Bedrijven

RE: Bedrijven

Klasse dat jullie die klaagzang van die meneer direkt op stot zetten! Maar mag die stemmingmakende klaagtext ook eraf? Ik vind het schandalig dat Het forum voor dit soort zeikerij gebruikt kan en mag worden!
De meneer in kwestie heefd dit zeker niet uitgesproken toen hij bij desbetreffende in de zaak was!
Ach ja in het internettijdperk durven we alles te schrijven(lekker anoniem...) maar niets meer te zeggen!

Toedeledokie!
Lex

[size=75:369ckjui][Edit: (bedrijfs)naam weggehaald - Tincu][/size:369ckjui]

RE: Bedrijven

Euh.. :?

RE: Bedrijven

Waar gaat dit over ?! :?

RE: Bedrijven

Over een bepaald topic waarin een Mini specialist wordt bekritiseerd. Gek genoeg wordt er in dit topic(-titel) wederom betreffend bedrijf genoemd :x

RE: Bedrijven

netjes aangepast zo toch met die piep(erdepiep)... lijkt wel televisie! Wel jammer dat er gecensureerd moet gaan worden. Misschien kan er hier ook even een piep(je) over de naam geplakt worden???

RE: Bedrijven

We waarschuwen en helpen elkaar als we bepaalde dingen willen vervangen of repareren, maar het melden dat je niet tevreden bent over een mini centre mag niet. :|

RE: Bedrijven

Je mag best melden dat je niet netjes behandeld bent, maar (bedrijfs)namen hoeven niet publiekelijk gemaakt te worden, wil je weten om welk bedrijf het gaat kan je dit net zo goed via pm vragen als dat nodig is. Ik persoonlijk zit niet op klaagzang over welk MiniCenter dan ook te wachten, ik denk vele met mij.
Daarbij komt (stukje geschiedenis) dat het eerste forum van de Mini Seven Club om dit soort redenen is opgedoekt. Zou toch zonde zijn als alle (nuttige) info van dit forum verloren zou gaan door 1 negatieve ervaring van iemand.

Kort gezegt is het is dus een kwestie van geven en nemen; geen publiek kritiek, wel alle overige info.

RE: Bedrijven

Ik bedoel het niet rot, maar als iemand iets meld over een mini centre in dat niet vrijheid van meningsuiting? :?
Hij vindt dat hij slecht behandeld is??

RE: Bedrijven

Laten we nu eens een keer geen oude koe uit de sloot halen. :)

Dit staat er in de forum regels.

forumregels schreef:

*: Dit is een punt dat in het verleden vaak bediscussieert is. Je mag advies vragen over een probleem met een garage, je mag aangeven hoe gefrustreerd je bent, je mag via persoonlijke email je ongezouten mening geven direct naar personen, maar laat op het forum de naam van het bedrijf uit je verhaal omdat dit een publiek forum is en dus veel invloed op de reputatie van een bedrijf kan hebben. Dat terwijl het in de meeste gevallen een incident is en het voor een bedrijf heel moeilijk is om publiek te reageren. Daarom wordt ook zeker niet in de laatste plaats de MSCN (en dus niet alleen de schrijver!) erop aangekeken dat er "zwartmakerij" op ons forum staat. Pas a.u.b. het principe "Bent u tevreden vertel het uw vrienden (of zet het op het forum), bent u ontevreden vertel het ons (het bedrijf in kwestie)" toe




Lijkt me duidelijk toch? :D

RE: Bedrijven

Ik hoef geloof ik al niks meer te zeggen, mijn beide mede-moderators hebben het glashelder gemaakt.

Alleen wil ik dan nog aan Turbomini vragen of de toon de volgende keer iets minder kan. Je hebt verder wat mij betreft helemaal gelijk, maar zoals ook in deze thread weer duidelijk wordt zijn er ook best argumenten voor de andere kant van de zaak aan te dragen, en waarschijnlijk was degene die dat topic gestart is zich van geen kwaad bewust. Dus iets minder hard zou wat mij betreft wel mogen, vergissen is menselijk.

RE: Bedrijven

Sebastian schreef:
Ik bedoel het niet rot, maar als iemand iets meld over een mini centre in dat niet vrijheid van meningsuiting? :?
Hij vindt dat hij slecht behandeld is??




ik ben ook tegen censuur. Als bedrijf X nu eenmaal iemand niet goed behandeld, dan mag iedereen dat weten. Altijd handig om uit te kijken naar een ander bedrijf als er meer dergelijke ervaringen zijn.

Het is niet omdat het een sponsor is dat het een goed bedrijf is lijkt me!

my 2$

RE: Bedrijven

Laat ik op de eerste plaats stellen: of een bedrijf adverteert op de site, in de Seven, of waar dan ook heeft nergens iets mee te maken. Verder houd ik me bij de uitleg die al door Demelza uit de forumregels gequote is. Ik ben in principe ook niet blij met censuur, als je het dan zo wil noemen, maar het potentiele effect is in het kleine Mini-wereldje gewoon te groot. Er zijn nog genoeg andere manieren om je verhaal te doen buiten het forum om.

