Toerental onverklaarbaar hoger rond 90km per uur.

default

RE: Toerental onverklaarbaar hoger rond 90km per uur.

Ik heb een Cooper automaat van 2005.

Als ik rond de 90km per uur rij (maar wel constant) dan gaat het toerental plotseling omhoog naar 4000-4500 tpm. Dit probleem lost zich op als ik harder of zachter ga rijden.

Overigens doet ie dit ook als ik naar handmatig schakelen ga en in dezelfde versnelling blijf rijden met constante snelheid rond de 90 km per uur.

Ik ben absoluut niet technisch. Weet iemand of ik hier iets aan moet laten doen?

Beukenoot

RE: Toerental onverklaarbaar hoger rond 90km per uur.

Een Cooper automaat is, als ik me niet vergis (van die jaargang dan) een CVT (continue variabele transmissie), dus in die zin kan het wel dat het toerental "ineens" veranderd, al klinkt het dan nog steeds niet logisch. Ook als je zelf schakelt kan de automaat nog iets van een eigen willetje hebben (als je ervoor kiest om zelf te "schakelen" betekent dat dat de bak een aantal vaste verhoudingen afloopt, als ik me niet vergis). Toch is het misschien niet onverstandig om het even aan je dealer voor te leggen, het valt ook niet uit te sluiten dat er iets doorslipt, ofzo (ik weet niet exact hoe een CVT werkt, maar er zal toch iets van een slipkoppeling moeten zijn voor bij het wegrijden). Heeft de auto dit altijd gedaan? Heb je hem vanaf nieuw?