Chat in Showcase

RE: Chat in Showcase

[size=75:2b09p3sn][Gesplit uit Onze Tropic "Brighton" - Tincu][/size:2b09p3sn]

[size=75:2b09p3sn](Ja, ik zit me weer te ergeren aan al het verwijderen. Sorry Moriarty dat het jouw topic geworden is.)[/size:2b09p3sn]

Evity schreef:
Letten jullie een beetje op het chatten ;) ?



Is het simpelweg niet een strak plan om de regels wat minder strak te houden? Schijnbaar wil het ons niet lukken om niet te chatten... :x
Tuurlijk, er zijn topics hier van bepaalde leden die 3-4 berichten plaatsen aan het feit dat ze een ander stuur [i:2b09p3sn]willen[/i:2b09p3sn] monteren. Maar moet een beetje gezonde intresse gelijk verwijdert worden?

Jullie [size=75:2b09p3sn](lees; het mod. team)[/size:2b09p3sn] hoeven niet gelijk in de tegenaanval, ik hoop alleen dat het misschien aanzet tot het nazien van de regels.

:|

RE: Chat in Showcase

Berry M schreef:
[size=75:2vgv1exz](Sorry Moriarty dat het jouw topic geworden is.)[/size:2vgv1exz]




Aangezien het niet mijn forum is ga ik niet inhoudelijk reageren, maar als je het vervelend vind voor de topicstarter dan stuur je het toch via PM naar de moderator? (En niet alleen als je het voor de TS vervelend vind, zowiezo als je commentaar hebt is het veel plezieriger om dat via PM te doen. Jij ergert je er aan, dat wil je de moderator laten weten. Waarom dan het hele forum laten mee genieten ;)

RE: Chat in Showcase

is het iets dat de 'eigenaar' van de showcase zelf bij de mod aangeeft wat wel en niet verwijderd wordt??

ik roep maar wat he ;)

RE: Chat in Showcase

Lijkt mij ook een beter idee ja

Het wordt er allemaal niet bepaald leuker op zo....

RE: Chat in Showcase

Aangezien het nu in Site Algemeen staat zal ik nog wel even mijn mening geven.

Ik denk dat het heel makkelijk is eigenlijk. Zie de gebruiksregels die aan het Showcase forum zitten:
http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php?t=32727

Gebruiksregels Showcase schreef:
Geen eindeloze rijen "Oh wat geweldig", "Ziet er goed uit", etc. Dat jij het leuk vind is leuk voor de eigenaar van de auto, maar voor de rest niet heel boeiend voor de andere bezoekers van het forum. Wil je toch graag je bewondering overbrengen, stuur dan een PM-etje.




Als je een topic start in Showcase, dat weet je dat. Gaat het je juist wel om de reacties dan ben je vrij om je topic in Mini Chat te zetten, alleen dan wordt het wel verwijdert als er 3 maanden geen reacties zijn geweest.

Oftewel, als iedereen meningen over de auto in het algemeen als "Ziet er goed uit" gewoon via PM zou sturen hoeven wij geen chat te verwijderen en hoef je je daar ook niet aan te storen. ;)

RE: Chat in Showcase

reactie verwijderd


als het nu ook al niet in het desbetreffende topic mag
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RE: Chat in Showcase

[size=75:2a8q1psn](Miniboy, je had het laatste onbeantwoorde bericht. Lijkt mij dat je dat gewoon had kunnen verwijderen...)[/size:2a8q1psn]

Red Flame schreef:
is het iets dat de 'eigenaar' van de showcase zelf bij de mod aangeeft wat wel en niet verwijderd wordt??



Goed idee. Ik ben een tijdje terug met Tincu pb's aan het uitwisselen geweest, waarin ik ook aangaf dat sommige reacties verwijdert mochten worden.

Ik heb geen problemen met de regel opzich, maar met de uitvoering ervan.
Het werk mij erg op de zenuwen als er in een topic chat wordt verwijdert, en daarvan ook een melding wordt gemaakt. Ik heb immers op een aantal topics abonnementen lopen, en krijg dus een mailtje omdat er chat verwijdert schijnt te zijn...

Tevens vraag ik mij af of leden uberhaupt bekent zijn met de "niet-chatten-regel" in het showcase gedeelte. Lijkt mij niet dat leden bewust de mods. meer werk willen geven.

Zo, dat waren wel weer genoeg zinnen die het woord [i:2a8q1psn]ik[/i:2a8q1psn] bevatten, of ermee begonnen. :x

RE: Chat in Showcase

Nou ik wil niet lullig klinken maar ik had mijn topic oorspronkelijk ook in de mini chat staan. Maar toen is deze rubliek gestart en is het daar na toe verplaatst. Vind het ook juist leuk dat die er nu is, want je kunt mooi zien waar iedereen mee bezig is.

