Wat vind jij?

RE: Wat vind jij?

N.a.v. de discussie in een ander topic over het reilen en zeilen binnen onze club ter inspiratie de links naar twee filmpjes die naar mijn idee een goed beeld geven van hoe je een vereniging zou kunnen organiseren.
Wij zijn nog niet zover, maar wat mijzelf betreft is het een goed doel om naar te streven. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden: link en link.

Ps1. Waar ze voetbal zeggen moet je in ons geval dus Mini Seven Club lezen.
Ps2. Als je vind dat iets nog beter kan, zet er dan ook bij hoe dat naar jouw idee gedaan kan worden
Ps3. En laat ook weten wat er volgens jou al goed gaat :)

RE: Wat vind jij?

Reactie n.a.v. PS3:
Natascha, ik heb je bijdragen in de door jou hierboven gerefereerde discussie gelezen en wat er naar mijn mening goed gaat is dat jij als vertegenwoordiger van het bestuur open, eerlijk en luisterend de discussie aangaat. Je smijt niet met modder en probeert de constructieve commentaren te vergaren om de club en haar activiteiten te verbeteren.
Ik zou (zelfs na tot 10 tellen) mijn geduld verloren hebben.
De club mag dus blij zijn met mensen als jij in het bestuur. Dat gaat dus goed!

RE: Wat vind jij?

Er is een groot verschil met de punten die hier worden aangehaald
Een sportvereniging heeft hun leden en evt vrijwilligers in een straal van 10 km rondom hun clubgebouw En deze kunnen al geen vrijwilligers krijgen
Bij de voetbal vereniging waar ik wel eens kom zijn zij al zover gegaan dat als er leden zijn die niet een aantal uren kunnen invullen €50 meer contributie betalen
De Miniclub is een landelijke vereniging waardoor het onmogelijk is om sommige punten uit de film niet zijn uit te voeren Daarom vind ik de punten uit dit filmpje appels met peren te vergelijken
Het enige wat help om vrijwilligers aan je te binden is ook te luisteren naar hen en hun de kans te geven plannen die zij hebben, proberen die te laten uitvoeren en niet altijd nee te verkopen

RE: Wat vind jij?

Erg goede filmpjes van de KNVB en ben het helemaal eens met de gedachtegang. Ook bij de MSCN herken ik de Wij/Zij verhouding en het 'U vraagt, wij draaien" (niet persoonlijk opvatten aub).

Ik vind dat het bestuur vooral een faciliterende rol moet hebben ipv een organiserende rol. Kijk naar de verschillende initiatieven die leden (buiten de club om) al hebben gestart, zoals racen met Mini's, elkaar helpen met sleutelen, ritten die worden georganiseerd etc. Ga eens als bestuur met de initiatiefnemers in gesprek en nadenken hoe dat soort initiatieven gesteund kunnen worden door de club en interessant kunnen worden gemaakt voor meer leden (verbinden!).

Wat er al goed gaat? De laatste tijd wordt er steeds meer het contact met de leden gezocht!

RE: Wat vind jij?

Zoals al eerder aahgegeven door anderen: Top dat Natascha uit naam van het bestuur nu eindelijk eens gewoon open en eerlijk zaken aandraagt en ter discussie stelt. M.i. is er te lang een "gesloten" sfeer geweest bij bestuursleden (ik noem geen namen), en een verhelderende discussie over zaken die de club en al haat leden aangaan, is een hele verbetering !