RE: Bedrijven

Het forum is in principe een openbare plaats en als er niet openlijk geschreven mag worden over negatieve ervaringen bij mini centra's dan mag het ook niet positief, toch.....

De regels van een forum gaan volgens mij niet voor op de regels van de wet (vrijheid van meningsuiting)

Het nadeel is dat mensen snel en soms wel te snel overdrijven van wat ze hebben meegemaakt om het maar iets dramatischer te maken en dat maakt het zo moeilijk.

RE: Bedrijven

Sebastian schreef:
Het nadeel is dat mensen snel en soms wel te snel overdrijven van wat ze hebben meegemaakt om het maar iets dramatischer te maken en dat maakt het zo moeilijk.




dit in combinatie met hoor en wederhoor heeft ervoor gezorgt dat we de lijn hebben getrokken om geen verhalen over hoe je geholpen bent ergens hier op het forum te laten staan.

ikzelf heb een winkel en tuurlijk zijn er klanten het niet eens met het beleid dat wij volgen, de 1 is geirriteerd omdat er te lang gewacht word, de ander omdat ik iets niet heb, de laatste omdat ik niet binnen 5 minuten aan huis kan leveren, so sorry, maar dat betekent niet dat ik of de klant gelijk heeft, het is een verschil in gedachtes op dat moment. dit lossen we niet op door op een publiekelijk forum te gaan roepen wat een hut-bedrijf ik heb, maar dat lossen we alleen op door terug te gaan naar de zaak en je verhaal te doen in de hoop er samen uit te komen...

kom liever boos terug, dan dat je kwaad thuisblijft...

RE: Bedrijven

Sebastian schreef:
De regels van een forum gaan volgens mij niet voor op de regels van de wet (vrijheid van meningsuiting)




Toch wel. In die zin, als je een kerk binnenloopt ga je ook die mensen daar niet lopen uitschelden omdat ze geloven. Je houdt je aan de regels van de kerk, doe je dat niet, dan maak je je schuldig aan godslastering en ben je strafbaar.
Als je bij je ouders thuis bent, dan hou je je aan de regels van je ouders.
Als je je aanmeldt op dit forum stem je in met de regels die op dit forum gelden en dit is er een van.

En om nog even met de 'Vrijheid van meningsuiting' te smijten... dat is juist de hele reden dat deze regel op het forum is. De 'Vrijheid van meningsuiting' geldt totdat je iemands goede naam bedoezelt. Dan kan ook het recht op vrijheid van meningsuiting je niet meer beschermen, want dan ben je gewoon strafbaar bezig. En nee, niet de forummer wordt daar op aangekeken (zoals al eerder gezegd), maar de club. Omdat het toegestaan wordt op het forum van de MSCN.

Wil je per se een bedrijf zwart maken doe dat dan in de krant ofzo. Dan wordt jij aangeklaagd en de club niet.
En zelfs daar zal je zien dat de krant het waarschijnlijk niet toestaat omdat zij dan ook de kans lopen om aangeklaagd te worden.

Nog even een mooie quote van Balkenende om mee af te sluiten:

Balkenende":yj157n02]"De vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar laten we ons realiseren dat onze woorden ook wonden kunnen slaan."[/quote:yj157n02]

RE: Bedrijven

Gege, uit welk topic quote je dat :P

RE: Bedrijven

Ik vind dat de "vrijheid van meningsuiting" geen probleem moet vormen, ook niet op een forum als dit. Op andere fora heeft men het ook wel eens over verschillende bedrijven. Daar wordt meestal gevraagd of iemand ervaring heeft met het specifieke bedrijf. Daar komen positieve en negatieve reacties op. Dat is iets dat geheel persoonsafhankelijk is.

Ik vind dat het geen probleem moet zijn dat iemand hier een negatieve reactie heeft op de wijze waarop hij/zij geholpen is bij een bepaald bedrijf. Hierbij natuurlijk wel daargelaten dat het niet te grof mag worden. Daar kan natuurlijk ook op gereageerd worden door iemand dat hij/zij daar een hele andere ervaring heeft bij datzelfde bedrijf. Het is aan de starter van het topic de keus of hij/zij nog teruggaat naar het bedrijf.

Het moet bij deze "vrijheid" natuurlijk niet zo zijn dat verschillende bedrijven compleet zwart gemaakt worden. Maar ervaringen uitwisselen is niet slecht naar mijn mening.

Groeten, Bram

RE: Bedrijven

Mee eens.

RE: Bedrijven

jm_schel schreef:
Daar komen positieve en negatieve reacties op. Dat is iets dat geheel persoonsafhankelijk is.



