Quoten

RE: Quoten

Beste allemaal,

Dit is een dringende oproep aan [i:2s3qtj4q]iedereen[/i:2s3qtj4q] om wat verantwoordelijker om te gaan met de quote-functie. Het komt de laatste tijd wel erg vaak voor dat mensen simpelweg op de quote-knop boven een post drukken () en de zo ontstane quote geheel onbewerkt in hun post laten staan. Dit is duidelijk [i:2s3qtj4q]niet[/i:2s3qtj4q] de bedoeling van deze knop, noch van de quotetfunctie op zich (m.a.w., de quote-tag). Als het een quote van de direct voorgaande post is, dan is het ronduit nutteloos. Haal dan de quote helemaal weg, of gebruik de Reageer-knop boven of onderaan de pagina zodat je geen ingevulde quote krijgt. Het is lastig bij het lezen van het topic en het neemt zinloos veel databaseruimte in beslag. Ik haal zo'n quote vaak weg, maar op een gegeven moment wordt het te gek.

Je gebruikt de quote-functie om een deel van een post eruit te lichten om aan te geven waar je precies op reageert. Eigenlijk is het goed bekeken nooit nodig om een complete post te quoten (hooguit als deze post bijvoorbeeld op een pagina eerder staat en het lastig terug te vinden is als je alleen de naam dan schrijver gevolgd door een dubbele punt vooraan je post zet), zeker niet als die post op zijn beurt ook nog eens quotes bevat.

De volgend optie is om dat knopje helemaal weg te halen, zodat je zelf met copy-paste moet opzoeken wat je wil quoten. Ik hoop niet dat dat nodig is.

Groeten,

Eelke