Puntentelling en kampioenschappen

RE: Puntentelling en kampioenschappen

[size=75:2j9r10zx][Gesplit uit topic over specifiek evenement - Eelke][/size:2j9r10zx]
Is het niet een suggestie om de 1e 20 personen op een rit punten te geven?
[u:2j9r10zx]Dus wel de 1e 10 een prijsje[/u:2j9r10zx], maar gewoon nr. 1: 20 punten en nr. 19: 2 punten??

Zo krijg je meer schifting, is het voor anderen ook spannender om meer punten te hebben...

Ik las namelijk dat er vroegen zo'n max. aantal equippes wel een 20 tot 45 was. Nu is er steeds een opkomst van boven de 60 soms wel 80 equippes!!!

Het zou leuk zijn als er meer mensen wat meer punten zouden krijgen.

Ook denk ik dat het damesklassement beter afgeschaft kan worden, waarom zouden wij een apart klassement moeten hebben en de heren niet? Dit kun je toch allebei of goed, of slecht?

't zijn maar gedachtenspinsels, dus val me dadelijk niet aan...

RE: Puntentelling en kampioenschappen

helemaal mee eens.

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Er wordt momenteel nagedacht over een aangepaste puntentelling, dus misschien dat dat in de overwegingen meegenomen kan worden. Wat ik me dan wel afvraag is of het wel terecht is dat een eerste plaats maar 1/20e punten (20 i.p.v. 19) meer krijgt dan de tweede; vind ik wel een beetje weinig verschil. Misschien is de volgende verdeling dan aardiger (volgens mij is er in de top van het kampioenschap ook geen behoefte aan puntentaantallen die dichter bij elkaar liggen, dat ligt nu ook al redelijk dicht bij elkaar):
1: 20
2: 18
3: 16
4: 14
5: 12
6: 11
7: 10
8: 9
9: 8
10: 7
11: 6
12: 5
13: 4
14: 3
15: 2

En dan de rest 1 punt.

Wat betreft het damesklassement, het verbaasd me inderdaad dat er nog nooit dames zijn geweest die hierover gestruikeld zijn. Ik zou het, als ik een dame was, een beetje kleinerend vinden dat er voor mij een apart klassement wordt ingesteld; kennelijk ben ik niet goed genoeg om aan het "echte" klassement mee te doen, dus wordt er een apart klassement ingesteld zodat ik nog het gevoel kan hebben dat ik iets presteer :? (Overigens is dat nooit de motivaite geweest; het damesklassement is ooit ingesteld omdat het aantal dames dat aan puzzelritten meedeed tegenviel).

Maar als ik die stelling voorleg hadden de dames die ik tot nu toe sprak zoiets van, ja, is wel zo, maar toch ook wel erg leuk dat wij ons eigen kampioenschap hebben.

Persoonlijk lijkt mij het aardiger om iets meer te doen voor onervaren rittenrijders. Er is al de runners-up cup, maar daar doe je alleen aan mee als je pas kort lid bent, dus als je je eerste jaar geen ritten rijdt en daar pas later mee begint val je buiten de boot. Een beginnerskampioenschap (waarvan bijvoorbeeld de eerste tien het volgende jaar verplicht mee moeten doen met het gevorderdenkampioenschap) lijkt mij wel leuk. Maar ook dat is maar een hersenspinsel, want als je er wat langer over nadenkt loop je tegen een aantal probleempjes aan (wat doe je bijvoorbeeld als twee mensen, bijvoorbeeld via het forum, besluiten samen een rit te gaan rijden, maar de 1 was al bezig voor het gevorderdenkampioenschap en de andere voor het beginnerskampioenschap).

[size=75:th9vw0ob][Edit: iets verduidelijkt][/size:th9vw0ob]

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Dames klassement,
aangezien ik geen lid, ben zal ik misschien niets mogen zeggen, maar ik wil toch even reageren.