Is het dan niet verstandiger om er zélf achter te komen of het bedrijf bij je past of niet, in plaats van op [u:1nvl5d3w]meningen[/u:1nvl5d3w] van anderen af te gaan?

RE: Bedrijven

Het is idd ook verstandiger om niet op de meningen van anderen af te gaan, maar ervaringen kunnen helpen met eventuele keuzes. Het is vaak zo dat de meningen over een bedrijf verdeeld zijn en je dus nog voor jezelf moet beslissen wat je doet.

Andere meningen geven je alleen iets om over na te denken. Ik heb meerdere malen meegemaakt dat verschillende mensen een bedrijf afgeraden hebben door hun meerdere slechte ervaringen. Ik zal zelf minder geneigd zijn om naar zo'n bedrijf te stappen.

Groeten, Bram

RE: Bedrijven

Ik heb ook ooit eens de vraag gesteld of er niet een bedrijven-vergelijk-topic mocht komen, maar toen werd er ook nog gezegt dat je je meningen over bedrijven maar persoonlijk, op evenementen moet delen... Kan het topic helaas niet meer vinden....

Maar vondt op mn zoektocht wel dit....

http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php?t=711

Staan ook wel duidelijke meningen in.... 8)

RE: Bedrijven

Dit soort ervaringen bedoel ik ook. Er zullen altijd dagen zijn dat je wat minder behandeld kunt worden, zoals aan het begin van dit topic ook genoemd is. Het is eigenlijk ook niet de bedoeling om bedrijven te vergelijkne, maar om een beetje te kijken of een bedrijf wel of niet goed bevallen is.

RE: Bedrijven

Het probleem is dat je je op een hellend vlak begeeft; wat is nog wel acceptabel en wat niet. Wat voor de een nog acceptabel is, is dat voor de ander niet.

Enneu, heb je ook gezien hoe oud dat topic is? Toen was het aantal leden van het forum nog geen tiende van wat het nu is. Het spijt me voor degenen die ten strijde trekken voor het recht op vrije meningsuiting, maar van dit soort topics is in het verleden gebleken dat het meer problemen oplevert dan ons lief is. Vandaar de regel: geen berichten die een bedrijf in een kwaad daglicht stellen, terecht of niet.

RE: Bedrijven

21aug 2002... gege

Naja, ik gebruik graag oude koeien om steken onder water (sloot?? :) ) te geven 8) :P

RE: Bedrijven

ik ben het op dit punt helemaal eens met de forumregels

kort geleden ben ik naar een niet nader te noemen minicenter geweest en ben daar prima geholpen door een hele vriendelijke medewerker.

een week later kom ik er weer en word ik geholpen door een ander persoon die mij om het zo te zeggen minder vriendelijk en gastvrij behandeld (klant is koning ging niet op zeg maar).

als ik deze ervaring de eerste keer had gehad was ik er nooit meer naartoe gegaan en had ik het bedrijf wel willen zwart maken.
dan had ik dus mensen op het verkeerde been gezet mezelf in de vingers gesneden en het forum een slecht aanzien gegeven!

wat ik dus wil zeggen ervaringen met een zaak/persoon zijn zo persoonlijk en moment afhankelijk dat je dat niet als grond kan gebruiken om een bedrijf zwart te maken.

RE: Bedrijven

Nu noem je precies iets waar het hier in feite om gaat. Je hebt bij een bedrijf een bepaalde ervaring opgedaan. Je komt erachter dat je op een bepaald ogenblik niet al te vriendelijk behandeld wordt. Dat is mogelijk en dat mag je van mij ook delen met de rest van de mensen hier. Je hoeft niet perse het bedrijf te noemen in het topic, als je dat niet wilt, maar dit soort ervaringen zijn altijd leerzaam.

Het gaat er mij ook niet om dat een bedrijf zwart gemaakt wordt, maar meer om de ervaringen die mensen met een bedrijf hebben. Het kan best zijn dat iemand slechte ervaring ergens heeft, terwijl een ander daar hele goede ervaringen heeft.

De scheidingslijn daartussen is idd heel dun en daar moet je idd ook mee oppassen. Het zwartmaken van het bedrijf zal dan ook niet de bedoeling geweest zijn van de originele post, maar meer een uiting van frustratie om de wijze van behandeling bij dat bedrijf.

Daarnaast kan ik alleen niet anders zeggen dat we ons aan de forumregels te houden hebben en als daar in staat dat er iets niet mag, dan mag dit best verbeterd worden. Een reprimande is op zijn plaats, maar een topic hoeft van mij niet gelijk na 1 uur op slot. Mensen mogen in een topic die persoon best proberen te overtuigen van de goedheid van het betreffende bedrijf.

