Ik wil er ook een!!!!

RE: Ik wil er ook een!!!!



smul smul :P

RE: Ik wil er ook een!!!!

Kan je je Atos (of wat had je ook alweer) niet inruilen?

RE: Ik wil er ook een!!!!

we zijn al naar de garage geweest, maar eerlijk gezegd kan ik de MINI nu nog niet gebruiken omdat ik die kinderwagen nog mee moet sjouwen, een 5-deurs auto is ook gemakkelijker om je kinderen achterin te zetten.

Marco en Ik hadden al afgesproken dat we over 2 jaar miscshien allebei een MINI kopen. Maar nu is het zo dat Marco al naar de dealer is geweest en misschien eerder een MINI heeft dan ik :( Ja dat mag natuurlijk niet he, ik heb hem aangestoken met het mini-virus en nu hij eerst :?

We weten allebei wat we willen:
Marco:
Een Tah. blue, wit dak, witte spiegels, witte strepen. Liefst een 2e handse Cooper S >:) met Cockpit Chrono Pack.

Sja en wat ik wil (hebben even op www.mini.nl een virtuele gemaakt) ik mocht van Marco kiezen wat ik wou :9 en dan eens kijken wat die ging kosten :P
Als volgt dus:
Pepper White, zwart dak, zwarte spiegels, zwarte strepen.
Houten interieur van binnen ook de Cockpit Chrono Pack een sport onderstel (waarvoor dient dat eigenlijk?)
Lichtmetalen wielen 5-Star, 16"

en ja dit ook nog, als ik mocht kiezen:
Houten stuurwiel, voor bij de rest van het hout
Hoofdairbags (ITS), voor de veiligheid
Reservewiel, dat er dat niet standaard inzit zeg |:(
Alarmsysteem klasse 3 (SCM/TNO), natuurlijk!
Elektrisch verwarmde buitenspiegels, lijkt me handig
Dakspoiler, GAAF!
Chroom inleg in bumpers, is standaard
Automatische dimmende binnenspiegel, Prettig als je nachtblind bent
Zithoogteverstelling passagierzetel, voor de kinderen
Middenarmsteun voor, lekker relaxed
Elektrisch verwarmde voorzetels, lekker warm!
Mistlampen voor, standaard
Airconditioning, automatisch, lekker fris in de zomert!
Boordcomputer (compact), standaard maar wat is dat precies?
CD frontloader, ja liever MP3 speler!
Radio Boost of Wave? Geen id wat het is maar ok...
Extra sleutel met afstandsbediening, ik sluit mezelf nogal eens uit...


En oja, een DVD speler achterin voor de kinderen...

Komt ie op: 28.726,99 (slik) ex DVD speler...

RE: Ik wil er ook een!!!!

Inimini schreef:
een sport onderstel (waarvoor dient dat eigenlijk?)



Sportonderstel plus neem ik aan? Sportonderstel zit standaard op de Cooper, maar wil je echt het stugge mini gevoel, elke hobbel in de weg voelen zeg maar, dan moet je voor het sportonderstel plus gaan. Beetje simpel gezegd, maar daar komt het wel op neer.

Inimini":27rig0xe]Reservewiel, dat er dat niet standaard inzit zeg |:( [/quote:27rig0xe]
Nee, dat zit er niet standaard in. Als je tegenwoordig met die run flats een lekke band hebt, dan spuit je m gewoon vol met een of ander goedje en dan kan je gewoon bij de garage komen, dus je hebt geen reservewiel meer nodig.

Inimini":27rig0xe]Boordcomputer (compact), standaard maar wat is dat precies?[/quote:27rig0xe]
Kan je bijvoorbeeld zien wat je verbruik is over een lang stuk, maar ook op dat moment. Kan je zien hoe ver je nog kan rijden op je tank (weet ik niet zeker), kan je zien hoeveel km/uur je gemiddeld rijdt, hoeveel graden het buiten is, dat soort dingen.

RE: Ik wil er ook een!!!!