Damesklassement heb ik nooit gesnapt, maar ik dacht altijd dat de dames het leuk vonden..
ik ben er geen voorstander van. maak dan ook een appart heren klassement :)

de runners-up klasse vind ik heel leuk, maar inderdaad, daar zit je alleen in als je net lid bent geworden.



Wat doe je met mensen van verschillende klasses die samen rijden?
ook verschillend beoordelen is dat wat, dus de puntentelling van die klasse erbij pakken.
al zal ik eerlijk zijn dat ik niet weet hoe dat dan met de papierenrompslomp zal gaan.

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Eelke schreef:
Er is al de runners-up cup, maar daar doe je alleen aan mee als je pas kort lid bent, dus als je je eerste jaar geen ritten rijdt en daar pas later mee begint val je buiten de boot.




Dat heb ik nu ook. Ben al sinds juni 03 lid en heb dat jaar geen enkele rit gereden. Dropje (mijn navigatrice) is sinds februari lid en doet mee aan de runners up. Zij krijgt straks een mooie beker voor de derde (of 2e plaats >:) ) en ik krijg niks :'(

Ik vind het voorstel van de eerste 10 naar een gevorderden klassement toch wel wat hebben. Dat een gevorderde en een niet gevorderde samenrijden hoeft geen probleem te zijn. Alle equipes rijden dezelfde rit, dus dezelfde uitslag alleen 1 krijgt de punten in het gevorderden kampioenschap en 1 krijgt de punten in het beginnerskampioenschap. Eigenlijk hetzelfde als de runners up nu.

Dat de beginner hulp heeft gekregen van een gevorderde maakt volgens mij niets uit. Het blijft een gelegenheidsduo, en als dat niet zo is moet deze het jaar erna toch naar het gevorderden kampioenschap.

RE: Puntentelling en kampioenschappen

RHR schreef:
Ik vind het voorstel van de eerste 10 naar een gevorderden klassement toch wel wat hebben. Dat een gevorderde en een niet gevorderde samenrijden hoeft geen probleem te zijn. Alle equipes rijden dezelfde rit, dus dezelfde uitslag alleen 1 krijgt de punten in het gevorderden kampioenschap en 1 krijgt de punten in het beginnerskampioenschap. Eigenlijk hetzelfde als de runners up nu.



Dat zat ik nou ook te denken, nadat ik het geschreven had. Het probleem was eigenlijk ook een beetje anders. Dit idee is bij mij geboren omdat ik het eigenaardig vond dat een deelnemer aan de B-klasse van een rit (er zijn een paar ritten in het jaar waar een A-klasse en een B-klasse zijn, die qua moeilijkheidsgraad verschillen) gewoon punten krijgt voor het eindklassement (dus de 1e in de B-klasse krijgt ook 10 punten voor de Issigonis).

Mijn idee was toen om voor A- en B-klasse aparte kampioenschappen op te zetten (dus zoals ik hiervoor zei). Hoewel er niet bij elke rit een A- en een B-klasse is hoefde dat m.i. geen probleem te zijn, zoals Rik ook zegt wordt daar met de andere kampioenschappen ook geen probleem van gemaakt. Maar dat probleem met die twee personen die allebei aan een ander kampioenschap meedoen geldt dus wel bij een rit met A- en B-klasse. Want waar je bij een "gemengde" rit nog verschillend kunt inschrijven (de een doet mee voor het gevorderden kampioenschap, de ander voor het beginners) kan dat bij een A- en B-klasse rit natuurlijk niet, de equipe moet als geheel ergens voor kiezen omdat de ritten anders zijn.

[Edit: Misschien is de oplossing daar dat je in de A-klasse alsnog kan inschrijven als beginner, en dat daar dan wel geldt dat de eerste beginner in de A-klasse evenveel punten voor het beginnerskampioenschap krijgt als de eerste in de B-klasse - die per definitie punten krijgt voor het beginnerskampioenschap en niet het gevorderdenkampioenschap.]

