MINI pasje

default

RE: MINI pasje

Ik heb nou een maandje m'n MCS en nou kreeg ik vandaag opeens een pas. Service ding ofzo. Ik moet het nog even lezen allemaal.

Type auto: Cooper

...staat erop.
Maken ze hier geen onderscheid tussen een MC en een MCS of hebben ze het gewoon verkeerd gedaan.

Wat staat er bij jullie op?

RE: MINI pasje

Ik heb een MCS en er staat op mijn pasje "Cooper". Dat klopt. Je kunt aan het nummer op je pas zien of het een Cooper is of een 's'. Ik weet even niet uit mijn hoofd hoe dat ook alweer zat, ik heb de mijne in mijn auto liggen... Wat me wel op viel is dat je 4 jaar lang de BMW-service krijgt! Heel handig! Ik heb er gisteren nog gebruik van moeten maken. Mijn olielampje begon te branden toen ik van de snelweg afkwam. Ik was gestopt bij een pomp om te kijken of er wat lekte maar dat was (gelukkig) niet het geval. Olie gepeild (lastig met die stok!). Ik kon niet zo goed ontdekken of er nou wel of niet genoeg olie inzat. Weer gestart, lampje brandde nog steeds. Ben toen in de voorzichtig-mode naar huis gereden (1 km). Thuis de service-lijn gebeld en ze vonden het absoluut noodzakelijk om langs te komen met een servicewagen. Half uur later stond er een monteur op de stoep! Hij heeft wat getrokken en geduwd aan van alles en de oliedruk gecontroleerd.Hij heeft er een halve liter olie bijgegooid en dacht dat het aan de sensor lag. Ik moest de volgende dag maar eens flink te keer gaan en kijken of ik het dan weer had. Nee, dus. Probleem opgelost! En deze service nog voor 3 jaar en 9 maanden! Lekker gevoel... :)

RE: MINI pasje

Echt een mini dus. Slurpt ook olie ;)

RE: MINI pasje

Jullie hebben tenminste een pasje gehad! Heb de auto 2 jr in de mini next gehad die afgelopen feb 2009 verviel. NOOIT een pasje gekregen, ook al heb ik er tig keer omgevraagd. Vindt ik wel heel slecht.
Het enige wat net op het nippertje wel goed was geregeld is dat ik een nieuwe einddemper heb gekregen omdat de oude nu bij de laatste check wel zo slecht was dat ze hem mochten vervangen. Anders had je net gezien dat het buiten de garantie zou vallen. :'(

Maar voor de rest ben ik tevreden.Hij rijd nog steeds super. d:)b

bossiecooper

RE: MINI pasje

Ach ja, wat betreft het olieverbruik, het blijft een amerikaans blokkie natuurlijk..

RE: MINI pasje

Olieverbruik, mwah... Al is het een moderne(re) motor, dus echt netjes is het niet, natuurlijk, hangt er ook vanaf hoe ermee gereden wordt (altijd goed warm rijden voor je "los" gaat). Maar als het olielampje gaat branden is het zeer onverstandig om door te rijden, als het terecht brand kan je ook binnen 1km je blok aan gort helpen.

Wat betreft pasje krijgen, zolang je geholpen wordt maakt het niet echt uit, toch?

RE: MINI pasje

Als je een nieuwe MINI koopt krijg je er altijd een litertje olie bij, beetje een raar gevoel maar ik heb het nog nooit nodig gehad.
Het is zoals het benzineverbruik, rustig aan doen en af en toe eens even flink uithalen, dat is wat de MINI het liefste heeft en kost geen drup olie extra!

RE: MINI pasje

bossiecooper69 schreef:
Jullie hebben tenminste een pasje gehad!




Ik kan me geheel bij jou aansluiten, ook ik heb nog steeds geen pasje heb onze Cooper al bijna 3 jaar.

RE: MINI pasje

Ik zou proberen de importeur te benaderen omdat het bij de dealer in de vergeethoek raakt.
Ze zullen dan wel zeggen dat er zoveel achterstand is door de drukte, dit is inmiddels een achterhaalde smoes want zoveel wordt er op dit ogenblik niet geimpoteerd denk ik