Groeten, Bram

RE: Bedrijven

maar als ik in the heat of the moment een zeer agresief topic open over een bedrijf dat ik met naam en toenaam noem.
dan is dat natuurlijk niet de bedoeling en kan je andere potentiele klanten hier mee beinvloeden!

tuurlijk moet je je ei kwijt kunnen maar noem dan geen namen (hooguit via de pm) zodat je niet het bedrijf of de club benadeeld.

RE: Bedrijven

Het is idd niet de bedoeling om potentiele klanten van een bedrijf te beinvloeden, maar een doordachte mening over een bedrijf moet wel mogelijk zijn, al is het alleen maar voor het vergelijk. Ik ga geen 200km rijden naar een bedrijf als ik hier dezelfde onderdelen kan krijgen met een beetje mindere service, maar wel dezelfde prijs.

@nonono, je hebt gelijk als je zegt dat de naam van het bedrijf ook via PM genoemd kan worden. Dit schrikt geen klanten af en mensen kunnen informeren als ze daar behoefte aan hebben.

RE: Bedrijven

[size=75:2szpa82v][Posts verplaatst uit topic de zoektocht naar Eelkes missende pk's - Eelke][/size:2szpa82v]
Ik ben al een poosje op de hoogte(door het lezen van het forum) van de algehele malaise met Eelke's blok en vraag me toch een beetje af waarom de naam van het desbetreffende bedrijf bij dit soort pijnlijke kwesties dan niet genoemd mag worden? Daardoor kun je toch juist andere mensen behoeden niet dezelfde fout te maken? Dat is toch ook een belangrijke functie van een "forum"?

RE: Bedrijven

we hebben buiten het openbare forum als moderator ook een koffiekamer, hierin hebben we besloten dat we geen bedrijfsnamen toe laten als het gaat om positieve en negatieve uitlatingen.

aangezien het forum aangekeken wordt op hetgeen de posters posten, willen we alles doen om termen als laster te voorkomen.

ervanuitgaande dat ieder bedrijf zijn best doet om een goede naam op te bouwen en te houden, mag je ervanuitgaan dat het bedrijf moeite doet om met de desbetreffende persoon een oplossing te vinden. het bedrijf kan zich niet snel verdedigen hier op het forum. daarbij wat ik uitvecht met een bedrijf hoeft geen probleem te zijn voor een ander.

oftewel er zitten altijd 2 kanten aan elk verhaal.

vanuit het feit dat we erg zuinig en vooral trots zijn op dit forum, willen we voorkomen dat het forum aangekeken wordt op dingen die personen posten...

RE: Bedrijven

Kort nog ff off-topic;

Of het al dan niet een sponsor van het forum betreft speelt niet mee in de koffiekamer-discussie zeker?
O:)

En ik zit hier niet om een persoonlijke vete uit te vechten. Zie mijn opmerking meer als verbazing over het de zoveelste bekende Mini-specialist die een behoorlijke vergissing maakt (laat ik het maar zo uitdrukken)

Je zou beter mogen verwachten van dergelijke bedrijven. Mijn ervaring is iig dat je het tunen beter zelf kan doen, alleen de lol al en al het werk...

Priceless

En nu on-topic!!

Afijn, de kop gaat dus door ome Loek onder handen worden genomen. Fingers crossed..

@Eelke: (stond dat plaatsnaam er eerst ook al? ;)) als jij een setje nieuwe zuigers koopt dan help ik ze met erin zetten.

RE: Bedrijven

Naast het miniforum bezoek ik ook andere forums waar toch anders met dit soort zaken omgegaan wordt. klik Tuurlijk is dit aan de beheerders/moderators, maar in het land van de discussies over vrijheid van meningsuitingen is dit toch iets teveel zelfcensuur.

"geen bedrijfsnamen toe laten als het gaat om positieve en negatieve uitlatingen. "

Dan moet er nog veel meer geknipt worden...

Juist als ook (naast alle goede dingen) de foutjes van de specialisten na te lezen zijn op internet, zal de motivatie van deze specialisten om beter werk te leveren groter zijn. Wanneer een fout op een goede manier hersteld zou worden en de topicstarter of de gedupeerde dit dan ook post dan streep je dat toch tegen elkaar weg?

Bij Ebay koop ik ook liever iets als de verkoper een waslijst goede ervaringen heeft. Wanneer er dan af en toe ook een negatieve ervaring bij zit kan ik altijd nog lezen hoe of wat en dan is het altijd nog te overzien.


"...willen we voorkomen dat het forum aangekeken wordt op dingen die personen posten..." Dat is toch juist een van de belangrijkste eigenschappen van een forum? Anders krijg je een soort database met verknipte semi-informatieve data?

Sorry dat ik er zo over doordram, maar ik ben een tegenstander van het gesloten deuren beleid. Ik drink ook altijd koffie in het openbaar.

RE: Bedrijven

sponsor of niet speelt ABSOLUUT geen rol in deze discussie...

het is wettelijk zo dat als er hier iets staat over een bedrijf, dat dat bedrijf het forum kan doen laten sluiten...

ik denk niet dat dat de bedoeling is...

