beginner fotocoordinatie

RE: beginner fotocoordinatie

Wie kan mij zeggen hoe fotocoordinatie werkt. Ben een beginner dus.

RE: beginner fotocoordinatie

Je krijgt een landkaart met daarop enkele punten getekend.

Het is de bedoeling dat je de snelste/korste weg naar die punten rijdt (natuurlijk met een voor jouw ideale route) op dat punt aangekomen pak je het blad met foto[u:4eyxrwjw]fragmenten[/u:4eyxrwjw] dat je ook hebt ontvangen en ga je kijken of je wat kunt vinden.

Soms moeilijk, soms wat makkelijker.
Niet alle foto's van het blad hoef je tegen te komen en sommigen zijn ook anders (fotoshopt) die moet je ook niet opschrijven. Ook kom je soms op punten waar ze helemaal geen foto's hebben gemaakt :x

Voorbeelden van foto's zijn:
verkeersborden met krassen, huisnummers, putten in de weg, mos op een heel klein paaltje (2cm groot) of een bepaalde schroef aan de onderkant van een picknicktafel.
Sja het zijn maar voorbeelden he!

Verder is het best een eenvoudige rit, maar je moet wel je finishtijd in de gaten houden en soms een punt of 2 overslaan om op tijd binnen te zijn.

RE: beginner fotocoordinatie

Pas voor het eerst gedaan. Een tip: Als je zelf de coordinaten in moet vullen (volgens mij meestal wel maar Inimini schrijft het hiervoor niet :? ) Teken nauwkeurig in en laat eventueel checken door iemand die het vaker heeft gedaan!! Als je namelijk een milimeter verkeerd zit, of een centimeter kan dat een heleboel schelen.... Langs een dijk loop vaak een hele lange weg, en het is lullig als je onderaan staat en je blijkt toch aan de andere kan te moeten zijn.... |:( (Geen ervaring... Maar toch wel een beetje! Haha) Verder gewoon goed opletten en stel je er alvast op in dat je geen eerste wordt.... Er zijn echt een hoop mensen goed in :)

Succes!

Birdy

RE: beginner fotocoordinatie

Birdy schreef:
(volgens mij meestal wel maar Inimini schrijft het hiervoor niet :? )




Volgens mij staan ze juist meestal al ingevuld :)

RE: beginner fotocoordinatie

Dat zou ik niet zeggen. Bij de MLR staan ze ingetekend, bij de PIPU moet je het zelf doen.

RE: beginner fotocoordinatie

Redhot heeft hierbij nog een voordeel.
Hij rijdt in bekend gebied en hoef dus geen kaart te lezen.
Ondertussen kan de bijrijder de foto's "opslaan".

RE: beginner fotocoordinatie

en niet te vergeten: sommige locaties hebben meer dan 1 foto die je moet vinden. ben hier ook al eens ingestonken.

foto coordinaten ritten pas ik voor. ik ben absoluut geen held in het vinden van de foto's. elke rit waar ik aan heb meegedaan waar je foto's moet gaan zoeken leidde alleen maar tot ruzie in de auto en andere ellende...

~jw~

RE: beginner fotocoordinatie

Sterker nog, de meeste locaties hebben meerdere foto's, over het algemeen.

Heel algemeen geldt dat een punt geen foto's kan hebben, of 1 of meer foto's. In theorie kunnen dus alle foto's bij 1 punt genomen zijn, maar je voelt wel aan dat dat niet zomaar zal worden gedaan. Het moet wel leuk blijven.