Sportonderstel is inderdaad standaard op de Cooper, maar het staat mooi wel in het "optie"lijstje als je een auto hebt samengesteld, dus misschien bedoelt Inimini dat. Het betekent gewoon dat het onderstel wat stugger is dan van de One, die standaard het "gewone" onderstel heeft. En dan kan je op de Cooper als optie nog het onderstel van de Cooper S krijgen, het sportonderstel plus. Maar daar zou ik eerst mee proefrijden, want ik heb al van mensen gehoord die het te stug vinden (ja, ook classic Mini-rijders :))

Met runflats is zelfs dat goedje niet nodig, daarop kun je tot 80 km/h met een lekke band rijden (run flat, het woord zegt het al). Alleen wordt er gezegd dat die banden niet te repareren zijn (klopt niet helemaal, maar zie de bandenboer maar eens te overtuigen) en bovendien wordt het weggedrag vanwege de hele stugge wangen negatief beinvloed (zeggen ze - die van mij is in elk geval redelijk gevoelig voor spoorvorming en ik ben wel van plan om "normale" banden te gaan laten monteren als de runflats op zijn).

Verder, Tahiti Blue vind ik knap, want dat is niet beschikbaar op de Mini2. Je hebt tegenwoordig alleen nog Hyper Blue (midden blauw, lichter dan Tahiti, maar nog net niet licht blauw te noemen) en Electric Blue (licht blauw) en als je voor een Checkmate gaat Space Blue (juist heel donker blauw). Vroeger had je ook Indigo Blue wat wel veel lijkt op Tahiti Blue, maar daarvan zul je er niet 1 gaan vinden met het chrono pack, omdat Indi Blue er voor modeljaar 2005 uit is gegaan (weet niet precies hoe lang ervoor) terwijl het chrono pack er pas voor dat modeljaar als optie is ingekomen.

Chrono pack zou ik trouwens nog eens over nadenken. Toen ik voor het eerst een klein plaatje zag dacht ik ook dat ik het wou hebben (ben een groot fan van veel metertjes in de auto, de classic staat ook nog steeds op de rol voor een upgrade), maar
[list:1kzt334r][*:1kzt334r]ik vind de metertjes niet mooi;[/*:m:1kzt334r]
[*:1kzt334r]je krijgt effectief maar 1 metertje erbij (olietemperatuur, de andere - koelwater en benzine - zitten ook in de standaard middenklok);[/*:m:1kzt334r]
[*:1kzt334r]ik vind de twee klokjes op de stuurkolom - snelheid en toeren - een stuk minder mooi dan enkel de toerenteller, vanwege het zwarte "doosje" dat dan tussen de twee tellers in zit; het idee dat de teller(s) los op het stuur staan is dan weg.[/*:m:1kzt334r][/list:u:1kzt334r]

Laat gelijk ook even mijn lease maatschappij weten dat je Pepper White wil en daar net zoveel voor wil betalen als voor een andere kleur |:( Niet dat ik niet tevreden ben met de Space Blue Checkmate, maar vind het nog steeds stom dat ik meer moest betalen voor PW/zwart

RE: Ik wil er ook een!!!!

Kom vanaf 13 Februari maar naar de BMW Roosendaal. Dan mag deze auto´s gaan verkopen!! ;) .

Nou zal het dan nog enkele weekjes duren voor ik alleen mag handelen haha...maar goed.

RE: Ik wil er ook een!!!!

Ik heb een tijdje gereden met een Cooper S met Chili pakket (sportiever sportonderstel) en de 17" worstebroodvelgen. Sportief, ja, maar nog minder comfortabel dan een classic.

RE: Ik wil er ook een!!!!

Ach ja inimini, koop je over 3 jaar toch het allernieuwste model... En dan ook nog de estate met std ingebouwde dvdspeler! ;)

Ze zijn erg leuk om te rijden, en vooral als iemand je wil uitdagen als je in een S rijdt... >:)

RE: Ik wil er ook een!!!!

Mini Power schreef:
Ach ja inimini, koop je over 3 jaar toch het allernieuwste model... En dan ook nog de estate met std ingebouwde dvdspeler! ;)




Maar eh, daar hebben wij eerlijk gezegd geen geld voor :|

Een Estate ja zou ik wel een willen rijden, een Mama uitvoering dan en dan graag de eerste in Nederland ;) Kan BMW er mij niet een geven als testmodel?

Trouwens wil ik nog even melden dat wij van plan zijn de MINI te houden en nooit te verkopen, zelfde als mensen met de classic hebben gedaan zeg maar. Misschien hebben onze kinderen er later nog een leuke 'classic' aan... :)

RE: Ik wil er ook een!!!!

Remco T schreef:
Ik heb een tijdje gereden met een Cooper S met Chili pakket (sportiever sportonderstel) en de 17" worstebroodvelgen. Sportief, ja, maar nog minder comfortabel dan een classic.