RE: Bedrijven

Een slechte ervaring met een bedrijf lezen op een forum, tegenover 10 goede ervaringen is opzich niet zo heel negatief. Hoewel vooral de negatieve ervaringen blijven hangen. Een postbode bezorgd ook 99 van de 100 poststukken goed. Die ene die hij fout bezorgd krijgt ie wel te horen, maar die 99 goede niet.

Ik denk dat je geen slechtere reclame voor je bedrijf kunt bedenken dan dat er een redelijk groot forum/community van het net gehaald zou worden omdat je slecht tegen feiten kunt... Dus waarom zou je dat willen als bedrijf zijnde?

RE: Bedrijven

@taekeb: Allemaal heel fijn, maar wat heeft dit te maken met "de zoektocht naar Eelkes missende pk's".

Gevonden in:
Gebruiksregels van het Mini Seven Club Forum http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php?t=5629

[i:1vgmowh1]*: Dit is een punt dat in het verleden vaak bediscussieert is. Je mag advies vragen over een probleem met een garage, je mag aangeven hoe gefrustreerd je bent, je mag via persoonlijke email je ongezouten mening geven direct naar personen, maar laat op het forum de naam van het bedrijf uit je verhaal omdat dit een publiek forum is en dus veel invloed op de reputatie van een bedrijf kan hebben. Dat terwijl het in de meeste gevallen een incident is en het voor een bedrijf heel moeilijk is om publiek te reageren. Daarom wordt ook zeker niet in de laatste plaats de MSCN (en dus niet alleen de schrijver!) erop aangekeken dat er "zwartmakerij" op ons forum staat. [/i:1vgmowh1]

Dus dit is al bediscussieert, regels zijn regels naar mijn mening. Ben je het er niet mee eens dan:
- Open een eigen forum
- Zoek een ander forum.

RE: Bedrijven

@Taeke: hier offtopic, zie ook:
http://www.minisevenclub.nl/forum/viewt ... 285#113285
http://www.minisevenclub.nl/forum/viewt ... 082#117082

in ieder geval is de oorzaak nu bekend en kan die worden aangepakt

Eelke schreef:
Dus, ik denk liever in oplossingen,




succes,
Theo van den Bogaard

RE: Bedrijven

[size=75:1xacmid2][Edit: topics samengevoegd - Eelke][/size:1xacmid2]
Sorry hoor nou snap ik er niks meer van:

in een post schreef ik:


Nieuwe remleiding laten trompen. Kost een tientje. Oude meenemen

[size=75:1xacmid2][Bedrijfsnaam verwijderd – Demelza][/size:1xacmid2]




Had daar dus een deels gecensureerde bedrijfsnaam staan. Ik dacht, een maas in de forumregels en kan een forum lid de goede kant op sturen. De naam is dus weg-gemodereerd.

Eelke schreef in dezelfde post waarom het niet mocht:


Daan schreef:
Technisch gezien heb ik geen bedrijfsnaam genoemd door een klinker weg te laten O:)



Je hebt absoluut gelijk. De forumregels zeggen echter
3. Post geen onderwerpen of reacties die:
[...]
commerciële bedrijven noemen (herkenbaar, dat is dus niet alleen bedrijfsnamen), tenzij het duidelijk een vragensteller helpt en het daarvoor relevant is het bedrijf te noemen.



Maar, veel belangrijker, we kunnen wel gaan zeuren over of iets nu wel of niet afgevangen wordt door de forumregels, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom wat het doel is van de forumregels, en dat is echt niet om moderators bezig te houden.

Naar mijn idee is een regel een stuk duidelijker door een harde grens te stellen als "geen bedrijven herkenbaar noemen" dan iets vaags als "je mag niet te nadrukkelijk een bedrijf pluggen, er reclame voor maken, etc.". Dat is namelijk wat we willen voorkomen, dat topics ondersneeuwen door bedrijven (en vriendjes van) die om het hardst roepen waar je (bijvoorbeeld) een onderdeel het voordeligst kunt krijgen.




Nou goed, volgens de forumregels zou het niet mogen (naam noemen), maar toch weer wel (ik help er iemand mee). Ik accepteer het vonnis van de mods en leg me erbij neer...Dit soort dingen konden idd via PM ed.

Maar ik zag net een post van een moderator (die de bedrijfsnaam in mijn post verwijderd heeft :p)
Demelza":1xacmid2]Zijn verschillende merken die idd een glass cleaner/polish verkopen.

Zie bijvoorbeeld hier

Maar er zijn idd ook nog wel goedkopere te krijgen bij de Halfords of de Brezan.[/quote:1xacmid2]


die laatste naam had ik ook genoemd en toen mocht het niet...Mag het dan wel als je concurrenten in dezelfde post vermeldt?