Maar vindt het jammer dat er gewoon van alles wat niet direct met het topic temaken heeft gewoon verwijderd word. En een reactie van je ben leuk bezig met een beetje in houd en zo. Vind gewoon dat het een beetje te zakelijk aan voelt. Want vind juist dat de forum er voor is om lekker gezellig met elkaar over iets tehebben. En dat ze dan over je mini in jouw topic lullen fijn. En dat schijn ook al niet te mogen.

In het begin werd een stukkie wat dan even niet over een topic ging verplaatst. Maar dat schijnt ook al niet zo gouw meer te kunnen. En dat er dan chat verwijderd staat is ook zo raar, en dan denken wat nu weer heeft gestaan.

Nee sorry maar vond het juist leuk op het forum en nu is het er een beetje van af. Ik had een tijd niet echt op het forum meer gezeten en heb juist de draad weer opgepakt met mijn project om het bij tehouden wat mijn vorderinge zijn. Maar zo als het nu gaat vind ik het niet zo gezellig meer.

Greatings Dennis J.

RE: Chat in Showcase

Ik vind de chat niet echt hinderlijk en soms zitten er toch nieuwe inzichten en ideeen in.

Om dan maar een chattopic voor een bepaalde showcase aan te maken lijkt me ook niet erg handig, die dingen kun je beter bijelkaar houden.

Dennis

RE: Chat in Showcase

Dat is nou percies wat ik bedoel.

Dennis J.

RE: Chat in Showcase

[size=75:2t083iq3][Ik begon mijn reactie voor de beide Dennisen gereageerd hadden][/size:2t083iq3]
Dat leden niet bekend zijn met "de regel" is geen reden om een regel niet toe te passen. Het is een bekend gegeven dat regels slecht worden gelezen. Het zij zo.

In de eerste post aangeven wat er verwijderd mag worden lijkt mij ook geen goed idee. Jullie redeneren volgens mij namelijk vanuit de verkeerde gedachte. Voor wie start je eigenlijk een showcase-topic? Voor anderen, zodat die kunnen zien wat je aan het doen bent? Of voor jezelf, om zoveel mogelijk "veren" te scoren? Het [i:2t083iq3]show[/i:2t083iq3]case-forum is bedoeld voor het eerste, omdat het voor veel mensen leuk is om te volgen hoe een project vordert.

Dat iemand vind dat je goed bezig bent is leuk voor de eigenaar van de auto, maar voor de andere lezers van het topic is het niet bijster boeiend. Als ik een showcase-topic lees, dan vind ik het leuk om te zien wat iemand allemaal gedaan heeft. Ik (en ik denk dat dat voor de meeste mensen wel geldt) zit niet te wachten op een hele rits posts waarin anderen vertellen hoe geweldig ze het vinden (daarbij, de opmerking van Berry over een waarschuwing via email krijgen werkt twee kanten op, want elke reactie veroorzaakt een email, dus ook oh-wat-fantastisch-reactie). Een paar is natuurlijk wel leuk voor de eigenaar, maar worden het meer dan een paar dan is het toch voor de meeste lezers van een topic wel zo prettig als dat via PM gaat; het is evenveel moeite om in plaats van op "Reageer", op het ikoontje voor een PM te drukken.

Het showcase-forum is voor iedereen nieuw, dus we zullen er allemaal een beetje onze draai mee moeten vinden. Nogmaals, het is een [i:2t083iq3]show[/i:2t083iq3]case-forum, bedoeld om te laten zien wat je allemaal doet met je Mini. Anderen kunnen daar natuurlijk vragen over stellen, [een opmerking die "nieuw inzicht" geeft zou ook moeten kunnen,] zo nu en dan een lovende opmerking mag best, maar het moet niet te gek worden. We zullen als moderators onderling eens bespreken of het niet een beetje anders moet, maar verwacht niet dat het ineens een derde chat-forum wordt.

RE: Chat in Showcase

Dan zal ik ook maar eens een reactie geven.

Ik heb inderdaad wat chat-berichten verwijderd. Dit waren berichten die geen inhoudelijke zaken toevoegden aan het topic of waarin vragen werden gesteld over het project. Berichten waarin vragen/opmerkingen over het project staan worden niet verwijderd.

Het feit dat ik op 19 januari een bericht plaats met chat verwijderd, betekent niet dat ik alle chat-berichten t/m 19 januari heb verwijderd. De berichten welke ik verwijderd heb waren van november - december, en een enkele uit januari.

