Problemen met beschikbaarheid en snelheid i.v.m. brand UT

RE: Problemen met beschikbaarheid en snelheid i.v.m. brand UT

Hallo allemaal,

Zoals velen van jullie al gemerkt hebben is het forum de afgelopen dagen niet beschikbaar geweest. Dit staat in direct verband met de brand die afgelopen woensdag in een van de gebouwen op de Universiteit Twente (UT) heeft gewoed. In dit gebouw waren een aantal belangrijke servers gehuisvest, die de verbinding voor de hele universiteit met het Internet verzorgen. (Zie ook het topic in Chit Chat en de homepage van de UT).

Al vanaf het begin van het forum draait het op mijn eigen server, die op mijn kamer op de campus van de UT staat. Dien ten gevolge is ook het forum afhankelijk van de verbinding van de UT en is het dan ook een aantal dagen niet bereikbaar geweest door de brand.

Nu is het weer bereikbaar, maar ik geloof niet dat de verbinding alweer de volledige capaciteit heeft; het is nog niet zo snel.

Bijna alle locaties op de campus zijn nu weer onderling aangesloten op het netwerk. Uitzonderingen zijn het Biomagnetisch Centrum, de Drienerburght en het MESA instituut. De verwachting is dat deze begin volgende week weer aangesloten zullen worden. Eind vandaag zullen de basis netwerkvoorzieningen weer operationeel zijn (DNS, DHCP, RADIUS) en zal de verbinding met SURFnet hersteld zijn. Het netwerk is op een aantal locaties provisorisch hersteld. Er wordt aan gewerkt om zo snel mogelijk de oude (stabiele) situatie te herstellen maar houdt u er rekening mee dat er lokaal storingen kunnen voorkomen.



[size=84:2yeqzlq3]Bron: Infobulletin 4, link, uitgegeven op vrijdag 22 november[/size:2yeqzlq3]

Vooral het posten van berichten lijkt erg lang te duren. Houd hier rekening mee en heb geduld als je iets post; nog een keer op "OK" drukken na het schrijven van een post heeft meestal tot gevolg dat je post er twee keer komt te staan (dubbelpost). Mocht dit toch gebeuren, edit dan de post die er per ongeluk staat zodat duidelijk is dat deze weg mag (bijvoorbeeld door alle tekst te vervangen door "Oeps, dubbelpost" - overigens iets dat eigenlijk altijd voor een dubbelpost geldt).

Een ander gevolg lijkt te zijn dat de informatie die in de database terecht komt niet volledig is, zoals wat nu het laatste bericht is. Dit komt denk ik doordat mensen de informatie-overdracht afbreken. Ik zou daarom willen verzoeken om de browser, als je een post hebt gemaakt, geduldig uit te laten laden (als het echt te gek wordt is het ook geen ramp om het af te breken, maar als je toch nog niet offline wil gaan, open dan een tweede venster en surf daarin verder terwijl je die post gewoon op de achtergrond door laat borrelen). [Het lijkt erop dat ik de oorzaak van de post-problemen boven wat heb, zie http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php?t=1221]

Als laatste wil ik niet uitsluiten dat de verbinding de komende dagen nog eens weg zal vallen, terwijl er aan het volledige herstel van de verbinding gewerkt wordt.

Als het forum weer echt bruikbaar is (op dit moment nog niet, naar mijn mening), dan zal ik via de massa-mailing-functie alle geregistreerde gebruikers een mail sturen dat het forum weer volledig beschikbaar is. Tot die tijd mag iedereen die het uit zichzelf heeft ontdekt gewoon gebruiken, maar houd er wel rekening mee dat de snelheid nog te wensen over zal laten.

Groeten,

Eelke