:? :? :? :? :P

RE: Bedrijven

Nee, het punt is dat het mag als het werkelijk waarde toevoegd aan het topic.

In het topic waar jij het had neergezet:
http://www.minisevenclub.nl/forum/viewt ... 725#270725
zie je in de volgende post dat automaterialenzaak ook voldaan had.

In het geval van de glass polish, is het vind ik anders. Hier voegt het noemen van de naam wel waarde toe aan het topic, aangezien het nog niet zo makkelijk is om te vinden. Zie ook mijn nieuwe reactie daar:
http://www.minisevenclub.nl/forum/viewt ... 613#271613

Dit is dus helaas altijd een geval van mening. Het staat in de forumregels. Het mag blijven staan als het relevante informatie is om het te kunnen vinden. Naar mijn idee was het in het geval van jouw post niet relevant en in het geval van de post over glass polish wel relevant.

Hoop dat je het begrijpt.

Verder wil ik nog even ingaan op de manier waarop je dit aankaart. Kijk, we zijn ook gewoon mensen, doen dit voor ons en eigenlijk vooral jullie plezier, maar zodra het lijkt alsof we ergens een steekje hebben laten vallen moeten we gelijk publieke verantwoording afleggen. Dus, fouten kunnen gebeuren, maar stuur liever een pm naar de moderator over waar je het niet mee eens bent en gooi het niet gelijk op het forum.

Waarschijnlijk bedoel je het helemaal niet kwaad (denk ik tenminste op te maken uit je smilies), maar dat is helaas toch wel het effect wat zo'n post heeft.

default

RE: Bedrijven

[size=75:37b4dw5f][Topics samengevoegd - Eelke][/size:37b4dw5f]
Wijziging regels bedrijven

Ik snap niet(en wil het ook niet snappen) waarom al die heisa om het noemen van bedrijven.
Oke ik ga mee als het gaat om bedrijven de grond in te boren. Dat kan absoluut niet, maar als ik mijn onderdelen haal bij bv bedrijf X omdat hij goedkoper is dan bedrijf Y dan moet dat toch gewoon kunnen?
Ik zit op diverse forums (motor/harley/rallycar) maar heb dit soort regeltjes nog nergens meegemaakt.
Dit forum heeft een hoop regeltjes, maar of het er allemaal leuker op wordt?

RE: Bedrijven

Mini Martin schreef:
Dit forum heeft een hoop regeltjes, maar of het er allemaal leuker op wordt?




hier ben ik het ook wel een beetje mee eens O:)

RE: Bedrijven

en ik denk nog wel meer mensen (waaronder ikzelf dus ook :x)....

default

RE: Bedrijven

Ik heb zelf het idee dat het te maken heeft met de delegatie "zware sponsering" hier rechts ---->>>
En ja, ik heb wel de reden gelezen wat er staat geschreven dat de een wel reclame mag maken en een ander hier vervolgens geen reactie op mag gegevn opdat hij een slechte ervaring heeft gehad.
Maar ik krijg er wel een erg links gevoel bij.
Een moderator kan gewoonweg dit soort regeltjes instellen.
Maar of die veranderingen leiden tot verbetering betwijfel ik.
Maar goed, we zullen het maar weer slikken zeg ik maar.

RE: Bedrijven

Er zitten aan dit forum best wat regels, wat het in sommige gevallen niet makkelijker maakt over het hoe en wat. Daarnaast is het wel zo dat de meeste van de regels niet al te moeilijk zijn en dus makkelijk na te leven zijn.

De wijziging in regels als het gaat om het vermelden van bedrijfsnamen snap ik ook heel goed. In veel gevallen wordt een post of topic niet duidelijker als bepaalde stukken gecencureerd worden.

De bedrijven die als sponsor van het forum optreden hebben niets te zeggen over het hoe en wat, maar een sponsor dient men nog altijd met respect te behandelen. Dit zeg ik niet zomaar, ik weet dit uit ervaring, door het organiseren van verschillende evenementen.

Dat men tegenwoordig een naam van een bedrijf mag noemen is een compromis waar ik het best wel mee eens ben. Ik moet de moderators ook gelijk geven dat er openlijk geen mening over een bedrijf gegeven mag of kan worden. Dit is iets wat ieder voor zich moet bepalen. De miniwereld is best klein en dit sommige opmerkingen kunnen een bedrijf schaden, ook als het geen sponsor is en dat zijn er nog redelijk wat.

Ik kijk ook regelmatig een gesloten forum na, waar het wel toegestaan is om te vragen naar ervaringen. Zij hebben dit toegestaan omdat alleen een specifieke groep mensen daar huist. Bedrijven hebben er geen interesse in om die groep mensen aan te trekken, aangezien die meestal wel hun eigen adressen hebben.
Hier zitten we met een open forum, waar het ook mogelijk is dat een bedrijf hier rond loopt. Deze zou bepaalde opmerkingen dus slecht op kunnen vatten.

