site en dan opsturen naar het adres wat er op staat.

RE: Mini-register

[size=75:jcwzhmiv][Topic merged-Demelza][/size:jcwzhmiv]
Naar mijn mening gaat het formulier met vragen veel te ver m.b.t. de gevraagd details. Met name het meesturen van een copie kenteken deel 1, naam en adres enz. Het gaat toch om een indruk te krijgen wat er nog rond rijdt en niet om je hele hebben en houden in te leveren. Graag zou ik mee doen maar dit gaat te ver, ik kan mij voorstellen dat eigenaren van oude classic Mini's niet graag hun adres willen geven. Ook staat er niet vermeld waar je dan een overzicht kan vinden van deze lijst. Graag een reactie van anderen op dit schrijven. Met vriendelijke groet KeesCCTP (Downton).

[size=75:jcwzhmiv][Bold tags verwijdert-Demelza][/size:jcwzhmiv]

RE: Mini-register

Ik kreeg net ook dat formulier onder ogen en ook ik vind
de info te ver gaan!
Na het invullen van naam en adresgegevens ben ik er mee
gestopt toen ik zag wat ze allemaal vroegen..

RE: Mini-register

Ik denk dat je zelf mag weten wat je invult en meestuurd. Als jij bijvoorbeeld vindt dat alleen je woonplaats voldoende is, dan zet je alleen je woonplaats neer. Als jij vindt dat niemand iets met het kentekenbewijs te maken heeft, dan doe je daar geen kopie van bij.

Anders kijk even op deze link Register
Daar staat onder andere:

na invullen stuurt u het samen met een foto van de auto en een kopie van het kentekenbewijs deel 1 (geen verplichting, maar u maakt ons er wel heel blij mee)


RE: Mini-register

Toch wel een beetje tegenstrijdig, lijkt me:

Aangezien het register niet wordt gereproduceerd (het wordt bijvoorbeeld niet in boekvorm onder de leden verspreid) is de kans dat de gegevens in de verkeerde handen vallen klein.




We streven ernaar om het register ter inzage beschikbaar te hebben op clubdagen en eventuele andere evenementen waar dat zinvol is.




Het wordt niet gereproduceerd, maar iedereen mag het inzien. Dus iemand met een beetje goed geheugen weet waar de waardevolle mini's staan. Althans zo lijkt het me. Of zie ik wat over het hoofd?

Het uitsluiten van de aansprakelijkheid is overigens een aardige, aangezien er een hele wet over de registratie van persoonsgegevens is geschreven, waardoor dit soort uitsluitingen nauwelijks stand houden bij een rechter. Ik neem voor het gemak maar aan dat de 'Wet bescherming persoonsgegevens' volledig in acht genomen wordt?

RE: Mini-register

ik kna me voorstellen dat jet blij wordt als je adres erbij staat. Zelf maak ik me niet echt druk, maar dat is meer omdat ik dat nooit doe.:P

Maar voor de rest valt het tog allemaal wel mee. Stel dat dit register over 20 jaar er nog is en je koopt een 2e hands mini. Dan kan je wel zo pcies mogelijk zien wat er allemaal met dat ding gebeurt is. Wie wat veranderd heeft. Hoe die origineel was en maar van dat soort dingen. Ik vind het wel een erg leuk initiatief.

RE: Mini-register

Ow, even voor de duidelijkheid, ik vind het ook een erg leuk initiatief. :)
Ik probeer alleen wat helderheid te krijgen, zodat ik weet wat waar al dan niet gepubliceerd wordt cq ter inzage wordt gegeven.

RE: Mini-register

[size=75:11r5g70w][Vraag merged-Demelza][/size:11r5g70w]
Ik ben nu het mini-register aan t invullen. Nu is mijn vraag wat is bodynummer?? en commissionnummer??

Met carosserie kleur is dat zijn orginele kleur of de kleur die hij nu is. Mijn mini is grijs en op het kentteken staat groen vandaar.

Alvast hartstikke bedankt

groetjes Yvonne

RE: Mini-register

zoals met alles in het leven: je MOET nix en mag alles. dus je hoeft het formulier niet in te vullen en op te sturen. het kan net zo goed je papierbak vullen, althans dat doet ie bij mij.

ik ben niet iemand die aan jan-en-alleman mijn (persoonlijke) gegevens verstrekt. ik werk op een "need to know" basis.

zeker gezien het feit dat er zelfs bij de AIVD van alles uitlekt, ga ik niet zomaar een formuliertje insturen.

hoe dan ook, een leuk initiatief, maar helaas.
ik weet wel dat theo van den boogerd (spelling?) een dergelijk register al op zijn site bij houdt waar heel wat minder (prive) info gevraagd wordt. misschien moet de mscn eens contact met hem opnemen.

~jw~

RE: Mini-register

welke site is dat dan????

RE: Mini-register

Ik heb het topic van Kees en de vraag van ukkie even toegevoegd aan het al bestaande topic over het Register.

