Trekhaak achter Mini Cooper S

RE: Trekhaak achter Mini Cooper S

ik zie zo nu en dan wel en leuke works-uitvoering met en dubble uilaat in het midden, maar kan er dan wel gewoon een trekhaak onder?

[size=75:1kw62sck][Edit: titel aangepast - Eelke][/size:1kw62sck]

RE: Trekhaak achter Mini Cooper S

Volgens mij mag er onder een Cooper S geen trekhaak. Bij de Clubman iig niet.

RE: Trekhaak achter Mini Cooper S

Maar het kàn wel.

Zo bijvoorbeeld, via de achteruitrijlicht-opening. Volgens mij had ik nog andere manieren gezien ook.

Even [i:3enlrqaa]works[/i:3enlrqaa] on a Cooper S O:)

RE: Trekhaak achter Mini Cooper S

Een mistachterlicht is alleen wel verplicht...

Meneer Brink zegt in elk geval dat zijn trekhaak voor de Mini niet geschikt is voor de S.

Overigens zal het niet zoveel met al dan niet Works-uitlaat te maken hebben, elke S heeft zijn uitlaat in het midden (en soms een Cooper, als daar achteraf een uitlaat bedoeld voor de S onder is gezet).

Van de Clubman S begrijp ik dat er alleen [i:2uoi6tq0]nog[/i:2uoi6tq0] geen trekhaak beschikbaar is, want ik zou ook geen reden weten waarom die geen trekhaak zou kunnen/mogen hebben. Heeft weliswaar ook een dubbele uitlaat, maar die zitten niet zoals bij de gewone S samen in het midden, maar juist aan de zijkanten, dus niks dat een trekhaak fundamenteel in de weg zit (al schijnt het afwijkende uitlaatsysteem wel de reden te zijn dat een trekhaak voor de Clubman S op zich laat wachten, zo'n ding kan je natuurlijk niet met dubbelzijdig tape op de bumper vastplakken :)).

RE: Trekhaak achter Mini Cooper S

Het monteren onder een Cooper S is technisch mogelijk bijvoorbeeld via de link die hierboven gegeven wordt (er zijn meer aanbieders)


Maar de typegoedkeuring staat niet toe dat er een trekhaak wordt gemonteerd (toegestaan aanhanger gewicht= 0 kg). Dit is omdat Mini dit bij typegoedkeuring niet heeft meegenomen. Enkele (2003) MCS'en hebben per ongeluk de vermelding wel op het kenteken staan maar mogen het niet. Die kentekenbewijzen zouden allen vervangen moeten zijn.

Ik heb vernomen dat je naar de RDW kunt stappen om het kentekenbewijs daarvoor te laten aanpassen. Dit zou slechts een administratieve handeling zijn.

RE: Trekhaak achter Mini Cooper S

Post van Racing Green (plus opmerking Dietrich, thanks :)) verwijderd omdat de link niet meer actueel was (ebay-advertentie).

RE: Trekhaak achter Mini Cooper S

Hier wordt alweer een andere aangeboden:

http://www.minisevenclub.nl/forum/viewt ... 594#444594

RE: Trekhaak achter Mini Cooper S

Dat is dezelfde die eerder in de thread genoemd wordt en heeft, zoals door Marcel aangegeven, het probleem dat er geen typegoedkeuring is.