bandenspanings meter

RE: bandenspanings meter

Hallo beste mini vrienden ik had van de week een mini one in de werkplaats deze gaf de melding dat de bandenspaning niet goed was. Hoe werkt dit? Ik zag geen vreemde draden lopen (werk normaal met Volvo)

RE: bandenspanings meter

Strikt gesproken is het geen aanduiding dat de bandenspanning te laag is, maar een waarschuwing dat er een band lek is (waarmee ik maar wil zeggen, gewoon regelmatig de bandenspanning controleren, als dat lampje aan gaat is er in principe meer mis dan alleen een beetje lage bandenspanning). Dit wordt bepaald door continu de draaisnelheid van alle vier de wielen met elkaar te vergelijken (via de ABS-sensoren). Als er een abnormale afwijking is (in een bocht wijken de draaisnelheden ook van elkaar af, maar dat valt niet onder abnormaal natuurlijk), dan gaat dat lampje aan.

Het is belangrijk om het systeem weer opnieuw te calibreren als bijvoorbeeld de banden vervangen zijn, of als de banden opgepompt zijn. Hoe dat werkt staat in de handleiding, dat weet ik niet uit mijn hoofd (er is een knopje voor dat je moet indrukken of ingedrukt houden of zoiets).

RE: bandenspanings meter

top voor de snelle reactie :D weer wat geleert. ;) :P