Technische en andere vragen stellen in regio-topics

RE: Technische en andere vragen stellen in regio-topics

Hallo allemaal,

Inmiddels zijn er al heel wat regio-topics ontstaan. Het begon allemaal met het Hazerswoude-topic, inmiddels zijn daar Brabant, Limburg, Antwerpen, Friesland en ga-zo-maar door bijgekomen.

Hartstikke gezellig natuurlijk, maar het komt steeds vaker voor dat er behalve een beetje gekeuvel ook technische vragen in die topics gesteld worden. En dat toch liever niet, omdat het 1 van de belangrijke peilers van het forum onderuit haalt: de zoekfunctie.

Mocht iemand namelijk via de zoekfunctie stuiten op 1 van de regio-topics, dan is het een crime om zijn of haar vraag daarin terug te vinden, als diegene al de moeite neemt om erin te gaan kijken (de kans is namelijk ontzettend groot dat de zoektermen daar toevallig in voorkomen, in een context die niet met de vraag te maken heeft).

Daarnaast kan het ook voor de vragensteller zelf ongunstig zijn, omdat de vraag snel ondersneeuwt in de zin maar vooral onzin die deze topics zo eigen is.

Dit alles geldt ook als je vraag regio-gebonden is, neem de regio dan op in de titel. Een recent voorbeeld is een vraag naar een straalbedrijf in Antwerpen.

Groeten,

Eelke

RE: Technische en andere vragen stellen in regio-topics

@eelke en andere MSCN bestuursleden:

is het niet een optie om een apart deel van het forum in te richten met regio-subforums (of was dat fora :? ). op deze manier kunnen de forummers per regio makkelijker met elkaar in kontakt komen. zo ook kan dit een makkelijk communicatiemiddel zijn voor regio clubs. ik hoop dat de MSCN niet al te huiverig is in het ondersteunen van regionale initiatieven?
gezien het feit dat er in de Seven ook regelmatig convocaten staan van regio clubs, lijkt mij het een aardig gebaar van de MSCN om dergelijke faciliteiten (naast de evenementen kalender) ook via het forum aan te bieden.

~jw~

RE: Technische en andere vragen stellen in regio-topics

Ik heb daar wel eens over nagedacht, maar in principe kom je dan op het punt dat altijd op de loer ligt bij het openen van nieuwe rubrieken (goh, bestond er toch een Nederlands woord voor het wazige "subforum" dat ik altijd gebruikte :)). En dat punt is: hoe ver moet je gaan met opdelen? Het wordt er namelijk niet overzichtelijker op, en met regio-specifieke forums wordt het extra lastig omdat aan bijna alles wel een regionaal tintje te geven is.

Overigens, wat betreft die convocaten, dat is geen liefdadigheid van de MSCN hoor. Als de rit in samenwerking met de MSCN wordt georganiseerd dan komt er gewoon een convocaat zoals bij elke MSCN-rit, maar als het ene onafhankelijke rit is moet er voor betaald worden (het kost veel werk en geld om een A4-kopietje bij alle 3000+ exemplaren van een Seven-editie te doen).