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Als iedereen het ermee eens is; lijkt me het een leuke opzet.
Is het een iedee om het voor te stellen in het Clubblad?
MAAR dan pas invoeren bij de start van het nieuwe seizoen!!!


Gr. de Meester 8)

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Vanzelfsprekend, zo'n verandering kun je niet halverwege een seizoen invoeren. Voor dit soort beslissingen hebben we toch een bestuur?

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Yip :)

Gr. de Meester...

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Discussie over de uitslag van de PiPu-rit gesplit.

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Tja, altijd weer die punten :D
Ik begrijp eerlijk gezegd de hele discussie niet. Ik ben geen expert maar het is toch eigenlijk heel simpel: je begint met ritten rijden en eindigt door onervarenheid ergens in de middenmoot, je gaat steeds meer ritten rijden en je eindigt telkens weer wat hoger. Als beginnend voetballer zit je immers ook niet meteen in Oranje.
Degenen die de meeste ritten rijden en daardoor de meeste ervaring hebben zullen dan ook vaak ergens bovenaan eindigen. Wat is daar mis mee?
Het rijden van veel ritten is overigens geen garantie voor goede resultaten. Ik herinner me bijvoorbeeld nog een Doda- en een Kersenrit waarin wij niet klasseerden. Met andere woorden: het gaat niet vanzelf. In mijn beleving is het een mix van ervaring en een flinke dosis geluk.

Dat er steeds meer equipes meedoen aan ritten zie ik ook niet als reden om het systeem te wijzigen, andersom geredeneerd zou je namelijk kunnen stellen dat de prestatie van de winnaar in verhouding zelfs beter is waardoor hij meer punten toegekend zou moeten krijgen :)
Wat ik persoonlijk altijd een beetje zuur vind zijn de 4e en 10e plek. Als 4e net buiten de top 3 en als 10e maar 1 punt, net als iedereen die na je komt. Maar verder lijkt het systeem me ok.

Nou zullen er mensen zijn die zeggen dat ik makkelijk praten heb omdat wij wel eens ergens een puntje meepikken maar dat speelt geen rol. Sterker nog, wij rijden alleen de ritten die we echt leuk vinden zonder echt voor de punten te gaan en staan toch in de top tien (nog wel tenminste).
Natuurlijk willen we wel elke rit waar we aan mee doen zo goed mogelijk rijden, maar dat lijkt me redelijk normaal O:)
En de competitie met sommige andere rijders maakt het alleen maar leuker 8)

Het verschil met minder ervaren rijders los je met een andere puntentelling niet op. Ik geloof ook niet dat de top van het klassement er in dat geval veel anders uit zou zien.
Je zou dan, zoals door Eelke gezegd, moeten werken met een echte A- en B-klasse met elk een eigen klassement, waarbij zou kunnen gelden dat B-rijders met een x-aantal ritten achter hun naam dan de overstap maken naar de A-klasse.
De huidige verdeling in A- en B-klasse is inderdaad een beetje halfslachtig. Een B-rijder rijdt een gemakkelijkere rit maar krijgt voor het algemeen klassement hetzelfde aantal punten als een A-rijder
met een moeilijkere rit.

Ook voor wat betreft het damesklassement zie ik het probleem niet. Ik denk daar zeker niet in termen van "anders" of "kleinerend". Als je kijkt naar het aantal dames in top tien van het algemeen klassement blijkt wel dat de dames hun mannetje staan. En volgens mij vinden veel dames het eigen klassement toch wel leuk.

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Het is niet de bedoeling dat de top er anders uit gaat zien, het is de bedoeling dat hetgeen achter de top er anders uit gaat zien. Dit jaar zit ik bij iedere rit ergens tussen plaats 20 en 40, voor alle ritten is het voor mij de eerste keer. Volgend jaar hoop ik het met de ervaring van dit jaar wat beter te doen en regelmatig in de top 20 te rijden. Als dit iedere keer met 1 punt wordt beloond is dit voor mij niet echt een motivatie om de volgende keer weer goed mijn best te doen. Of ik nou 40ste of 15de wordt, ik krijg toch maar 1 punt waardoor ik in het klassement uiteindelijk gelijk eindig met iemand die bij iedere rit 40ste wordt. Daar wordt ik niet echt vrolijk van.