Het is niet zo dat er zomaar zonder kijken/nadenken berichten worden verwijderd.

En zoals Eelke al heeft aangehaald voor wie en waarom start je een showcase-topic?
Daarnaast staat het duidelijk in de regels vermeld en er bestaat ook nog een regel dat als je het niet eens bent met een beslissing van de moderator, je de desbetreffende moderator een PM kunt sturen. Dan valt er namelijk altijd over te praten.

Berry M schreef:
Het werk mij erg op de zenuwen als er in een topic chat wordt verwijdert, en daarvan ook een melding wordt gemaakt. Ik heb immers op een aantal topics abonnementen lopen, en krijg dus een mailtje omdat er chat verwijdert schijnt te zijn...




Dit kan ik helemaal begrijpen, dus zal er eens over nadenken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.

RE: Chat in Showcase

[size=75:26cwinqn][Quote complete post verwijderd - Eelke][/size:26cwinqn]
Wat ik niet begrijp is dat je, als je een forum hebt voor miniliefhebbers, je zo'n strak regime erop nahoud. Dan ben je 40 jaar telaat geboren ofso. Het gaat hier om liefhebbers die laten zien wat ze aan hun mini aanpassen en daar graag bevestiging voor ontvangen.

Je doet het natuurlijk in de eerste plaats voor jezelf. Maar in de tweede plaats ook om te zien wat andere mensen er van vinden. Reacties als "wat lelijk" vind ik ook niet kunnen, maar een reactie "het is niet mijn smaak" vind ik prima, en heb ik graag in mijn topic.

Ik denk dat er meer vraag is naar chat en minder naar een fotoboek. Daarvoor verwijs ik iedereen naar google picasa, dan kan je zoveel foto's neerzetten als je wilt. Want erbij zetten hoe je het gemaakt hebt mag ook niet volgens de regels zie ik.

Als er meer stemmen opgaan voor een verandering in de regels zeg ik. Er zijn twee opties. Nieuwe regels, of nieuw forum. En met een nieuw forum ook maar een nieuwe club dan. Met streetrace meetingen enzo. En puzzelrit met tijdbonus :D

Ik weet dat een forum geen democratie is, daarvoor hang ik lang genoeg op fok! en GoT rond. Maar het is wel zo dat je om het leuk te houden regels moet verzinnen die eenvoudig te begrijpen zijn. En waar iedereen zich in de regel makkelijk aan kan houden.

Als ik foto's plaats en erbij zet "wat vinden jullie ervan" lok ik dus een overtreding uit. Wat het te moeilijk maakt je aan de regels te houden.

Al met al is het steeds minder leuk op dit forum iets te typen. Als ik iedereen GRATIS aanbied informatie over era turbo's naar ze toe te mailen, wordt mijn post verwijdert en krijg ik een mailtje aan mijn broek over copyrights op werkplaatshandboeken. Check link maar om te zien of er copyright op zit. Ik dacht het niet.

Het is een ziekelijk regeltjes drang die alleen maar tot irritatie kan leiden.

Iedereen die dit leest in de drie seconden voordat een moderator het weghaalt chapeau! Ik ga phpbb downloaden en op mijn server zetten. Verzinnen jullie vast een pakkende domein naam?

RE: Chat in Showcase

Dit was vooral niet de bedoeling van mijn reacties.

Ik wil een -kleine- verandering teweeg brengen binnen het forum. Een verandering waarin de leden reageren met iets meer inhoud [size=75:afwmrxek](Dus niet alleen posten dat iets mooi is, maar ook erbij vermelden waarom je het mooi vindt.)[/size:afwmrxek].
En een verandering naar het regieteam toe om de regels misschien iets soepeler te maken, danwel te veranderen.

Een ander forum wil ik juist niet, want daar zullen over een poosje dezelfde soort situaties ontstaan doordat het groter groeit. :x

RE: Chat in Showcase

Dennis schreef:
Ik vind de chat niet echt hinderlijk en soms zitten er toch nieuwe inzichten en ideeen in.

Om dan maar een chattopic voor een bepaalde showcase aan te maken lijkt me ook niet erg handig, die dingen kun je beter bijelkaar houden.

Dennis




nee idd, dan plaats je een linkje naar een chattopic, die vervolgens door de prune allang weer verwijderd is...

Jaapio

RE: Chat in Showcase



Het is een ziekelijk regeltjes drang die alleen maar tot irritatie kan leiden.

