Nieuwe rubriek Vraag & Antwoord

RE: Nieuwe rubriek Vraag & Antwoord

Hallo allemaal,

Let op: er komt een nieuwe rubriek bij waar alle "serieuze" vragen en tips die niet techniek-gerelateerd zijn in komen.

Zoals jullie weten voeren we een eeuwige strijd (OK, genoeg drama voor vandaag :)) tegen de databaseruimte die het forum inneemt. Er zijn drie forums waar bovengemiddeld veel dingen in staan die het bewaren niet echt waard zijn:
[list:3p9uitt7][*:3p9uitt7]Chit Chat[/*:m:3p9uitt7]
[*:3p9uitt7]Mini Chat[/*:m:3p9uitt7]
[*:3p9uitt7]Evenementen (threads over evenementen van drie jaar geleden zijn uit nostalgisch oogpunt wel aardig, maar verder niet erg nuttig)[/*:m:3p9uitt7][/list:u:3p9uitt7]
Echter, in al deze fora staan ook dingen die het wel waard zijn om te bewaren; vragen over serieuze onderwerpen, over Mini's en over zijdelings gerelateerde zaken (het 27 MC topic is daar een goed voorbeeld van; niet direct aan Mini's gerelateerd, maar veel Mini-rijders hebben toch een 27 MC). En, in het geval van het evenementenforum, over bijvoorbeeld ritsystemen.

We willen daarom het volgende proberen. Voor al deze serieuze en min of meer tijdloze vragen maken we een nieuwe rubriek, Vraag & Antwoord. De Chat-forums blijven dan puur voor gezellige chat over (on)zinnige zaken, die wel leuk zijn maar niet echt bewaard hoeven te blijven. Het evenementen-forum wordt uitsluitend een forum om te praten over daadwerkelijke evenementen, die te gebeuren staan op een bepaalde datum (of data).

Ik zal vanavond nog deze nieuwe rubriek aanmaken en een begin maken met het verplaatsen van topics uit de drie genoemde forums naar Vraag & Antwoord. Jullie kunnen daar ook bij helpen, door even te reageren in een topic waarvan je denkt dat het het bewaren waard is. Als de drie genoemde forums geschoond zijn van zaken die het bewaren waard zijn, dan zal ik autopruning gaan inschakelen op de genoemde forums;
[list:3p9uitt7][*:3p9uitt7]3 maanden op Chit Chat[/*:m:3p9uitt7]
[*:3p9uitt7]3 maanden op Mini Chat[/*:m:3p9uitt7]
[*:3p9uitt7]1 jaar op Evenementen[/*:m:3p9uitt7][/list:u:3p9uitt7]
Autopruning wil zeggen dat topics waar in een bepaalde tijd geen reacties meer in geplaatst zijn automatisch verwijderd worden.

Vragen en opmerkingen zijn zoals altijd welkom.

[size=75:3p9uitt7][Edit: termijn chat forums aangepast van 1 mnd. naar 3 maanden.][/size:3p9uitt7]

RE: Nieuwe rubriek Vraag & Antwoord

Ge ben goe bezig Eelke! :)\\_ d:)b

Deze misschien? link

RE: Nieuwe rubriek Vraag & Antwoord

en nu maar hopen dat mini-maal 1x in de 3 maanden iemand zich gaat voorstellen in het wie-is-wie topic en dat ook 1x in de 3 maanden een forummer gefeliciteerd wordt :)

~jw~ (of had ik dit in chit chat moeten melden :P )

RE: Nieuwe rubriek Vraag & Antwoord

Da's inderdaad het risico ja... Wie-is-wie trouwens niet, want dat is een "mededeling". Misschien moet dat met andere topics ook maar, zolang het er niet teveel worden.

RE: Nieuwe rubriek Vraag & Antwoord

Eelke schreef:
Hallo allemaal,

Let op: er komt een nieuwe rubriek bij waar alle "serieuze" vragen en tips die niet techniek-gerelateerd zijn in komen.

De Chat-forums blijven dan puur voor gezellige chat over (on)zinnige zaken, die wel leuk zijn maar niet echt bewaard hoeven te blijven. Het evenementen-forum wordt uitsluitend een forum om te praten over daadwerkelijke evenementen, die te gebeuren staan op een bepaalde datum (of data).




Mag hieruit dan ook de conclusie getrokken worden dat we deze topics zo schoon mogelijk houden wat betrefd het off-topic gaan, oftewel zo min mogelijk gechat???

RE: Nieuwe rubriek Vraag & Antwoord

Eelke schreef:
Zoals jullie weten voeren we een eeuwige strijd (OK, genoeg drama voor vandaag :)) tegen de databaseruimte die het forum inneemt.




Bestaat er vanuit de MSCN geen mogelijkheid om de databaseruimte te vergroten :?

RE: Nieuwe rubriek Vraag & Antwoord

We zitten al aan een site van 150 MB. Dat lijkt mij voorlopig genoeg, vooral als de ruimte die het forum inneemt (wat weer ongeveer de helft is van de totale ruimte) voor een behoorlijke meerderheid uit deze drie rubrieken bestaat. Uitbreiding van de webruimte kan dan richting de penningmeester niet echt verdedigt worden. Bovendien, autopruning is geen harde maatregel die actieve topics weghaalt. Pas als een topic drie maanden koud ligt te worden, of in geval van evenementen een heel jaar (meer dan genoeg om ook nog eens terug te grijpen naar de editie van een evenement van het vorige jaar, want topics over een evenement lopen van behoorlijk lang voor het evenement tot enige tijd erna), wordt het weggehaald.

red flame: Voor topics in vraag & antwoord blijven dezelfde richtlijnen gelden als die nu al voor serieuze vragen op de drie betreffende forums golden; niet teveel chat, en geen "zinloze" reacties die niet leiden tot beantwoorden van de vraag. Dus er zal niet echt veel veranderen. Het wordt alleen iets makkelijker beoordelen.

RE: Nieuwe rubriek Vraag & Antwoord

is het geen optie om bij de provider een eigen server te plaatsen die dan door een bestuurslid of ander deskundig clublid wordt onderhouden? grote providers staan dit toe onder de noemer "colocation". bijvoorbeeld xs4all biedt dit aan voor een best wel aantrekkelijk prijsje. indien gewenst, kan ik altijd wel assisteren hierin.

een servertje kost ff een paar centjes, maar die dingen gaan dan ook wel een poosje mee. ik kan wel via onze computer leverancier wel een leuk prijsje bedingen (hoop ik).

~jw~

RE: Nieuwe rubriek Vraag & Antwoord

Bedankt voor het aanbod, maar ik zie momenteel niet echt de noodzaak in.

RE: Nieuwe rubriek Vraag & Antwoord

De hele rubriek Chit Chat is nu geschoond van "nuttige" onderwerpen. Ik zal binnenkort dan ook de autoprune aanzetten op die rubriek (zoals gezegd 3 maanden, wat in principe meer dan genoeg zou moeten zijn om te voorkomen dat min of meer "actieve" topics verdwijnen.

Dat betekent ook dat een aantal mensen een stuk achteruit zullen gaan in postcount. Van de topics "Smoelenboek" en "Verjaardagskalender" zal ik mededelingen maken zodat die niet verdwijnen.

RE: Nieuwe rubriek Vraag & Antwoord

De hele operatie is uitgevoerd. Ik heb de drie genoemde forums doorlopen op "nuttige" zaken die het bewaren waard zijn en die verplaatst naar Vraag & Antwoord. Hierna zijn de autoprunes aan gegaan zoals ook in de eerste post aangegegeven. We hebben dus weer wat ademruimte.