Cooper s getest!!

RE: Cooper s getest!!

haha, waar het werken in de autoschadebranche al niet goed voor is.ten eerste rij je vaak in allemaal verschillende auto's en ten tweede zit daar heel soms een nieuwe cooper S tussen! :) :) :)
gelijk dus maar even een klein proefritje
gemaakt >:) >:) >:)
nou was ik al helemaal geen fan van de MINI.
(vind het een hele mooie auto maar ze hadden het gewoon geen mini moeten noemen)
deze cooper S heeft mijn mening drastisch bijgesteld.
wat rijdt dat lekker zeg.lekker strak sturend, mooie geluid, genoeg pk!! :P :P het enige nadeel is de prijs :'( (jaja ik heb meteen effe navraag gedaan!haha)

een proefritje blijft leuk in zo'n cooper S maar mijn eigen kleine minietje blijft favoriet!!!

groeten,
arvid

RE: Cooper s getest!!

Zo ging het bij mij ook. Wel leuke auto, maar ach, schijnt goed te rijden, dus een keer een proefrit. Best prima eigenlijk. Enige nadeel, ik miste toch een beetje van het harde gevoel van een echte Mini.

Vervolgens zou ik vorig jaar een lease-auto krijgen, en toen kwam ik erachter dat er ook nog een sportonderstel leverbaar was. Hemel en aarde bewogen om een proefrit daarmee los te krijgen (de verkoper raadde het af omdat de meeste mensen het te hard vonden - ik zei, maak je geen zorgen, ik ben een klassieke Mini gewend) en jawel, helemaal top. Een Cooper met Chili-pakket, heb ik nog steeds wel oren naar. Een S-motor (Works? :9) mag er ook wel in, maar ze mogen al die opsmuk van de S (chroom, taartschep) houden.

default

RE: Cooper s getest!!

Hoi Eelke,

Ik weet dat het waarschijnlijk je mening niet zal veranderen maar ik nodig je uit om een keer in mijn chrome taartschepvormige S een ritje te maken, ik hoop dat je dan stiekum denkt dat de nieuwe MINI een zeer mooie auto is en een aanvulling op het mini assortiment. Ik verwacht niet dat je dat ooit hard op zal schrijven in dit forum.

Ach zolang het ons geheimpje is zal ik het niet verklappen aan alle mede mini rijders.


Groeten,

Zijlboot

RE: Cooper s getest!!

:) Dat ik niet lyrisch ben wil niet zeggen dat ik het geen mooie auto vind. Zoals ik al schreef, ik ben juist heel enthousiast over het weggedrag, en gezien de verhalen in de bladen over de S Works, wat ik gezien heb op de dynodag van de jouwe en mijn eigen ervaring met een gewone Cooper, die ook al lekker pittig is, kan dat niks anders dan 1 groot feest zijn.

Alleen als het over uiterlijk gaat komt de Cooper voor mij op plaats 1, de One op twee (mits met een beetje dikke wielen mag die er ook zijn), en de Cooper S op plaats 3.

Een ritje in een Cooper S sla ik niet af natuurlijk :)

default

RE: Cooper s getest!!

Eelke,

Zolang ik op de derde plaats kom denk ik niet dat je voor een ritje in aanmerking komt ;) .

Als je van mening verandert wil ik graag een keer met je afspreken om toch een proefritje te maken.

Groeten.

RE: Cooper s getest!!

En ter info, de nieuwe modellen hebben minder chroom. ;)
En de Works pakketten zijn een beetje 'uit'.
Die gaan in Duistland al voor €3999 de deur uit, eropgezet en wel, inclusief leen auto, terwijl de pakketten hier in nederland €5000 excl. inbouw kosten.

RE: Cooper s getest!!

Wat is er nu "in" dan?

En minder chroom? Ja, ik ben bekend met de andere bumpers (wel mooier, maar vond ik toch al nooit storend). Maar de tankdop (doe mij maar gewoon een klepje zoals op de gewone Cooper)? De roostertjes bij de zijknipperlichten? En die vleugel, die doen ze er vast niet uit. [Ik zie in elk geval op Mini.nl de "probleempunten" nog als highlights in de gallery staan :)]

RE: Cooper s getest!!

Ook een keer op mijn stage (BMW!!) in een Cooper S [color=red:kbzefc93]works [/color:kbzefc93]gereden. SUPER!! Wat een power zit daarin... behoorlijk pk's waar ik jammer genoeg geen vol gebruik van kon maken (meneer de werkplaatschef zat naast me!!). :)

Mijn mini over de MINI. Vind het echt een vette auto!! Alle uitvoeringen, natuurlijk de ene vetter dan de ander. De mini blijft wel op 1 maar de MINI mag er ook wezen!!

RE: Cooper s getest!!

Probleem met te veel chroom, dat heb je niet als je een Cooper neemt, alleen op de S zit meer chroom, verder laten de meeste Coopers hun tankdop vervangen door de chromen S tankdop, en de roosters zijn bij de Cooper ook normaal zwart, wat bijna iedereen ook laat vervangen in chroom. Dus ik denk dat chroom IN is !
Maar als je daar niet van houd scheelt het weer wat chroom.
Van mij mag het, hoe meer chroom hoe leuker, maar dat had ik op de Mini ook ;)
En gelukkig, smaken verschillen, anders reed iedereen in dezelfde Mini.

RE: Cooper s getest!!

Als de tankdop van de Cooper vervangen kan worden door die van de S kan andersom vast ook wel :) Nee, ook op de klassieke Mini houd ik niet van heel veel chroom. Wel een beetje, want het hoort er wel bij, maar je zal mij niet met allerlei "extra" chroom zien, zoals spatborden, extra grote tankdop, doorscoops, etc.

Eigenlijk vind ik ook de luchthapper op de motorkap van de S niet echt mooi, maar ja, dat is functioneel :)

RE: Cooper s getest!!

Ik heb er een echte test met kunnen rijden. Een MINI Cooper dan. De NMM was de rit en ik ben totaal verkocht !!! Eerlijk waar... maar mijn manneke blijft voor altijd en staat ook op nummer 1. Maar de MINI zeker op 2. :D

En heel veel mensen zien het niet maar er zijn zoveel overeenkomsten tussen de MINI en de Mini. Ga maar eens goed kijken als je kunt rijden. bv. het klikken van de richting aanwijzer, ruitenwisser sproeier, hobbelen in de auto als je rijd, de wegligging, en vooral de emotie ! 8)