Ik lees hier en daar opmerkingen over het clubblad, ik denk inderdaad dat veel van de leden hun lidmaatschap voorzetten puur vanwege het clubblad. Mensen die vermoedelijk al lang geen Mini meer hebben maar het toch leuk vinden om op de hoogte te blijven van de Mini gebeurtenissen in Nederland.
Wat mij betreft mag het clubblad ook wel gepubliceerd worden in digitale vorm. In de praktijk lees ik het clubblad iedere keer, vaak zelfs in 1 keer, maar daarna gaat het vaak de kast in en doe ik er niets meer mee. Ik zou er geen bezwaar tegen hebben om eenzelfde contributiebedrag te betalen en daarbij het clubblad digitaal te ontvangen. In het huidige tijdperk zullen er ongetwijfeld veel meer mensen zijn die ook geen bezwaar hebben tegen een digitale versie. Minder papier, minder portokosten, minder vouw- en inpakwerk door de club en meer mogelijkheden om een full color clubblad uit te geven, en een evenredige verlaging van de kosten voor het clubblad.

Voor wat betreft de clubdagen vind ik dat deze voor iedereen toegankelijk, en dus gratis moeten zijn. Voor de mensen die nog steeds niet zijn uitgekeken op de stuurvaardigheid; laat deze mensen dan een kleine bijdrage leveren om mee te doen met de stuurvaardigheid. Tenslotte is die stuurvaardigheid een van de redenen dat het moeilijk (en duurder) is om een terrein te vinden. Daarnaast moet er relatief veel geregeld worden voor die STV (inschrijftafel, pylonen, routes, tijdregistratie enz), wat het naar mijn idee billijkt om hier een kleine vergoeding voor te vragen. Persoonlijk zou ik dat redelijker vinden dan een bijdrage vragen van hobbyisten die op de clubdagen (2e hands) spulletjes verkopen. Zoals is gebleken stuit dit namelijk op veel bezwaren van diezelfde hobbyisten. Een kleine bijdrage van commerciele (vaak veel grotere) stands zou ik wel redelijk vinden. Overigens vind ik de actie van TLCC wel weer erg leuk !! :)

RE: Wat vind jij?

Aan het verhaal van Bartje heb ik heel weinig (eigenlijk niks) toe te voegen.

Dennis

RE: Wat vind jij?

Bartje +1 d:)b

RE: Wat vind jij?

Als bestuurder van diverse verenigingen / clubs kan ik me de spagaat van dit bestuur helemaal voorstellen. Je zet je met ziel en zaligheid in voor "de club" en er is altijd wel een deel van de leden die dingen graag anders of beter zien. Vanuit positie vaak nog heel begrijpelijk, maar niet in het belang van de hele club. En daar baal je dan van.
Echter alle leden in alle facetten 100% bedienen is onmogelijk. Waar voor de een 10 euro niks is, kan het voor de ander een belemmerde bijdrage zijn aan een activiteit. Waar de ene wil racen wil de ander show en shine dingen doen. En de derde wil gewoon bier drinken met mede mini rijders. Of een goedkope verzekering.

Ik ben in de MSCN een echte consumeerder. Ik draag bestuurlijk of in activiteiten niks bij, en pik eruit wat voor mij leuk is. Zo zijn er meer leden denk ik. Ik heb dan ook geen idee welke basis er onder de club en haar agenda ligt, maar ongetwijfeld is er een missie geformuleerd waaraan de alv het bestuur kan toetsen/houden. Als een activiteit strookt met die missie is het goed. Als dat niet zo is dan niet.

In veel besturen zie ik een trend dat het bestuur, ervaren vaak, puur de missie en algemene zaken beheert, geld, statuten, administratie, en dat leden met ideeën tijdelijk worden toegevoegd om activiteiten te ontplooien en ontwikkelen. Een model dat flexibiliteit faciliteert zonder de basis aan te tasten.