RE: Puntentelling en kampioenschappen

RHR schreef:
Of ik nou 40ste of 15de wordt, ik krijg toch maar 1 punt waardoor ik in het klassement uiteindelijk gelijk eindig met iemand die bij iedere rit 40ste wordt.




Dat klopt volgens mij niet helemaal Rik. Bij een gelijke puntentelling wordt toch voor het algemeen klassement gekeken naar de afzonderlijke klasseringen bij de verschillende ritten?
Maw als jij 15e wordt bij een rit klasseer je op dat moment hoger dan degene die 40e wordt.

Praktijkvoorbeeld: ik en mijn liefhebbende echtgenote. Wij hebben exact dezelfde punten maar omdat ik bij die ene stv waaraan wij mee hebben gedaan (natuurlijk O:)) een betere tijd heb neergezet sta ik boven haar in het klassement.

En jij doet toch elke keer opnieuw weer goed je best, dus die top gaat er vanzelf anders uitzien ;)

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Daar heb je gelijk in, Ton. Echter is dat allemaal wel een behoorlijk uitzoekwerk voor degene die uiteindelijk het kampioenschap opstelt, en bovendien minder inzichtelijk voor de deelnemers. Dus dat zijn volgens mij twee argumenten om toch eens naar de puntentelling te kijken. Wat je dan natuurlijk niet meer kunt doen is absolute puntenaantallen uit opeenvolgende jaren met elkaar vergelijken. Maar in het kampioenschap van een specifiek jaar maakt het natuurlijk niks uit of je 10 of 20 punten voor een winst krijgt, zolang het maar in verhouding staat tot de rest van de punten. Even een simplistisch voorbeeld; als je alle toegekende punten dit jaar met 2 vermenigvuldigd, maakt dat niks uit voor het kampioenschap.

Overigens vind ik het argument dat je niet meer je best zou doen om van een 40e op een 20e plek te komen wat twijfelachtig... Dat is dan toch een overwinning op jezelf en ongeacht het aantal punten de moeite waard? Tegenwoordig eindig ik wel erg vaak in de top 10, maar vroeger vond ik het ook leuk als ik i.p.v. 30e het volgende 12e was geworden ofzo.

Ook voor wat betreft het damesklassement zie ik het probleem niet. Ik denk daar zeker niet in termen van "anders" of "kleinerend". Als je kijkt naar het aantal dames in top tien van het algemeen klassement blijkt wel dat de dames hun mannetje staan. En volgens mij vinden veel dames het eigen klassement toch wel leuk.



Die termen zijn natuurlijk ook een beetje in het extreme getrokken. Maar een beetje onzin vind ik het wel, vooral in deze tijd van emancipatie, girl power en feminisme. Je krijgt een beetje het gevoel dat vrouwen een gebrek aan die dingen helemaal niet erg vinden, zolang ze er zelf geen nadeel van ondervinden ;)

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Eelke schreef:
Je krijgt een beetje het gevoel dat vrouwen een gebrek aan die dingen helemaal niet erg vinden, zolang ze er zelf geen nadeel van ondervinden ;)




Da's toch altijd al zo geweest ;) :D
Maar dat is weer een ander topic.

