Dynosheets Mini cooper S

default

RE: Dynosheets Mini cooper S

Hi,

Ik ben Justin Baroña
en zit in het eerste jaar van HBO Autotechniek in Rotterdam.
Aangezien ik bezig ben met het maken van een casus over de Mini Cooper S zou ik graag de dynosheets hiervan willen.

Dit gaat zowel om de Cooper S met:
-De Eaton M45 Supercharger
-De Turbocharger.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met zoveel mogelijk informatie.

Groetjes justin

RE: Dynosheets Mini cooper S

Met Google Afbeeldingen kom je al een heel eind ;)
Zoiets?

RE: Dynosheets Mini cooper S

Dat betekent dus een R53 (2002-2006) en een R56 (2007-heden). Van beide zijn wel verschillende varianten met verschillende vermogens (en andere modelnummers met hetzelfde vermogen, denk aan Cabrio - R52, R57 - en Clubman - R55 - varianten). De R53 heeft bij de facelift in 2005 een handvol PKs erbij gekregen. Daarnaast zijn er "officiële" tuningspakketten van John Cooper Works, maar ik neem aan dat je het hebt over motorisch standaard. Voor de R56 geldt een vergelijkbaar verhaal, daar is ook een paar PK bij gekomen bij - ik meen - de 2011 facelift (wordt sinds een paar weken geleverd), dus daarvan zullen er nog niet veel in omloop zijn.

Daarnaast zijn het natuurlijk afgezien van de drukvulling sowieso andere motoren; de oude Tritec motor, ontwikkeld in samenwerking met Chrysler, en de nieuwe Prince motor, ontwikkeld samen met PSA. Maar dat wist je vast al, als je autotechniek studeert :)

RE: Dynosheets Mini cooper S

Kijk eens bij de New MINI club, saat genoeg over tuning van MINI's of anders bij de amerikanen; North American Motoring. Daar zitten gasten tussen die zo gek als een deur zijn.