Het Chili pakket maakt bij de S niet uit wat betreft het sportonderstel, dat is "gewoon" het sportonderstel+ dat er ook standaard op zit. Bij de Cooper wordt het sportonderstel+ bij het Chili pakket ineens een gratis optie, terwijl het zonder dat pakket een betaalde optie is (vroeger maakte het standaard deel uit van het pakket, maar nu hebben ze deze concstructie gekozen omdat veel mensen het te stug vonden... Echt helemaal uit het pakket halen en de prijs van het pakket bijstellen? Het maakt natuurlijk ook geen reet uit wat voor veren je onder dat ding schroeft, allemaal marketing).

Het is inderdaad wel stug (je voelt elk hobbeltje en bobbeltje, inderdaad misschien nog wel meer dan bij een classic), maar aan de andere kant kan je wel merken dat het een modern onderstel is; je kan er bijvoorbeeld harder mee over een drempel dan met de classic.

RE: Ik wil er ook een!!!!

Eelke schreef:
Je hebt tegenwoordig alleen nog Hyper Blue (midden blauw, lichter dan Tahiti, maar nog net niet licht blauw te noemen) en Electric Blue (licht blauw) en als je voor een Checkmate gaat Space Blue (juist heel donker blauw). Vroeger had je ook Indigo Blue wat wel veel lijkt op Tahiti Blue, maar daarvan zul je er niet 1 gaan vinden met het chrono pack, omdat Indi Blue er voor modeljaar 2005 uit is gegaan (weet niet precies hoe lang ervoor) terwijl het chrono pack er pas voor dat modeljaar als optie is ingekomen.



Indy Blue (sorry, Eelke het was Indy en geen Indigo) is er volgens mij met de 2004 modellen (eind 2003/begin 2004) uitgegaan. Electric Blue (smurfenblauw) gaat er ook uit. Space Blue is beperkt toch de Checkmate en schijnt er met het verdwijnen van de CM ook weer uit te gaan. Op een cabrio heb je eventueel nog Cool Blue.

Gerucht gaat dat er weer "nieuwe" kleuren blauw aan zitten te komen.

De boordcomputer ("OCB") is extra functionaliteit die in je toerenteller zit. Hier kan je temperatuur, verbruik e.d. in aflezen. De functies zijn per modeljaar nog wel eens gewijzigd. Tegenwoordig zit daar bijvoorbeeld ook het klokje in en kan je de snelheid er in aflezen. In oudere modellen kan dat dus niet.

De Wave & Boost geven de uitvoering van je radio aan. Ik dacht de een met cassette is en de ander met CD. Als ik me niet vergis is de CD tegenwoordig standaard met MP3 functionaliteit.

RE: Ik wil er ook een!!!!

Fair Arie schreef:

Indy Blue (sorry, Eelke het was Indy en geen Indigo) is er volgens mij met de 2004 modellen



Je hebt gelijk, was ook voor mijn tijd ;)

Wave en Boost slaat op het uitgangsvermogen, je kan beide met casette of CD krijgen volgens mij (zowiezo is Boost keuze uit CD, casette of MD, Wave weet ik niet zeker of en wat voor keuze je hebt).

RE: Ik wil er ook een!!!!

Hij heeft helemaal niet gelijk... :P

Het is namelijk Indi Blue en niet IndY Blue ;)

Oftewel Eelke had het iig 1 van de 2 keren goed :) O:)

Eelke schreef:
omdat Indi Blue er voor modeljaar 2005 uit is gegaan


RE: Ik wil er ook een!!!!

Inimini schreef:
We weten allebei wat we willen:
Marco: Een Tah. blue, wit dak, witte spiegels, witte strepen. Liefst een 2e handse Cooper S >:) met Cockpit Chrono Pack.



Indi blue cooper S-sen zie je niet zo vaak te koop, opmini2.nl staat er eentje van 2004 voor 19.000 euro, misschien kan hij wel twee jaar wachten ;) .

RE: Ik wil er ook een!!!!

Demelza schreef:
Hij heeft helemaal niet gelijk... :P

Het is namelijk Indi Blue en niet IndY Blue ;)

Oftewel Eelke had het iig 1 van de 2 keren goed :) O:)

Eelke":l6j6jjaw]omdat Indi Blue er voor modeljaar 2005 uit is gegaan


[/quote:l6j6jjaw]
Joh, als jou dat gelukkig maakt ..... ;)