Daarnaast is het ook nog zo dat het voor een medewerker of simpathisant van een bedrijf dan ook mogelijk is om de concurentie zwart te maken en dat is niet het doel van dit forum.
Door de regels worden zowel de mensen als de bedrijven beschermt.

Mochten mensen willen weten hoe een bedrijf is, dan is het altijd nog mogelijk om via PM met elkaar te communiceren. Of na aanleiding van een bepaald topic, waar een bedrijf in genoemd wordt, contact met een forumlid op te nemen over zijn of haar persoonlijke ervaring of mening.

Groeten, Bram

RE: Bedrijven

(b)engeltje schreef:
De bedrijven die als sponsor van het forum optreden hebben niets te zeggen over het hoe en wat, maar een sponsor dient men nog altijd met respect te behandelen.




Hier ben ik het helemaal mee eens. Het forum is van de MSCN, die afhankelijk is van sponsors. Het zou niet goed zijn als deze worden zwartgemaakt op het eigen forum. Dan zijn de sponsors snel weg en dus ook de club.

Andersom geldt de regel ook. Bedrijven mogen terecht geen gebruik maken van het forum.

default

RE: Bedrijven

Waar het mij om gaat is dat door dit soort regeltjes het minder leuk wordt op het forum.
Dat bla bla verhaal over zwartmaken van bedrijven was me allang duidelijk en hoef wat mij betreft ook niet weer uitgebreid herhaald te worden. Dat had ik al aangegeven en daar ben ik het ook mee eens.
Maar als ik nu zie hoe vaak dat een moderator een bericht heeft moeten veranderden.
Er gaat geen dag voorbij of je komt wel verknipte of verplaatste berichten tegen.
Dan denk je vervolgens dat je het eindelijk goed doet, is er weer wat veranderd.
Is het niet de site layout, dan is het wel de afmeting van foto's. Is dat het weer niet dan morgen weer iets anders.
Ik snap best wel dat het de bedoeling is dat het ten goede komt van het forum, maar nogmaals: mijn gevoel is dat het er niet prettiger van wordt.

RE: Bedrijven

Je kunt wel overal over zeuren... Als iedereen zich gewoon aan een paar regels houdt, houden we het gewoon leuk. Zo veel regels zijn er niet en het zijn gewoon schappelijke regels.

Ik vind het vervelend als ik eerst door 10 posts moet worstelen waarin mensen bedrijven de hoogte of diepte in schrijven, daar heb ik namelijk helemaal niks aan. Ik ga alleen uit van eigen ervaringen.

Zo zitten overal voor en nadelen aan. Ik vind deze regel een voordeel, jij een nadeel. Bij een andere regel is het misschien andersom, al zijn er ook mensen die overal alleen maar naar het negatieve willen kijken.

We leven nou eenmaal allemaal met elkaar op hetzelfde forum. Om dat een beetje netjes te houden moeten er nou eenmaal regels zijn. Ik ken forums waar ze geen regels hebben, dat bevorderd de leesbaarheid en waarde van de informatie niet.

RE: Bedrijven

het enige wat ik vervelend vind van het niet mogen noemen van bedrijven is dat ik te lui ben om forummers een PM te sturen. vaak zie ik een topic wat ik op dat moment nog niet nodig heb, maar misschien op een later tijdstip wel. dan is het prettig als ik via de zoekfunctie het topic weer vind en dan ook nog eens een lijstje met bedrijven tegen kom.

is dit dan een vorm van oneerlijke concurrentie? denk het niet. ik ga liever naar een bedrijf in de buurt (regio) dan dat ik half nederland moet afreizen voor iets simpels.

en kritiek kan ook best nuttig zijn. als een bedrijf merkt dat de klanten ontevreden zijn, dan zal het bedrijf iets moeten ondernemen. ik vind het toch wel prettig om te weten dat ik niet met een beunhaas te maken heb. en nogmaals, ik ben te lui om voor elk wisse-wasje een PM te sturen. zeker omdat ik al niet zo vaak op dit forum zit.

~jw~

RE: Bedrijven

Alles heeft zijn voor en nadelen.
Ik ben het er mee eens dat sommige regels overdreven zijn.
Zoals MM ook al zei is dit het enige forum waarbij dit speelt.
En ook ik ben het met Minitrommel eens dat een beetje critiek moet kunnen.
Zo filter je de boel wel schoon.

HvH.

RE: Bedrijven

Ik heb dit verhaal aan een al lopend topic geplakt (wat overigens de hele gang van "geen negatieve verhalen" via "geen bedrijfsnamen" tot de laatste wijziging heeft meegemaakt).

