New MINI goede gezinsauto?

RE: New MINI goede gezinsauto?

Haai,

Langzaam aan begin ik mezelf af te vragen of de BMW MINI een goede gezinsauto is. Wij hebben als gezinswagen nu een Opel Zafira maar ik vind hem eigenlijk wat te groot, zelf zou ik hem graag om/inruilen voor een BMW MINI. Maar ja er zitten maar 3 deuren in ipv 5 en de Zafira is toch echt [u:skn1a9kt]veel[/u:skn1a9kt] groter... Maar zijn er hier mensen die ervaring hebben met een BMW MINI als gezinswagen? Gezin bestaat uit mij, mijn vrouw, een kind (2 jaar).
Dennis

RE: New MINI goede gezinsauto?

Voorlopig is dit (samen met de aanschafprijs :( ) voor ons een goede reden geen MINI aan te schaffen.

Een kleine van 10 maanden, en de volgende binnen (wat we hopen dan ;) ) anderhalf jaar. Probeer maar eens een kinderwagen EN buggy in de kofferbak te proppen, plus alle aanverwante artikelen. Zelfs in de Kia (Rio 2003, met een behoorlijk ruime kofferbak) is dat passen en meten.

Ook is het 3-deurs aspect in dit geval niet echt handig, al heb je wel een vrij ruime instap naar achteren.

RE: New MINI goede gezinsauto?

Als je over een Nieuwe New Mini nadenkt dan kan je overwegen om een Mini Clubman te nemen. Die is zeker geschikt voor een gezin (ookal gaan ze niet reclame maken voor de traveller als gezinsauto :) ).
Sommige mensen redden het ook perfect met de kleine New Mini als gezinsauto hoor. Mini7Benno heeft een Cabrio en een vrouw en 2 kinderen.

RE: New MINI goede gezinsauto?

Doe hetzelfde als mij, neem eens een mini voor een dag mee om mee proef te rijden, ik (kind van 5 en van bijna 2 en dus nog een buggy in gebruik) vind het een onhandige wagen als je een buggy mee moet nemen en nog een tas met spullen voor de kinderen en is zeker onhandig als de kinderen nog niet zelfstandig in en uit de auto kunnen komen en je ook hun gordels nog moet vastmaken.
Bij de classic heeft het zo zijn charme als je midden in de auto krom moet gaan staan om die gordels vast te maken, maar bij zo'n dure luxe wagen...

Daarom heb ik een goedkope Atos met 5 deuren :P

default

RE: New MINI goede gezinsauto?

Voors en tegens, bij ons gaat het idd prima. We hebben er 2, 1tje van 3 en 1tje van 4. Queeny ging gewoon lekker mee. Al hebben we die nu niet meer nodig.