Enne... elke rit is voor ons weer een overwinning op onszelf.
Ik kan me nog een Midden Limburg Rit herinneren waar een niet nader te noemen kalende veertiger bezweek onder de stress en de tijdsdruk en na een heftige dicussie met zijn eega over de te volgen route, onder het toeziend oog van een groot aantal verbaasde restaurantbezoekers, uit de Mini stapte om vervolgens onder het slaken van een behoorlijk aantal krachttermen toch maar weer in te stappen en de route naar de finish te vervolgen om daar te laat te finishen. Sinds die ene keer is het alleen maar beter geworden 8)

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Eelke schreef:

Overigens vind ik het argument dat je niet meer je best zou doen om van een 40e op een 20e plek te komen wat twijfelachtig... Dat is dan toch een overwinning op jezelf en ongeacht het aantal punten de moeite waard? Tegenwoordig eindig ik wel erg vaak in de top 10, maar vroeger vond ik het ook leuk als ik i.p.v. 30e het volgende 12e was geworden ofzo.





Ok, moet ik je wel gelijk in geven. Was misschien ook niet helemaal opgeschreven zoals ik het bedoelde. De puntjes die we nu in de runners up scoren geven toch een extra motivatie. Aangezien we volgend jaar niet meer in de runners up meedoen missen we die puntjes en dus ook die motivatie. Het zou leuk zijn als we daar een paar puntjes voor de Sir Issigonis voor terug krijgen als beloning voor een top 20 plaats. Zo zie je jezelf toch een beetje omhoog gaan ten opzichte van iemand die altijd 40ste wordt, altijd leuk en weer een beetje motivatie voor de volgende rit erbij :)

Die gedeelte plaatsen in het klassement vind ik net als Eelke ook maar niks.

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Kensingtonnie schreef:
Als beginnend voetballer zit je immers ook niet meteen in Oranje.




Nee dat niet, maar als je in die voetbalcompetitie staat, zeggen ze ook niet: de 3 slechtste wedstrijden halen we ervan af...

Zo gaat er bij de MSCN bij de ene rijder niets af en bij de ander kan dat wel 15 punten zijn, waardoor deze die eigenlijk beter heeft gereden toch nog onder die andere komt. Ook dit klopt niet helemaal toch?

Gewoon je rijdt iets, je wint/of niet, en dat is dan de uitslag!

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Ben ik niet met je eens. Ik neem aan dat die regel is ingesteld om mensen niet te verplichten alle ritten te rijden. Vind ik persoonlijk niks mis mee, past volledig in het gezelligheidskarakter van de MSCN (als het een verplichting wordt, boet je qua gezelligheid in omdat het fanatisme dan gestimuleerd wordt).

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Inimini schreef:

Zo gaat er bij de MSCN bij de ene rijder niets af en bij de ander kan dat wel 15 punten zijn, waardoor deze die eigenlijk beter heeft gereden toch nog onder die andere komt. Ook dit klopt niet helemaal toch?

Gewoon je rijdt iets, je wint/of niet, en dat is dan de uitslag!




Klopt niet helemaal wat je zegt. Wat ik ervan weet is dat die aftrek is ingevoerd om mensen die niet alle ritten meerijden ook een kans te geven op een klassering in het algemeen klassement. Anders zou de kwantiteit gaan tellen boven de kwaliteit :)
Enkel de laagste punten worden afgetrokken, dat betekent dat je niet lager kunt eindigen dan iemand die de ritten waaraan jij hebt meegedaan slechter heeft gereden dan jij. En rijd je drie of meer ritten niet mee dan heb je helemaal geen aftrek.

In feite past die aftrek helemaal in het streven naar een gelijkwaardigere verdeling binnen het klassement.

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Dus wat jullie zeggen: je kan beter 3 ritten niet meerijden, want dan heb je geen aftrek, als dat je 3 ritten bijvoorbeeld 5 punten verdient (= 15 totaal) en die worden afgetrokken?

Dus Mini a heeft nu 24 punten, alle ritten gereden er gaan 15 punten af = 9 over

En mini b heeft nu 23 punten en 3 ritten niet gereden dus blijft op 23 staan en is dus boven mini a geeindigd in het klassement....

RAAR! :x

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Nou, ik snap je voorbeeld niet helemaal, maar volgens mij klopt het niet. Waarom zouden er 15 punten af gaan :?

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Wat snap je niet dan?