RE: Mini-register

Heel veel vragen worden beantwoord op de info-pagina, http://www.minisevenclub.nl/body.php?se ... r=register

Zoals enkelen al zeggen, niks moet en alles mag. Wil jij je adresgegevens niet invullen, dan laat je die weg. Echter, als we met het register meer willen dan alleen heel algemene vragen beantwoorden als "hoeveel Mini Mk2's staan er in het register", dan is het toch wel handig om iets meer dan helemaal geen gegevens van de eigenaar te hebben. Bijvoorbeeld, vorige week kreeg ik een vraag van iemand die wilde nagaan of het Mini'tje waar hij jaren geleden nog in reed nog rondrijd en van wie deze dan is. Dat eerste is dan misschien nog te beantwoorden, maar het tweede te kunnen beantwoorden (na contact opgenomen te hebben met de eigenaar voor toestemming) is toch ook wel erg leuk. Dus wil je geen adres opgeven, vermeld dan in elk geval een email-adres en/of telefoonnummer (dat is een verzoek, geen verplichting).

Wat er ter inzage te zien is, is heel simpel. Zoals op bovenstaande link te lezen is, wordt het formulier zoals het binnenkomt in een map gestoken, dus wat jij invult is te zien.

Barbapappa: door het register niet in boekvorm uit te geven, zoals in het verleden gebeurde, wordt het risico sterk verminderd. Helemaal uitsluiten dat iemand met kwade bedoelingen en een goed geheugen of pen en papier iets met de gegevens doet, kan niet. Persoonlijk denk ik dat dat risico erg meevalt.

ukkie: carosseriekleur is de huidige kleur, er is ook ruimte om de originele kleur op te geven als hij niet meer origineel is. Als je je dan afvraagt wat met "Engelse kleurnaam" bedoeld wordt, dan is dat dus de "officiele" naam van de kleur (weet je niet meer dan dat je Mini bijvoorbeeld blauw is, dan hoef je daar geen "blue" van te maken (wel graag opschrijven ;)), maar als je weet dat het Tahiti Blue is, dan willen we dat graag weten). Wat betreft die nummers, als je het niet kan vinden, dan laat je het gewoon weg. Veel Mini's hebben bijvoorbeeld niet eens een Comissionnummer (vandaar ook de opmerking "Wanneer van toepassing" op het formulier).

RE: Mini-register

Ah ik zal deze ook eens invullen dan...
Daar we wel in de oude versie staan ingeschreven...
Weer wat te doen van de week.

RE: Mini-register

dank je wel voor de info

RE: Mini-register

welke site is dat dan????




register:
http://www.infomininl.org/minicount-nl.php

(andere zoek database-jes:
http://members.lycos.nl/tb998van/ )

groetjes,
Theo van den Bogaard

RE: Mini-register

cool zolang ik maar niet hoef te batalen of lid te worden ergens van :P

hoeveel staan er al geregistreerd dan ??

RE: Mini-register

Om je in te schrijven in het register hoef je inderdaad nergens lid van te zijn. Maar, alle leden hebben nu wel een formulier thuisgestuurd gekregen, als je geen lid bent dan kun je hier een formulier downloaden.

Om teleurstellingen te voorkomen hou ik even voor me hoeveel er nu ingeschreven staan ;) Ik hoop dat het wat aantrekt nu er een stuk of 3000 exemplaren verspreid zijn.

RE: Mini-register

how cool haha een keer een dagie organiseren weer :P

hoeveel rijden er rond in nl denk nog wel 15000

RE: Mini-register

Geen idee, het register zoals het er nu staat is in elk geval nog geen afspiegeling :) Maar laten we dit niet laten uitgroeien tot een chat over hoeveel Mini's er nog zijn, maar het even houden bij het nieuwe register.

RE: Mini-register

Als je nou je mini registeer. Kan de vorige eigenaar dat ook niet hebben gedaan dan staat de mini 2x in de lijst. Dan heb je geen duidelijk overzicht.



|:( |:( |:( |:( |:(
bedenk me net dat het kentteken erbij staat

:P :P O:)

RE: Mini-register

8)
even voor de goede orde .. mijn register - online - is *NIET* het MSCN register.

groetjes,
Theo van den Bogaard

RE: Mini-register

Graag wil ik iedereen bedanken voor zijn/haar reactie, ik denk dat we het hier maar bij moeten laten. De ballon die ik (KeesCCTP Downton)heb opgelaten wil ik bij deze lek prikken en hier mee dan ook een einde maken aan deze discussie. Mijn deels ingevulde formulier is klaar om verzonden te worden. Kind regards, Kees.

[size=75:fld4yvim][b-tags a.u.b. alleen gebruiken voor nadruk van enkele woorden of zinnen, niet voor een hele post - Eelke][/size:fld4yvim]

RE: Mini-register

Hey

Ik heb onlangs ook onze Mini ingeschrven het is goed om te weten hoeveel er nog zijn in ons landje.
En laten we er maar vanuit gaan dat de gegevens goed bewaard blijven en dat ze er niets geks mee doen.

Mazzel Jan.