Iedereen die dit leest in de drie seconden voordat een moderator het weghaalt chapeau! Ik ga phpbb downloaden en op mijn server zetten. Verzinnen jullie vast een pakkende domein naam?




wat je nu vertelt is precies de reden dat ik hier een jaar geleden gestopt ben met posten, het lijkt wel alsof de moderators met tien man de hele dag zitten te F5en tot er weer een post is, zodat ze massaal over kunnen gaan tot editten/deleten/verplaatsen,

ik juich nieuw beleid, of een compleet nieuw forum dan ook van harte toe!

RE: Chat in Showcase

Davari schreef:
ik juich nieuw beleid, of een compleet nieuw forum dan ook van harte toe!




Deze opmerking is niet relevant voor dit topic. Als je om die reden hier niet meer wilde posten, doe dat dan nu ook niet ;)

Jaapio

ps: www.minipraat.nl (misschien kan je daar je ei kwijt)

RE: Chat in Showcase

[i:17e7ng8y]hoe[/i:17e7ng8y] is mijn post niet relevant voor dit topic? :?

het topic is toch overmodereren, of lees ik nou verkeerd?

[size=75:17e7ng8y][Edit: quote complete voorgaande post verwijderd - Eelke][/size:17e7ng8y]

RE: Chat in Showcase

Roger Wilco schreef:
Wat ik niet begrijp is dat je, als je een forum hebt voor miniliefhebbers, je zo'n strak regime erop nahoud. Dan ben je 40 jaar telaat geboren ofso.



Ik vind dat een redelijk grove belediging die je daar maakt. Om de situatie op een forum te vergelijken met een regime waarbij mensen systematisch zijn uitgemoord gaat echt veel te ver. [size=75:3nzbjevd][Ik neem tenminste aan dat er op het Nazi-regime gedoeld wordt, hoewel dat alweer 60 jaar geleden is. Anders snap ik niet wat er bedoeld wordt.][/size:3nzbjevd]

Het gaat hier om liefhebbers die laten zien wat ze aan hun mini aanpassen en daar graag bevestiging voor ontvangen.



Mijn kijk daarop heb je hierboven kunnen lezen. Mensen denken vaak erg goed te weten wat anderen willen. Namelijk, wat zij willen. En toegegeven, zo werkt het grotendeels voor mij ook, want je eigen kijk ergens op is altijd het uitgangspunt. In hoeverre het je lukt om je in anderen te verplaatsen zal van persoon tot persoon verschillen. Ik denk dat dat ons redelijk lukt, helaas zijn het altijd degenen die [i:3nzbjevd]niet[/i:3nzbjevd] tevreden zijn die je het eerste hoort.

Ik denk dat er meer vraag is naar chat en minder naar een fotoboek. Daarvoor verwijs ik iedereen naar google picasa, dan kan je zoveel foto's neerzetten als je wilt. Want erbij zetten hoe je het gemaakt hebt mag ook niet volgens de regels zie ik.



Het gaat niet over tekst versus een fotoboek. Het gaat over reacties die wel of niet iets toevoegen aan een topic. Zie opnieuw mijn reactie hierboven, als je denkt dat ik daarmee zeg dat je alleen foto's mag plaatsen dan heb je me verkeerd begrepen.

Als ik foto's plaats en erbij zet "wat vinden jullie ervan" lok ik dus een overtreding uit.


Niet als er vervolgens onderbouwde reacties komen waarom iemand iets vind.

Iedereen die dit leest in de drie seconden voordat een moderator het weghaalt chapeau!



Jammer, kennelijk heb je niet een erg hoge pet van ons op. We proberen het zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk naar de zin te maken. Het zal niet lukken om het iedereen 100% naar de zin te maken, helaas. We zijn nooit te beroerd om regels uit te leggen, en ook nooit te beroerd om regels te heroverwegen als iemand een goed punt aandraagt. Mijn kijk op de zaken is niet echt veranderd t.o.v. wat ik hierboven heb geschreven.

RE: Chat in Showcase

jaapio1984 schreef:
ps: www.minipraat.nl (misschien kan je daar je ei kwijt)




Die is een beetje dood...

Mijn punt is trouwens dat ik graag heb dat een nieuwe miniclub niet nodig is, omdat de Miniseven club zo leuk is, en er op het forum altijd leuk over minis gekeuveld kan worden.

Maar, end of the day, als je in techniek iets post over dat je mini afslaat posten 100 mensen 200 verschillende opties met uiteenlopende pruts oplossingen. Als je in showcase een dialoog hebt wordt ie eruit gekikt, als je informatie aanbied wordt het verwijderd en als je niet van puzzelritten houd wordt er niets voor je georganiseerd.