Fora en dergelijk nodigen uit tot snel peilen van meningen en soms helaas ook tot snel uiten ervan. Ik kan me voorstellen dat het bestuur daar best iets mee kan, maar ik zou het graag wat charmanter en minder vrijblijvend georganiseerd zien. Laat leden die klankbord willen zijn, dus met een mening op een apart afgesloten stuk media hun mening ongevraagd geven, MAAR, stel daar voorwaarden aan. Ben je klankbordgroeplid, dan moet je ook deelnemen aan de discussie, vrijwillig maar niet vrijblijvend ! Op inhoud graag

Verder zou ik eens gaan kijken binnen de fehac bij andere clubs. Ik ben zelf ook lid van de dáfclub en sta te kijken van wat ze daar op hun manier allemaal klaar spelen. Anders dan bij de mini's, dafrijders zijn ook andere type mensen denk ik, maar hun clubblad is ook de moeite waard. Hun magazijn is legendarisch, maar dat is ook nodig natuurlijk. Daf is niet echt "handel" voor bedrijven. Dus is de missie van de dáfclub ook om onderdelen te verzorgen. Dat is voor mini's (nog) niet nodig. Maar ik denk wel dat besturen over en weer veel kunnen opsteken van elkaar.

Verder van mij vooral complimenten en respect voor de bestuursleden die zich inzetten voor de club. Ik kom niks tekort binnen de club, misschien wel omdat ik ook niet zoveel deelneem aan activiteiten. Dat ligt niet aan de club maar aan mijn schema. Wat ik heb meegemaakt is gezellig, goed verzorgd, mini gerelateerd en betaalbaar of gratis. En ja ik zou best verbeteringen kunnen gaan zoeken, maar we kunnen ook niet van elke 7 een 10 maken toch.

Kortom bewust geen commentaar op de activiteiten, maar hopelijk een idee om bestuurlijk de organisatie van ledenmeningen en participatie op te krikken

RE: Wat vind jij?

Geen suggestie, want er zitten wat mij betreft ook nadelen aan, maar een voorbeeld van hoe een andere club waar ik bij zit haar clubblad sinds een jaar verzorgd.

Daarbij worden bij het lidmaatschap ieder jaar twee opties gegeven;

Optie 1: Voor €35,- per jaar het lidmaatschap + geprint clubblad op de mat.

Optie 2: Voor €30,- per jaar het lidmaatschap + digitaal clubblad, digitaal in te zien na inloggen op het forum/de ledenpagina.

Ook als je kiest voor optie 1 kun je het digitale blad inzien bij het inloggen. Bij beiden ook natuurlijk wel meer zoals merchandise en korting op evenementen etc maar dat doet er ff niet toe.

Het grootste nadeel hiervan is natuurlijk dat je oplage van te printen clubbladen omlaag KAN gaan, waardoor je minder korting krijgt.

Overigens moet ik erbij zeggen dat er bij de genoemde club 3 maal per jaar een clubblad verschijnt. Deze club bestaat ook al ruim 40 jaar en staat in het GBoR.

RE: Wat vind jij?

hier ook nog even een reactie voor mij
Ik had Natascha al wel eerder eens een PM gegeven, maar nu eens de filmpjes en de reacties bekeken.

Ik ben van mijn 19e al lid (en nu 51,5), de reden waarom ik lid was is dat ik groot mini fan was (en ben!) en wat is er dan mooier dat er ook een club van is met gelijkgestemden.
Vroeger toen ik jong was reed ik met vrienden zowat echt elke rit, maar met ouder worden en een partner gaan ook andere dingen tellen in je leven.
Ook evenementen worden anders er is een tijd geweest dat er veel ritten waren dat je naar al dan niet zelf ingetekende punten moest om foto's te herkennen, maar het leukste voor mij zijn toch wel de echte puzzelritten met bordjes en instinkers ( vroeger reden we mee met mijn ouders bij puzzelrit clubs)

wat ik tegenwoordig nog aan doe zijn de Mini clubdagen, elkaar ontmoeten (meet and greet) tijd hebben voor elkaar en Minis kijken is toch wel het leukste
Leuk dat ze nu op verschillende lokaties zijn!
maar evenementen zoals recordpogingen en gehandicapten rit een lange sliert minis vind ik ook genieten.

