foto coördinaten leuk?

RE: foto coördinaten leuk?

Hallo mede mini rijders.
Even een vraagje over de ritten die er gereden worden
vinden jullie die foto's zoeken leuk of,is het bolletje pijltje veel leuker op kruispunten met markante ingetekende punten(mijn voorkeur).
met groet bolgas

RE: foto coördinaten leuk?

Even verplaatst naar evenementen.

Persoonlijk is het ook niet mijn favoriet; ik ben verschrikkelijk slecht in het herkennen van de foto's. Het kaartlezen vind ik echter wel leuk, dus als ik iemand bij me heb die wel goed is in de foto's gaat het al een stuk beter.

RE: foto coördinaten leuk?

ik vind foto's zoeken geen pretje. ik vond dus de kersenrit hierdoor niet echt geslaagd, maar dat had ook te maken met het veel te moeilijke karakter van de rit. dit is ook eigenlijk de reden waarom ik niet naar de pipu rit ga.

bolletje-pijl vind ik persoonlijk het leukst omdat je dan gedwongen wordt om verkeerssituaties te herkennen. nu hoef je je aandacht niet volledig te richten op het spotten van foto's.

het grootste probleem met de foto herkenning is dat over het algemeen de foto's dusdanig slecht afgedrukt zijn dat ik vaak niet eens zie wat het moet voorstellen (ja ik ben kippig).

kwa organisatie denk ik dat een foto herkenning de makkelijkste rit is om uit te zetten. bolletje-pijl lijkt mij vrij lastig omdat je extreem nauwkeurig de route moet schetsen en hopen dat er tussentijds geen omleidingen enzo plaatvinden.

~jw~

RE: foto coördinaten leuk?

Een fotocoordinatenrit is totaal niet te vergelijken met de laatste kersenrit, afgezien van de foto's. Onze (met Jeroen gereden) taktiek bij de kersenrit was dat als we wel erg lang aan het rijden waren zonder een foto te zien, om gewoon om te draaien (de A-klasse moest bij het herkennen van een foto omkeren, wat het in principe erg lastig maakte). Daarmee zijn we nog redelijk succesvol geweest. We hebben die truuk toch redelijk vaak moeten toepassen, maar zijn toen wel vijfde geworden.

Foto-coordinaten is heel anders. Je tekent de punten in op de kaart en kunt in principe niet verdwalen (ook als je de punten verkeerd intekent, alleen zul je dan geen foto's vinden). Ook hoef je "tussendoor" niet op foto's te letten; je rijdt naar een punt toe en gaat daar goed rondkijken. Bij de kersenrit kon je een foto overal langs de route tegenkomen.

RE: foto coördinaten leuk?

Inderdaad was ik ook van mening dat bolletje pijltje met aangegeven km en markante punten de allerleukste zijn.
met groet bolgas

RE: foto coördinaten leuk?

@eelke: als ik jou goed begrijp is dus de oudenbosch rit een foto-coordinaten rit geweest. deze rit vond ik erg leuk om te doen. wel ff flink ruzie maken voordat je wegrijdt omdat iedereen het beter weet om de kaart in te tekenen.
de kersen rit vond ik in ieder geval zeker niet geslaagd ook omdat ik de finish nooit heb kunnen vinden (en dus ook geen kersen heb gehad).

~jw~ (verheug me al op de liflaf rit)

RE: foto coördinaten leuk?

Ehm... Oudenbosch... Even denken, hoor. Er staat me iets bij dat dat vorig jaar een fotocoordinatenrit was, dat zou wel kunnen (maar daar was ik niet bij). Dit jaar was het volgens mij met ingetekende pijlen, dat leek wel een beetje op de Frieslandrit.

Fotocoordinaten is in beginsel de juiste foto's bij punten op een kaart zoeken. Dit kan moeilijker gemaakt worden door deelnemers de coordinaten zelf in te laten tekenen, door allerlei beperkingen op te leggen (willekeurig aantal foto's per coordinaat - van 0 tot zoveel als op het fotovel staan; foto's op een maximale afstand van het punt op de kaart; etc.), noem maar op. De Middenlimburgrit was dit jaar ook fotocoordinaten, maar daar waren de punten al ingetekend, dus dat was 1 moeilijkheid minder.