Waar op letten bij de aanschaf van een New Mini Cooper S - Cabriolet

Waar op letten bij de aanschaf van een New Mini Cooper S - Cabriolet

Ingediend door BadBert op

Nou... ik post het toch maar op het forum, want ik heb (en wil) geen facebook.... ookal zie ik dat het forum toch niet heel actief meer is (erg jammer).

 

Jaja mensen...... wie weet komen we TOCH weer terug in het mini wereldje :)

we hebben in totaal 4 classic mini's gehad, en zijn nu alweer wat jaren mini-loos.
Mede het feit dat er in zuid-west nederland weinig te doen was, en wij geen UREN wilden rijden tot we bij een evenement waren, destijds besloten om (weer) afscheid te nemen van onze mini.

We rijden Cabrio (en motor) en willen een klein cabriotje voor erbij puur voor de lol, omdat we dat leuk vinden. Nu zaten we te denken aan een opel tigra twintop (nu zitten jullie al te denken: wat doe je hier dan... maar even geduld) omdat we na het hebben van een opel astra twintop een opel cascada hebben en ik "eigenaar" ben van de twintop club van nl/be en het daarbij behorende forum.

Maar..... we vinden eigenlijk een new mini cabrio ook wel erg leuk! ook omdat er nu in z-w nederland wat meer leven zit in het mini gebeuren, want dan hebben we TOCH weer een mini :D

MAAR. Waar moeten we eigenlijk op letten? Ik lees/hoor heel veel horror verhalen over kapotte versnellingsbakken, superchargers met onderhoud wat gedaan MOET worden etc etc etc.
We willen namelijk wel een Cooper-S (JCW hoeft niet... is denk ik boven budget).
Ik denk bijvoorbeeld aan deze (misschien kent iemand hem zelfs):
https://www.marktplaats.nl/v/auto-s/mini/m1857565535-schitterende-mini-…

Maar: Hoe zit het met kilometers, wat kunnen deze blokjes wel en niet met gemak aan (ja dat hangt af van onderhoud, maar ga er even van uit dat het onderhoud netjes gedaan is). Wij gaan er niet SUPER veel mee rijden, ik gok een km of 3000 per jaar?!
Hoe zit het met deze daken? Blijft dat lang netjes? (voorbeeld heeft al nieuwe kabels). Het is wel de bedoeling dat de auto buiten staat (kan er evt wel een hoes overheen doen). Cascada staat ook buiten en behandel het dak netjes 2 x per jaar.
Hoe zit het met "probleemversnellingsbakken" bij de nieuw mini? Welk jaartal kan wel, welke niet?

Hoe zit het trouwens met ruimte achterin? Een normale new mini kun je nog wel achterin zitten, cabrio totaal niet zeker? (tenzij je iemand hebt zonder benen ;) ) 

Graag wat hulp en tips, want we zijn dus aan het kijken of dit niet gewoon leuk is voor erbij :)

RE: Waar op letten bij de aanschaf van een New Mini Cooper S - Cabriolet

via wat mscn-ners in real life (clubavond west brabant) en de new mini club (daar zit op het forum tenminste nog wat leven in....) tips gehad.

Morgen gaan we kijken bij een Cooper S R52 Cabrio :)

RE: Waar op letten bij de aanschaf van een New Mini Cooper S - Cabriolet

En zoals aan mijn avatar te zien, hebben we hem gekocht :)

Via het forum van de new mini club genoeg tips gehad icm tips van leden uit zuidwest brabant