Mini a staat op 31 december 1997 (voorbeeld he) op de 1e plaats met 24 punten. Mini b op de 2e plaats met 23 punten. Na de aftrek van de 3 slechtste (of niet gereden) komt uiteindelijk mini b op de 1e plaats en mini a op de 2e...

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Inimini schreef:
Dus wat jullie zeggen: je kan beter 3 ritten niet meerijden, want dan heb je geen aftrek, als dat je 3 ritten bijvoorbeeld 5 punten verdient (= 15 totaal) en die worden afgetrokken?

-knip-

RAAR! :x





Euhhhh O:)

Praktisch voorbeeld op basis van de plaatsen 1 en 2 van het huidige klassement. Even er van uitgaan dat er geen ritten meer te rijden zijn (dus Achterhoek en Liflaf als niet aanwezig beschouwen).

Har: alle ritten gereden, aftrek 3 laagste resultaten= 42-(1+1+1)=39

Eelke: 2 ritten niet gereden, aftrek 1 rit met laagste resultaat= 39-(0+0+1)=38

Heeft Har toch nog net iets beter gereden dan Eelke ;)

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Tot nu toe ;)

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Kensingtonnie schreef:
dus Achterhoek en Liflaf als niet aanwezig beschouwen




:D :D

RE: Puntentelling en kampioenschappen

O:)

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Eelke schreef:
boet je qua gezelligheid in omdat het fanatisme dan gestimuleerd wordt).




En daarom zijn er bij de club geen fanatieke rijders hooguit gemotiveerde ;)

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Ander voorbeeld dan (onwaarschijnlijk maar oke)

Har wordt de volgende 2x allebei 10e komt hij op 44 punten uit.

Als ik nu 2x 1e wordt, kom ik uit op 44 punten.
Beide 1e plaats dus.

Ik heb 1 rit niet gereden, bij mij gaan er 2 punten af = 42.
Bij Har gaan er 3 punten af = 41.
En dat is dan eerlijk????

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Inimini schreef:
En dat is dan eerlijk????




Ehh, ja :?

Jij hebt dan immers de ritten die meetellen beter gereden, maw je resultaat per afzonderlijk rit was beter.
Dit gaat in jouw voorbeeld overigens niet op omdat er bij jou 3 punten af gaan: 1 rit niet gereden=0 + 1 + 2

Dan heb je dus weer beiden evenveel punten en dan telt volgens mij wie als eerste bij een rit eerste is geworden und soweiter und sofort...

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Kom, die miniritten zijn toch maar een spelletje? Zo fanatiek hoeft niet. Het moet leuk blijven!

RE: Puntentelling en kampioenschappen

FrostiE_999 schreef:
Zo fanatiek hoeft niet. Het moet leuk blijven!




Nee niet fanatiek, gemotiveerd :)
En het is toch ook leuk.

Natuurlijk wordt er door een aantal rijders tegen het eind van het seizoen driftig gerekend.
Het winnen van het clubkampioenschap, beste rijder van ruim 3.000 leden ;), is toch ook leuk (vette knipoog).

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Tuurlijk Frostie :) Maar het is wel leuk om over te discussieren, zolang het gezellig blijft. Volgens mij heeft Ton trouwens de definitieve conclusie; in dat laatste voorbeeld zijn de resultaten van Inimini voor die 7 ritten die voor Inimini meetellen beter dan de 7 ritten die voor Har meetellen. Dat dat andere ritten zijn doet niet ter zake (dat was nou juist de hele opzet van die regeling, dat je vrij bent om zelf te kiezen). En dat wil niet zeggen dat je als je alles rijdt drie ritten voor niks hebt gereden, want je weet niet vantevoren wat voor resultaten je behaald, dus je verhoogd daarmee alleen je eigen kansen op goede punten, terwijl degene die niet rijdt "lijdzaam moet toezien".

