BMW MINI een goede oplossing??

RE: BMW MINI een goede oplossing??

Aanleiding:

1)Ik ben helemaal weg van Mini's
1)Ik reed een hele mooie Mini classic uit 1997, maar die is in mei gestolen.
2)Ik rijd nu een oude VW Polo en kreeg zaterdag alweer flinke panne met mijn gebruiks VW Polo.
3)Ik woon in een grote stad, is geen veilige stalling

Hoe nu verder?

-Ik heb een auto nodig om mezelf in kunnen verplaatsen (vrienden, familie, hobbies, etc.)
-Ik wil een auto die redelijk veilig is
-Ik wil mijn minihobby en miniplezier houden
-Ik wil een auto die je wel in een minder veilige wijk kan neerzetten, zonder dat je vooral echt veel kans hebt dat ie vernield wordt of gejat.
-Ik heb het liefst maar één auto
-Ik zoek een auto die niet vreslijk duur is in variabele kosten.
-Ik wil een blitse auto

Ik dacht dus van het weekend: waarom ga ik dan niet een BMW MINI kopen? Ga er even vanuit ik een tweedehands BMW MINI kan betalen, dan zijn veel van mijn wensen ingevuld! Alleen, ik weet niet wat per jaar nu meer kost:

(A) een gebruikspolo en een Mini apart voor hobby
(B) alleen een BINI rijden

...als je denkt aan de optelsom onderhoud; wegenbelasting; afschrijving; verbruik; voor de Mini een stalling; etc...

Iemand toevallig een goede kijk daarop?

RE: BMW MINI een goede oplossing??

Ik zou persoonlijk een Mini2 toch niet echt als alternatief voor een klassieke Mini zien. Wel als auto voor erbij, die dan wat leuker is dan de gemiddelde... ehm... Polo O:) Qua kosten zou ik het je niet echt kunnen vertellen. Een Polo is denk ik goedkoper dan een Mini2 om te rijden, een klassieke Mini weer duurder. Dus het hangt er maar net vanaf waar je de meeste kilometers mee zou maken, de Mini of de Polo.

RE: BMW MINI een goede oplossing??

Ik zou graag een BINI willen, alleen ook als auto erbij. Niet als vervanging van de Mini. Toch heel ander soort mensen die BINI rijders :x

RE: BMW MINI een goede oplossing??

Voor de mensen hoef je het niet te doen, je moet het voor jezelf doen. Bovendien is er natuurlijk ook een groep enthousiastelingen op Mini2.nl en je blijft welkom bij de MSCN (officieel, maar er zijn nog altijd leden die het niet echt accepteren als iets dat erbij hoort, natuurlijk; hoewel ik de keuze om de Mini2's bij elkaar te zetten bij de vorige clubdag wel een goede vond; het hoort er wel bij, maar je erkent toch dat het wel iets anders is).

Ik denk dat de overgrote meerderheid van de Mini2-rijders inderdaad gewoon een leuke auto rijd, en niet meer dan dat. Ze missen zogezegd het "Mini-gevoel". Maar dat wil niet zeggen dat dat voor allemaal geldt. Met Bijou voorop natuurlijk. "Het soort mensen dat erin rijdt", dat ben jij :)

Ik wil ook helemaal niet zeggen dat een Mini2 geen leuke auto is. Ik sta ook wel eens te kwijlen bij een dikke Cooper S ofzo, met wat leuke accesoires erop, etc. Ik wil alleen maar zeggen: mijn klassieke Coopertje zou het niet kunnen vervangen, dat blijft toch wat anders.

RE: BMW MINI een goede oplossing??

Hoi Bijou,

een BMW Mini is natuurlijk leuk als dagelijks vervoer, of het ook als vervanging kan dienen van een classic Mini weet ik niet. Dat kun alleen jij zelf bepalen.

Zelf zou ik geen BMW Mini aanschaffen als dagelijks vervoer, maar dat komt voornamelijk door de riante aanschafprijs. Over een paar jaartjes, als ze iets beter betaalbaar zijn, dan wil ik er best eens over nadenken. :P

Vooral zo'n Cooper S is natuurlijk een absoluut racemonster, en dus leuk. :D

Ik denk dat het in jouw wijk toch een probleem blijft om een mooie auto te parkeren zonder kans op vernieling of diefstal. Er wonen overal mensen die het blijkbaar nodig vinden om andermans bezit te vernielen :x

Hoe dan ook, gewoon goed nadenken over wat je graag wilt:

Maak eens een berekening van vaste kosten voor Polo + Mini versus MINI. Dus Belasting / Verzekering / Afschrijving. Maak een schatting voor onderhoudskosten. Vergeet ook eventuele stallingskosten niet.

Succes,

Ben

default

RE: BMW MINI een goede oplossing??

Hoi Bijou,

Ik zie een aantal dingen die niet te verenigen zijn.
Het probleem van een MINI is dat onder andere de emblemen erg geliefd zijn, met name in de grotere steden en in de wat minder veilige wijken. Dit is toch altijd het probleem met een blitse auto, zodra je een blitse auto hebt parkeer je hem niet zo makkelijk meer in de steden of probleem wijken.

Dus ik denk als je niet te enthousiast zal worden over de MINI kan je voor optie B gaan, maar anders zal ik zeker voor optie A gaan.

Groeten.

RE: BMW MINI een goede oplossing??

Emotie ;)