Antispambot beveiliging

RE: Antispambot beveiliging

Hey,

Ik merkte op dat er een vraag is toegevoegd bij het login scherm van het forum. Echter vind ik dat deze niet echt duidelijk in beeld staat, meerdere mensen hadden moeite met inloggen tot de vraag gespot werd.

Tweede opmerking is dat er genoeg mensen op het forum zitten die geen clublid zijn, en dus ook niet het antwoord op de vraag weten wat de naam van het clubblad is.

Edit; Tevens krijg je de melding dat je te vaak hebt ingelogt als de vraag over het hoofd ziet, in plaats van een melding dat je de vraag niet hebt beantwoord. Dat is natuurlijk niet de beste melding ;)

Misschien iets om te verbeteren?

RE: Antispambot beveiliging

Huh? Waar log jij in? :P Ik heb dat nog nooit gezien.

Alleen bij het registreren van een account krijg je die vraag voorgeschoteld (maar daar staat ook een link bij waar je het antwoord kunt vinden).

RE: Antispambot beveiliging

Dit is de beveiliging die je te zien krijgt als je te vaak een verkeerd wachtwoord hebt ingevuld (dit zou hij ook altijd erbij moeten vermelden. Waarschijnlijk stond de melding er de eerste keer ook al, alleen heb je dat niet gezien). Waarom meerdere mensen die nu ineens te zien krijgen weet ik niet. Mogelijk heeft een of ander automatisch script geprobeerd om wachtwoorden te achterhalen.

Dezelfde beveiliging wordt gebruikt bij registratie voor nieuwe gebruikers. Daar staat zeker een linkje erbij waar het antwoord op de vraag terug te vinden is, voor mensen die dit misschien niet weten; het is niet om mensen te vervelen of om te controleren of ze lid zijn, maar om spambots buiten te houden. Het is aanmerkelijk effectiever gebleken dat een "CAPTCHA", dat wil zeggen zo'n plaatje met vervormde letters dat je moet overtypen.

Als hij er in het login-scherm inkomt verdient dat inderdaad niet de schoonheidsprijs, maar dit zou maar zeer zelden voor moeten komen, omdat je meestal niet na drie keer steeds weer een verkeerd wachtwoord hebt ingevuld. Aangezien ik ook bezig ben met een nieuwe website heeft dit wat mij betreft geen prioriteit. Mochten meer mensen hier last van blijven houden, dan is er kennelijk inderdaad toch iets aan de gang dat er geprobeerd wordt om in mensen hun account te komen en is het wellicht een optie om even goed te kijken of het misschien duidelijker kan.

RE: Antispambot beveiliging

Ah, het is nu inderdaad weg. Ik was al ingelogd maar een vriend vroeg of ik dezelfde melding had gezien hij de error kreeg dat hij te vaak ingelogd zou hebben. Toen ik uitlogde en vervolgens probeerde in te loggen kreeg ik het bovenstaande.

Het is nu dus weer foetsie.

RE: Antispambot beveiliging

Hier ook de vermelding dat ik te vaak verkeerd had ingelogd, terwijl ik afgelopen dagen niet op het forum ben geweest.

RE: Antispambot beveiliging

Bedankt voor de melding, het is interessant te weten dat meer mensen er last van hebben gehad.

Even ter verduidelijking, het is dus een beveiliging die voorkomt dat kwaadwillenden door eindeloos proberen je wachtwoord kunnen achterhalen; de koek is gewoon op, als je het na drie keer niet weet. Dat is een goede zaak en dat is waarschijnlijk wat er aan de hand is (geweest). Mijn opmerking over schoonheidsprijzen slaat enkel op de uitvoering; met name de foutmelding is wat verwarrend, omdat deze het heeft over een afbeelding en een code, en die zijn er helemaal niet.

Dat het [i:2fwb1usj]uberhaupt[/i:2fwb1usj] gebeurt is dus wel goed en betekent waarschijnlijk dat iets of iemand geprobeerd heeft om in je account te komen.

RE: Antispambot beveiliging

apart..zit via de iPhone op het forum. ik post een reactie en ga terug naar index. allereerst ben ik uitgelogd..raar en bij inloggen meteen de extra beveiligingsvraag..je zou bijna denken dat er iets van buitenaf naar logins loopt te vissen..serverlogs?

Jaapio

RE: Antispambot beveiliging

Ik kreeg 'm vanmiddag op het werk ook. Voor het eerst dat ik het zag. Zit ook thuis en via de iPhone vaak ingelogd, zou het daar mee te maken kunnen hebben?

RE: Antispambot beveiliging

Hier vanaf de iPad (wifi) geen probleem ...

Groetjes,
Theo van den Bogaard

RE: Antispambot beveiliging

Had em gisteren ook vanaf de laptop (gebruik normaal desktop); dacht eerst dat het aan mezelf lag danwel conflicterende cookies op de server oid, maar zie dus dat ik niet de enige ben..

RE: Antispambot beveiliging

Ik ben lang niet op het forum geweest en dacht al dat ik mijn inlognaam niet meer wist :+)
Bij deze mijn melding dat ik de melding dus ook kreeg (weet niet of je ermee geholpen bent)

Grappig dat ik ook de naam moest invullen van het clubblad, dat had ik ook niet eerder.

RE: Antispambot beveiliging

Ik heb inmiddels de logs wat beter bekeken, maar kan nog geen patroon ontdekken (specifiek IP-adres dat bovengemiddeld vaak probeert in te loggen, ofzo). Wat wel een risico is, is dat als je inlogt, "ze" weer een paar pogingen om je wachtwoord te proberen erbij krijgen. Ik heb zelf al gemerkt dat ik soms zomaar ineens uitgelogd ben.

RE: Antispambot beveiliging

Eelke schreef:
Ik heb zelf al gemerkt dat ik soms zomaar ineens uitgelogd ben.




Misschien is dat wat ik ook een hele tijd gehad heb.
Alleen was dat meer dan eens :P
Heb er de laatste tijd steeds minder last van, kan nu gewoon ingelogd blijven.

RE: Antispambot beveiliging

Ik heb even een mededeling gemaakt hierover, met een samenvatting van het issue en wat je er eventueel zelf nog aan kunt doen (niet voorkomen dat je de melding krijgt, wel ervoor zorgen dat het daar ook bij blijft). viewtopic.php?f=1&t=51197