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Eelke schreef:
in dat laatste voorbeeld zijn de resultaten van Inimini voor die 7 ritten die voor Inimini meetellen beter dan de 7 ritten die voor Har meetellen




Andersom, maar de strekking is goed :D

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Andersom? Dacht het niet. Nou ja, het idee is in elk geval duidelijk.

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Har heeft als eerste 10 punten voor een gewonnen rit....

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Inimini schreef:

Als ik nu 2x 1e wordt, kom ik uit op 44 punten.
Beide 1e plaats dus.

Ik heb 1 rit niet gereden, bij mij gaan er 2 punten af = 42.
Bij Har gaan er 3 punten af = 41.




Oftewel, Inimini heeft haar 7 ritten dan gemiddeld beter gereden dan dat Har zijn 7 ritten heeft gereden.

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Jullie hebben gelijk. Ik heb even niet goed opgelet. Lastig dat werken als je ook het forum wil bijhouden :P

Marloes heeft inderdaad goed geteld en heeft die 7 ritten dan gemiddeld beter gereden.

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Eelke schreef:
Volgens mij heeft Ton trouwens de definitieve conclusie; in dat laatste voorbeeld zijn de resultaten van Inimini voor die 7 ritten die voor Inimini meetellen beter dan de 7 ritten die voor Har meetellen. Dat dat andere ritten zijn doet niet ter zake (dat was nou juist de hele opzet van die regeling, dat je vrij bent om zelf te kiezen). En dat wil niet zeggen dat je als je alles rijdt drie ritten voor niks hebt gereden, want je weet niet vantevoren wat voor resultaten je behaald, dus je verhoogd daarmee alleen je eigen kansen op goede punten, terwijl degene die niet rijdt "lijdzaam moet toezien".




volgens mij heb je helemaal gelijk :D dus met de de liflaf en de achterhoek nog te gaan gaan zullen we nog wel eens zien wie er 1,2 en 3 worden in het algemeen klassement, er kan nog vanalles gebeuren O:) 8)

[size=75:1ct38va7]sorry ik kon het niet laten[/size:1ct38va7] :P

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Kensingtonnie schreef:
Natuurlijk wordt er door een aantal rijders tegen het eind van het seizoen [u:1kyv09nf]driftig gerekend[/u:1kyv09nf].




Wij niet hoor, maar we werden er zelf op gewezen (door iemand die alles al had uitgerekend) dus toen kwamen toch wel de vragen en van vragen en hun antwoorden kun je een hele discussie breien.. ;) :) :x

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Maar nu is het helemaal duidelijk. Toch :)

RE: Puntentelling en kampioenschappen

nicole schreef:
nog wel eens zien wie er 1,2 en 3 worden in het algemeen klassement, er kan nog vanalles gebeuren O:) 8)



Als dat je helpt te slapen 's nachts vind ik het best :P

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Ik zeg ook al niks meer... wilde me alleen verdedigen dat ik alles al uitgerekend zou hebben...
Ik bemoeu me er verder niet meer mee...

we zullen gewoon ons best gaan doen bij de achterhoek ( :x moeilijk!) en de lif laf (mijn 1e x)
Dus we zien wel, ik vindt het alleen al leuk bij de 1e 15 te staan...

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Eelke schreef:
terwijl degene die niet rijdt "lijdzaam moet toezien".



O+ Oeps. Me and my big mouth. Ik werd er net door Demelza op gewezen dat deze opmerking verkeerd opgevat zou kunnen worden, gezien de recente stemming te huize Henselmans. Daar doelde ik absoluut niet op. Cross my heart, hope to die. Sorry, was echt niet zo bedoeld. Ik bedoelde het meer richting Inimini, die volgens mij een beetje het gevoel heeft dat ze een aantal ritten voor niks heeft gereden (maar misschien heb ik dat ook wel mis).

RE: Puntentelling en kampioenschappen

idd dat heb je ook mis, want volgend jaar rijdt ik ze [u:10ysf8tk]hopenlijk[/u:10ysf8tk] toch weer allemaal!

