Trekhaak Clubman

RE: Trekhaak Clubman

Wie heeft er wel eens zelf een trekhaak onder de new mini gemonteerd en was het aansluiten van de bedrading eenvoudig???
Ik wil er een onder de Clubman monteren!!

RE: Trekhaak Clubman

RE: Trekhaak Clubman

Op zich wel nuttig, al gaat het daar niet over het aansluiten, natuurlijk.

De aansluiting zul je waarschijnlijk moeten maken op de bedrading voor de achterlichten. Dat is natuurlijk net iets wat uniek is bij de Clubman, dus het is denk ik wel belangrijk dat, mocht iemand er ervaring mee hebben, het ook met een Clubman was. Mogelijk ook dat als je een trekhaak koopt van een fabrikant als Westfalia (zoals genoemd in de andere thread), je er een elektrisch aansluitschema bij krijgt.

RE: Trekhaak Clubman

Volgens mij is het aansluiten niet echt moeilijk maar je moet toch even langs de garage omdat de aansluiting van aanhanger verlichting in je computer moet worden aangepast.

RE: Trekhaak Clubman

Ik heb naar de garage gebeld en hoorde dat je niet zomaar bij de achterlichten mag aansluiten ivm de "blackbox"
De Dealer rekent 5 uur montage a 100,- !!, trekhaak 510,- kabel 199,-
alles bij elkaar nogal wat.

Ik heb mijn dealer voorgesteld zelf de haak te monteren en de rest door hem te doen,hij vond dit ook wel een optie.
Maar ik informeer eerst even verder.
Is westfalia ook een leveransier in Nederland van trekhaken?

RE: Trekhaak Clubman

Google is your friend. http://www.trekhaken.info/ Tot en met een PDF handleiding aan toe. En ze leveren een kabelset. Het verhaal van de dealer kan op zich wel kloppen, dat je niet zomaar de bedrading van de achterlichten moet aftappen.

RE: Trekhaak Clubman

Het is eindelijk gelukt, er nu een trekhaak voor de Mini die je zelf kunt monteren en bedraden.
Ik heb een trekhaak via internet besteld en werd keurig op tijd afgeleverd.
In de Garage(bmw) moest ik incl. monteren 1200 euro betalen.
Nu zelf gemonteerd en bedraad voor SLECHTS 350,-euro.
Nou...da's nog eens bezuinigen!!
Je hoeft het alleen maar volgens het boekje te doen en alles werkt zonder storingen.
vragen stuur een mail

RE: Trekhaak Clubman

hallo andre

waar heb je deze trekhaak besteld en heb je eventueel een link voor mij
ik moet inderdaad ook 1300 euro aftikken voor een haak incl. montage

alvast bedankt erik

RE: Trekhaak Clubman

Ik heb de "oplossing" maar even aan het bestaande topic toegevoegd. Geldt dit alleen voor de Clubman, of zijn er ook kits beschikbaar voor andere modellen. Wie is de fabrikant van deze complete DIY-set?

RE: Trekhaak Clubman

Trekhaken voor alle moderne auto's wordt geleverd door de [URL verwijderd]

RE: Trekhaak Clubman

Trekhaken bestellen kun je neem ik aan bij verschillende (let op bedrijvenregel, ik laat bovenstaande link heel even staan in afwachting van het antwoord), maar waar het om gaat is of die doe-het-zelf-kit nou iets speciaals is, of dat dat ook overal verkrijgbaar is.

RE: Trekhaak Clubman

Of dit iets speciaals is weet ik niet, ik wilde weten hoe dit gaat met de bedrading en kreeg als antwoord dat er een speciaal kastje meegeleverd wordt , misschien levert iemand anders ook wel zoiets ?!

RE: Trekhaak Clubman

OK. Ik ga er even vanuit dat de genoemde site daarin niet uniek is, dus heb ik de URL naar de specifieke shop verwijderd. Mocht het toch iets bijzonders zijn, dan zetten we hem weer terug. Tot die tijd, Google is your friend. Het kan dus in elk geval wel (van de week op Mini United nog een Cooper S Clubman gezien met trekhaak, al was dat die publiciteitsstunt met Airstream, dus 100% zeker weet ik niet of het ook echt functioneel is).

RE: Trekhaak Clubman

Als r dan toch nog vragewn heeft ben ik berijkbaar via de site.

RE: Trekhaak Clubman

Voor IMM2010 monteren wij ook een trekhaak onder de Clubman, maar moet hiervoor ook een gat in de bumper gemaakt worden? De verkoper bij de dealer zei van wel maar via de web winkel zeggen ze van niet. Monteren en bedraden gaan wij ook zelf doen (met de geleverde set).

RE: Trekhaak Clubman

Nee hoor er hoeft geen gat in de bumper maar de steun waar de bumper mee gemonteerd is moet wel een beetje worden aangepast(is van kunststof). achter de bumper zit nog een extra bumper van aluminium die verwijderd moet worden.In plaats hiervan komt de trekhaak en je zou twee kunststof of rubberblokken moeten plaatsen tussen trekhaak en bumper om wat stevigte terug in de bumper te krijgen. Normaal steunt hij tegen de alu-binnenbumper.
Neem er vooral de tijd voor bij het demonteren en monteren. en je zou best bij de dealer wat nieuwe bevestigingsklemmetjes halen om de zijscurts(zwart) achter opnieuw vast te zetten, dit zijn witte kunststof dopjes.vragen? mail me gerust.

RE: Trekhaak Clubman

Top dank je wel, dat kunstof laat ik wel weg, de trekhaak is echt alleen voor IMM, daarna gaat die er weer af :x . Als ik zover ben zul je nog wel van me horen :D.

RE: Trekhaak Clubman

Ik ging er vanuit dat het ,zoals bij mij, een afneembare trekhaak is.
Op eenvoudige wijze haal je hem eraf en draait de stekkerdoos achter de bumper.
Je hoeft hem dan niet meer te demonteren wat me overigens zonde van de investering lijkt! er is na verwijdering van de haak nauwelijks iets te zien op een zwart dopje na.

RE: Trekhaak Clubman

Ja, het betreft de lease auto van m'n schoonzus, maar die moet (waarschijnlijk) ingeleverd worden na IMM. Maar ja, wij willen wel met 2 clubmannetjes naar IMM [size=85:3l35k86k](stil a long way to go :S)[/size:3l35k86k]. Erna gaat die er weer af en is er vast wel weer iemand die er interesse in heeft.

RE: Trekhaak Clubman

Ja... het is me nu wel duidelijk.
Veel succes met monteren en misschien mag mijn clubmannetje wel 'n keer naast de jouwe staan tijdens IMM?

RE: Trekhaak Clubman

We houden contact ;).