regels voor controleposten

RE: regels voor controleposten

nou zat ik vanavond mijn vader uit te leggen hoe de kempen trophy rit werkt (bolletje-pijl) en toen schoot opeens dit mij te binnen...

wat moet je doen als in het regelement staat dat je alleen LETTERS mag noteren en je komt een (on)bemande RC tegen (uiteraard rechts van de weg) die een CIJFER heeft en als een stempel op de controlekaart gezet kan worden?

~jw~

RE: regels voor controleposten

Volgens mij ga je daar dan niet heen.
Zijn meestal instinkers en misschien kom je er op een later moment wel langs met de RC links.
Als het goed is staat het wel in het regelement.

Ben er tijdens een rit zelf wel eens ingestonken |:(

RE: regels voor controleposten

Het (geschreven !) reglement zou dergelijke informatie inderdaad allemaal moeten bevatten. Het niet heel aandachtig nalezen kan je al zo een boel strafpunten kosten. Je mag de uitleg best letterlijk nemen (een letter is geen cijfer, een getal is dat ook niet (altijd, en zo kan ik er nog wel een paar bedenken), maar het moet ergens ophouden. Met bovenstaande uitleg zou ik de stempel zelfs niet nemen als het een letter was die op het bordje stond, omdat er staat "je mag alleen letters noteren", en er niets werd vermeld over een stempel. Ook als er een bemande controle zou staan zou ik hooguit vriendelijk zwaaien, maar zeker geen stempel toelaten op m'n controleblad.

RE: regels voor controleposten

zo maak je wel een heleboel wakker hoor!!!!!

Het enigste wat er altijd wordt gezegt is dat je het regelement goed moet lezen!

Nu heb je je kans om een goede plaats te halen verspeelt JW!

Groetjes
Joke

RE: regels voor controleposten

@ racing green, je moet weldegelijk een stempeltje halen ook al is ie onbemand. dit geintje hadden ze bijvoorbeeld afgelopen keer op het industrieterrein in oudenbosch (seven centre mei rit).

bij de liflaf rit stond het zo omschreven:
[size=75:te8igei9]

onbemande routecontroles bestaan uit oranje bordjes ... of een oranje vlag met daaraan een stempelcontrole. ... de op de routecontroles vermelde letter dient steeds in het eerstvolgende open vakje van uw routecontrolekaart...te worden ingevuld c.q gestempeld.


[/size:te8igei9]
dit is nogal duidelijke tekst. helaas kom je dat niet zo vaak tegen.

dus in het geval van zelf stempelen, dan zou ik inderdaad niet stempelen als het een cijfer betreft terwijl er in het regelement staat dat je alleen letters mag noteren (dus ook stempelen).

maarrrrrr..... kom je nu een bemande controle tegen die wil gaan stempelen, en hij geeft je zonder het te weten een CIJFER op je blaadje, ben je dan de pineut? wie gaat nou een bemande controle vragen wat ie gaat stempelen?

dat er trucjes zijn om je met onbemande controles er in te laten stinken hebben we vorig jaar ook al gemerkt bij de kempen trophy. toen stonden drie bordjes na elkaar: A 0 W. dit was dus niet aow maar a (nul) w. heeeeeeeel gemeen >:) ook ik was hier dus gruwelijk ingestonken |:(

~jw~

RE: regels voor controleposten

Meestal staan dat soort dingen toch in het reglement vermeld, maar in alle gevallen blijft het afhankelijk van het betreffende regelement. Wat betreft jouw voorbeeld is het misschien minder verstandig om een cijfer te stempelen, hoewel dit cijfer vermoedelijk niet op de routecontrole is vermeld (hij staat slechts in spiegelbeeld op de onderkant van de stempel).

Bij twijfel nog eens goed nalezen. En als het gewoon echt niet duidelijk is zou ik het bij het inleveren van je controleblad vermelden; misschien is de uitzetter het met je eens en wordt de betreffende controle geneutraliseerd. Maar het komt altijd weer neer op letterlijk lezen. Ook weer niet te ver doordenken, maar zeker geen dingen "for granted" nemen. Een cijfer op een routecontrole terwijl er in het regelement staat dat er letters moeten worden opgeschreven is een absolute klassieker. Een 0 i.p.v. een O is misschien een beetje gemeen, maar op zich is een 0 goed te onderscheiden van een O (de O is altijd rond, terwijl de 0 meer rechtop staat).