Alhoewel ik denk dat ik de STV maar laat zitten... en misschien ook wel de eventuele activiteiten rond juli... :x

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Och, ik denk dat het helemaal niet verkeerd is om af en toe dit soort zaken te bespreken. Ik heb vaker gemerkt dat voor veel leden de puntentelling niet helemaal duidelijk is. Hoewel het allemaal te vinden is in de statuten van de club.

Enne Marloes, ik had het over een aantal leden, dus in zijn algemeenheid, natuurlijk niet specifiek over jou of iemand anders :)

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Eelke schreef:
dat deze opmerking verkeerd opgevat zou kunnen worden, gezien de recente stemming te huize Henselmans. Daar doelde ik absoluut niet op. Cross my hard, hope to die. Sorry, was echt niet zo bedoeld.




wij een opmerking verkeerd opvatten, nee hoor :D
de beslissing over de pipu is gezamelijk genomen waarbij de stem van ton gewoon twee keer meetelde |:( :D , en als ik had willen gaan voor de punten had ik toch wel alleen kunnen gaan (was wel slim geweest dan had ik in het klassement in ieder geval beter gestaan als ton |:(

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Eelke schreef:
Ik werd er net door Demelza op gewezen dat deze opmerking verkeerd opgevat zou kunnen worden, gezien de recente stemming te huize Henselmans.




Hahahaha.
Daar hoef je niet bang voor te zijn. Zeker niet omdat ik mijn zin kreeg ;)

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Ik had een vraag over de puntentelling van de "veteranen" trophy .Dat is de puntentelling voor leden die langer als 10 jaar lid zijn Hier sta ik op een mooie 5e plaats . Nu kijk ik graag wie vóór mij staat en dat is E.Lindner , op plaats 4 .
Terug gekeken op de uitslagen van de kersenrit ( http://www.minisevenclub.nl/body.php?se ... tslagid=18 )blijkt dat Lindner in de B-klasse heeft gereden en zo 10 punten heeft gescoord terwijl hij of zij meer dan 10 jaar lid is.
Is het dan voor iedereen mogelijk om in de B klasse te rijden of voor wie is de B klasse bedoeld ?

RE: Puntentelling en kampioenschappen

De B-klasse is voor "beginnende" puzzelaars bedoeld. Wordt min of meer aan de mensen zelf overgelaten waar ze zich voor inschrijven (maar de doorgewinterde puzzelaars zijn bij de organisatie altijd wel bekend, dus daarvan zal het niet geaccepteerd worden dat ze zich in de B-klasse inschrijven).

RE: Puntentelling en kampioenschappen

Ik heb al een tijdje het idee om te reageren op de puntentelling en het kampioenschap.
Als ik alle post in dit topic lees kom ik tot de conclusie dat het allemaal geen spelletje meer is.
(dit zou het bestuur van MSCN ook moeten zien)

Natuurlijk rijden Joke en ik al 7 jaar mee en ieder jaar zitten we in de top 10.
Nooit heb ik eraan gedacht eerste te worden in het algemeen klasement, maar dit jaar leek het er op toch een kans te hebben.

Je bent pas eerste als de laatste rit gereden is of als je niet meer in te halen bent met je max. aantal punten.

Toch wordt je na het winnen van de eerste 2 ritten zo fanatiek en ga je er gewoon voor.
Misschien dat daarom de laatste ritten slecht gaan en de concurentie met grote stappen dichterbij komen.
Elke rit weer gaan we voor de hoge moeilijkheidsgraad en komen in de problemen omdat er TE ver doorgedacht word.

Afgelopen week in Alkmaar waren we op tijd en hadden alle punten bezocht. Er waren 3 a 4 punten waar we een andere gedachte hadden als de organisatie.
Foto's te ver van het coördinaat. Later bleek deze instinker er niet in te zitten.

En wie wordt er dit jaar eerste?? Na de LIFLAF zullen we het weten.