Wat betreft het überhaupt bestaan van regels sluit ik me aan bij de laatste post van Rik. Regels kunnen niet altijd voor iedereen alles 100% prettig maken. Ze komen in eerste instantie voort uit ons idee van hoe het prettig is op een forum, en dat is toch wel gebaseerd op eigen ervaring met andere forums (je moet het ergens op baseren als je een forum begint) en daarna op eigen ervaring met dit forum en op feedback van gebruikers. Daarnaast kom ook ik nog wel eens op andere forums, en daar wordt ik toch regelmatig gesterkt in het idee dat in elk geval een aantal van onze regels gewoon nuttig zijn.

Als je maar een beetje voor je weg wil kletsen zijn regels vooral lastig. Geen regels zou in elk geval voor ons moderators erg makkelijk zijn (heerlijk, wat een rust ;)). Uit eigen ervaring merk ik echter dat de forums met een paar regels om alles in goede banen te leiden het prettigste zijn als je meer wil uit een forum dan een beetje geouwehoer.

En dan specifiek de regels met betrekking tot bedrijven, daar staat dit topic al vol mee, er valt eigenlijk nog weinig aan toe te voegen, maar ik zal toch nog even mijn samenvatting geven. Ik ben op zich best gevoelig voor het argument dat mensen ervaringen met bedrijven uit moeten kunnen wisselen. Echter, we zijn het er kennelijk wel over eens dat sowieso niet [i:ijmzopoa]alles[/i:ijmzopoa] gezegd kan worden (sterker nog, de reden dat we überhaupt ooit over deze regel na zijn gaan denken is dat er op de voorloper van dit forum een "incident" heeft plaatsgevonden dat uiteindelijk ertoe geleid heeft dat dat forum offline is gehaald). Dus, je moet ergens een grens trekken. En wat ik al eerder zei in deze thread, je begeeft je op een hellend vlak als je zoiets stelt van, "het moet niet te erg worden" (wat netter verwoord, maar het probleem wordt er niet anders van). Wat kan wel, en wat kan niet meer? Het moderaten van het forum kost al genoeg tijd zonder dat er een oordeel geformuleerd moet worden gebaseerd op subjectieve overwegingen, en daarbij ook nog eens in ogenschouw te moeten nemen wat er in het verleden toegestaan is en wat niet (want owee als iemand vind dat je met een ander soepeler bent omgegaan dat met hem/haar). Dit is gewoon voor iedereen het duidelijkste: [i:ijmzopoa]niet[/i:ijmzopoa]. Erg makkelijk te onthouden.

Maar, ook al hadden we zeeën van tijd en konden we minutieus alle twijfelgevallen uitpluizen en met ijzeren, rechtvaardige hand bepalen wat wel en wat niet meer kan (en iedereen was het daar ook roerend mee eens), dan nog vind ik persoonlijk dat dit forum een te grote reikwijdte heeft onder de klantenkring van de bedrijven waar het meestal over gaat (Mini-specialisten, al dan niet onterecht zelfbenoemd). Ik vind het "vergrijp" dat kennelijk één persoon slecht behandeld is niet in verhouding staan tot de "straf" dat enkele duizenden Mini-rijders daarover kunnen lezen, hoe genuanceerd en doordacht ook (en ik geloof niet dat mensen daar wel doorheen kijken en zich realiseren dat het maar om 1 enkele ervaring gaat). We hebben nog andere manieren voor mensen om met elkaar in contact te komen dan het forum (clubavonden, bijv.), en dat vind ik veel geschiktere gelegenheden om je ervaringen uit te wisselen. Als een bedrijf inderdaad een stelletje prusters zijn en het niet bij incidenten blijft, dan komt dat ook op die manier wel boven water.

We hebben nu eens een keer de regels een beetje versoepelt. Als je had verwacht dat we ineens de regels zouden schrappen, helaas ;)

RE: Bedrijven

Graag wil ik dit weer even terug onder de aandacht brengen. Het stoort mij dat mensen de laatste tijd de grens op zoeken van deze regel. Bijvoorbeeld in dit topic.

Hoe moeilijk is het om in plaats van een bedrijfsnaam of alle varianten (die uit het rechterrijtje, die uit Cromvoirt of weet ik wat veel meer) gewoon 'een bedrijf' in te tikken? Ik kan me voorstellen dat je blij bent met je nieuwe aankoop maar het noemen van de bedrijfsnaam is echt overbodig. Als iemand wilt weten waar je je nieuwe aankoopt hebt gedaan, contacteerd deze je wel via PM. Als je toch zonodig je favoriete bedrijf wilt sponsoren, ga dan naar een evenement en ga daar de hele dag de bedrijfsnaam van jou favo Mini dealer roepen, dan sponsor je de MSCN tenminste nog door deelname aan het evenement.

Zoveel forumregels hebben we niet, dus is het niet zo moeilijk om je aan deze simpele regel te houden. Dat spaart de moderaters een hoop werk en houdt het forum een stuk leuker.

Thanx,

Rik