Schuddel schuddel hobbelde hop

default

RE: Schuddel schuddel hobbelde hop

Ik heb vanaf het begin dat ik mijn mcs heb, dat is nu ongeveer 2 maanden, een probleem tijdens het wegrijden nadat ie een tijdje heeft stilgestaan. Bijvoorbeeld 's ochtends. Ik rijd weg en een paar meter verder stop ie even en dan gaat ie weer verder. Vervelend is dat. Het staat ook wel bekend als het 'stumble' probleem op mini2.com.
Daarnaast heb ik last van het jojo probleem.
Ik dus naar de BMW service, maar die kunnen niks vinden. Tis een moeilijk probleem zeggen ze en ze kunnen de mini niet betrappen op de door mij omschreven problemen.
Echter bij het wegrijden van de parkeerplaats van BMW service heb ik direct het stumble probleem weer. Ik snap het niet meer.
Zijn er nog meer mensen met deze problemen en hoe is dat bij jullie opgelost? Of is het niet opgelost zoals bij mij?

:( :(

Ik zit er echt over te denken 'm weg te doen.

RE: Schuddel schuddel hobbelde hop

Het probleem met een koude COOPER heb ik ook last van... je start, rijdt weg en dan lijkt ie ff de kracht kwijt te zijn om door te gaan met optrekken... en stottert ie wat. Als de motor iets warmer is (na 500mtr.) is het probleem al weer weg.

Ik maak hier alleen niet zo'n probleem van. Mn vorige C#rs@ en injectie Mini hadden dit "probleem" ook, en de Astrala van mn pa heeft exact hetzelfde. Ik denk dat de meeste moderne injectie-motoren gewoon ff warm moeten worden. Waarschijnlijk een iets te arm mensel :?

Bij mn carburateur Mini kan dit probleem oplossen door ff de choke uit te trekken bij een koude motor. 8)

Verder heb jij het over het jojo probleem. Wat bedoel je hiermee :?

Ik vind zelf dat als je de COOPER een beetje op toeren (>3500) in een lage versnelling rijdt, dat je het idee hebt dat de auto lichtelijk schokt. Bedoel jij dat misschien :?

Ik moet binnenkort voor een servicebeurt, en zal vragen of ze hier iets aan kunnen doen.

Maar heb jij al eens zelf gereden met een monteur naast je? Dan kan jij aangeven wanneer de problemen optreden en begrijpt ie dan misschien wat jij bedoelt...

Misschien eens bij een andere garage langsgaan :?

[Edit: typos]

default

RE: Schuddel schuddel hobbelde hop

Ik rij nu een week of vier in mijn nieuwe cooper s. Al direct vielen mij twee dingen op:
- Steeds na een koude start hikt de auto bij het wegrijden. Daarna is dit voor de rest van de rit over.
- Bij snel optrekken in verschillende versnellingen schokt de auto. De ene keer heviger dan de andere.
Eerst meende ik dat hij gewoon ingereden moest worden maar nu, na ruim 1000 km, wordt het alleen maar erger.
Inmiddels heb ik een afspraak met de garage die wil gaan uitzoeken wat er aan de hand is.

Toen ik echter verschillende nieuwsgroepen raadpleegde (ook in de VS) bleken de problemen alom bekend en breed voor te komen (stumble en jojo probleem). Ook zou BMW reeds aan een oplossing werken, die gezocht moet worden in de software.

Ik heb een paar vragen:
- Wie van jullie heeft ervaring met deze storingen?
- Hoe is jullie garage hier mee omgegaan? Ik kreeg de indruk dat de personen die ik heb gesproken bij mijn dealer van niets wisten. Ze willen de auto nu gaan uitlezen en evt. gaan rijden. Volgens mij heeft dat helemaal geen zin nu meerdere mini-rijders over de wereld dit probleem hebben en BMW reeds aan een oplossing zou werken.
Hoe kijken jullie daar tegen aan. Persoonlijk heb ik er helemaal geen behoefte aan dat mijn auto binnenstebuiten wordt gekeerd terwijl het probleem hartstikke duidelijk is.
- Wie weet meer over de oplossing waar BMW aan werkt en over de termijn waarop deze beschikbaar komt.
Ik heb mijn evaringen inmiddels via het Uw mening telt-formulier bij de service card aan mini-nederland voorgelegd. Ik ben heel erg benieuwd met wat voor reactie zij zullen komen. Ik verwacht zelf dat zij me naar de dealer verwijzen. In dat geval zal ik ze er wel op wijzen dat ze die dan wel op de hoogte moeten stellen van dit soort algemeen bekende problemen en de wijze waarop in een oplossing wordt voorzien.

Ik hoop dat jullie me van input kunnen voorzien.

default

RE: Schuddel schuddel hobbelde hop

ha coopers,

Ik heb zelf ook heel veel problemen gehad met me cooper, maar ze zeggen altijd dat je de eerste bent die daar last van heeft. Terwijl je idd op allerlei sites, forums die problemen in overvloed ziet. Maar als jou probleem ook veel voorkomt kan je beter gelijk een brief naar MINI Nederland Rijswijk schrijven. Het binnenste buiten keren van je auto wordt je niet vrolijk van ik tenminste niet.

Grzz Michel

default

RE: Schuddel schuddel hobbelde hop

Hoi coopers

Ik heb dus precies hetzelfde probleem als jij hebt.
BMW service doet er niks aan. Ze zeggen dat ze het niet merken, yeah right!! :?

D'r is niets aan te doen nu. Wachten op een software update die het probleem verhelpt hopelijk.

Suc6 ermee. Als het op een of andere manier verholpen wordt bij jou, dan hoor ik het graag. Ik wordt er GEK van. Dat verwacht je toch niet van een auto van +/- 70.000 ouderwetse guldentjes. :(