Zelf heb ik ook eens een blauwe maandag bij het bestuur gezeten als vrijwilliger. Waar ik niet stil bij stond was dat het tijdrovender is dan gedacht. Neem nu een Rit uitzetten, het uitzetten, na rijden en de ritdag zelf zijn toch alweer 3 dagen (en dan nog hopen dat de opkomst groot is) Ook vond ik moeilijk dat je op je plek moet blijven en bij het bestuur hoort, en ik bemerkte toch een afstand van de leden zelf. Door werk er mee gestopt, maar voel me als gewoon (trouw) lid toch lekkerder.

het filmpje geeft al aan, tegenwoordig zijn de leden anders dan vroeger en hebben we een heel ander leven. Knap dus dat het bestuur en de vrijwilligers zich er nog voor geven. Nieuwe mensen op bestuurfuncties (voorzitter, clubblad redactie en een actieve vrijwilliger) zorgen voor een frisse wind, nieuwe ideeen etc. keep up the good work !

Tegenwoordig heeft de grote club ook nog te maken met regio clubs met hun eigen evenementen

Maar de kernzaak is we zijn gelijk gestemden die de mini een warm hart toe dragen, ik zou zelf kiezen voor meer clubdagen (ipv regioclub avonden bij ene kartbaan en dan niet gaan karten)daar is de opkomst toch het grootst he !

RE: Wat vind jij?

Vanaf 2003 reed ik met een ander merk oldtimer en was actief lid van drie betreffende clubs. Ook daar was er beklag en merkbaar sprake van consumentisme. Verschil is, dat deze club -verhoudingsgewijs- veel jonge leden kent. De Mini speelt nog een rol in het geheugen van héél heel mensen. Ik merk het verschil nu ik er weer een gekocht heb duidelijk. Bovendien is er ook een generatie 'new' MINI, wat de herinnering levendig houdt. Het ledental van deze vereniging is dus ook -betrekkelijk- groot.
Een gezonde basis om voort te gaan met wat de vereniging deed en -vooral- ontwikkelingen in te zetten en te volvoeren die aansluiten bij de belevingswereld van 'jonge mensen'.
Er is een belangrijk aspect, wat voor iedereen geldt die een Mini heeft; op een dag wil je hem verkopen. Al was het maar om een ander exemplaar te kunnen kopen. Dan wil je graag dat er een gegadigde koper opduikt. Je beste kans ligt bij iemand die nog geen Mini heeft. Onze leden hebben er al een. Je moet dus -eigenlijk- een 'nieuweling' vinden.
Als club moeten we er dus alles aan doen om zoveel mogelijk mensen die maar enigszins geïnteresseerd zouden kunnen worden om een Mini aan te schaffen in aanraking te brengen met het fenomeen Mini en -als het lukt- met de club.
Voor heel veel mensen begint de kennismaking op het club forum.
Als je daar opmerkzaam op bent valt het je op dat de meeste vragen worden gesteld door mensen die 'pas' een Mini hebben.
Wanneer je die goed van antwoord dient, je tegemoet komend betoont, is de kans het grootst dat deze mensen niet na een paar maanden afhaken en hun Mini naar de sloop brengen of in de schuur zetten en er niet meer naar omkijken. Teleurgesteld.
Koesteren, deze nieuwe belangstellenden en 'inlijven'.
Dit is de 'cultuur' die we nodig hebben om straks kopers voor ons autootje te vinden. We moeten zelf 'onderhoud' plegen. En poetsen. De vraag is niet wat de club voor u kan doen; de vraag is wat u voor de club kunt doen.

default

RE: Wat vind jij?

Uit het hart gegrepen.

RE: Wat vind jij?

Fijn al jullie input. En om iedereen nog meer kans te geven om mee te denken, ook anoniem, is er nu de enquete.
Gelukkig ontvangen we nog elke dag nieuwe reacties. En er kunnen er nog veel meer bij dus wil je wel je mening geven maar niet in dit topic? Dan kan dat dus via http://www.minisevenclub.nl/enquete