Dus waar ligt nou het probleem.

[size=75:1giiz8rm][Edit: quote-syntax gecorrigeerd - Eelke][/size:1giiz8rm]

RE: Chat in Showcase

Davari schreef:
jaapio1984":6prqjfsa]
Deze opmerking is niet relevant voor dit topic. Als je om die reden hier niet meer wilde posten, doe dat dan nu ook niet ;)

Jaapio

ps: www.minipraat.nl (misschien kan je daar je ei kwijt)




[i:6prqjfsa]hoe[/i:6prqjfsa] is mijn post niet relevant voor dit topic? :?

het topic is toch overmodereren, of lees ik nou verkeerd?[/quote:6prqjfsa]

omdat het hier specifiek gaat over de showcase

Duhh

Jaapio

RE: Chat in Showcase

jaapio1984 schreef:
Davari":wh2trbwa]

ik juich nieuw beleid, of een compleet nieuw forum dan ook van harte toe!




Deze opmerking is niet relevant voor dit topic. Als je om die reden hier niet meer wilde posten, doe dat dan nu ook niet ;)

Jaapio

ps: www.minipraat.nl (misschien kan je daar je ei kwijt)


[/quote:wh2trbwa]

@ jaapio1984

komop dit is negatieve reclame hee (mag ook niet he)

dit komt zo over dat van, als het hier niet goed is probeer het dan maar op het andere forumpje !!!!!!

dit kan je ook anders melden toch, en dan met een positivere zin

grtzz

RE: Chat in Showcase

niet verkeerd bedoeld, dan lees je inderdaad verkeerd...

ook ik heb enkele jaren het forum gemodereerd en kan zeggen dat het echt niet hobby was om delen te verwijderen of te zeveren over de forum regels. het forum is in de loop der jaren heeel erg groot geworden, vandaar dat de regels strakker zijn geworden. het allereerste forum is onderuit gegaan door gedoe met bedrijven, vandaar de bedrijvenregel.

dit topic is volgens mij bedoeld als opbouwende kritiek over de showcase. de showcase is nieuw en dus moet er gezocht worden naar een manier om dit in goede banen te leiden.

of het forum democratisch is? ik kan naar eer en geweten zeggen dat er tussen de mods zat discussie is geweest over hoe met het forum om te gaan, sterker nog alle tips die door de leden in de diverse topicjes tussen de regels door gepost worden, worden nogmaals besproken in het moderator-deel.

democratisch of niet, aan het eind van het liedje ben je helemaal neit verplicht hier te postten, je schrijft je vrijwillig in voor dit forum en je word voor je inschrijving gewezen op de forumregels...

RE: Chat in Showcase

mini-boy schreef:
@ jaapio1984

komop dit is negatieve reclame hee (mag ook niet he)

dit komt zo over dat van, als het hier niet goed is probeer het dan maar op het andere forumpje !!!!!!

dit kan je ook anders melden toch, en dan met een positivere zin

grtzz




ja idd... dat kon iets tactischer van mijn kant.. sorry daarvoor. Maar bedoelde meer dat minipraat een forum is waar "alle" reacties blijven staan en je je misschien op dat forum beter op je plaats voelt..

Hoop zo duidelijker is wat mijn bedoeling met bovenstaande opmerking was..

Jaapio

RE: Chat in Showcase

Eelke schreef:

Ik vind dat een redelijk grove belediging die je daar maakt. Om de situatie op een forum te vergelijken met een regime waarbij mensen systematisch zijn uitgemoord gaat echt veel te ver.
geschreven.




in welk land werden er zo rond 1967 mensen uitgemoord dan? :?

jaapio1984":2acjx8sa]

omdat het hier specifiek gaat over de showcase

Duhh

Jaapio[/quote:2acjx8sa]

het is erg tekenend voor het beleid op het forum imho.

RE: Chat in Showcase

@ miniboy

Zeg miniboy, jij hebt ook regelmatig problemen met het beleid op het forum. Vind jij nou dat er iets moet veranderen aan de regels? Of ander forum waar de aandacht meer op tuning en styling ligt dan rijden.

RE: Chat in Showcase

Eelke schreef:
...... yadayada..... niet zo'n hoge pet op.... yada...




:|

RE: Chat in Showcase

Ookal is het off topic, toch even een korte reactie.

Roger Wilco schreef:
als je informatie aanbied wordt het verwijderd




Als er nog auteursrecht op rust wel ja, want dan kunnen wij er problemen mee krijgen. Maar niets wat je er van weerhoudt om het via pm aan te bieden aan iemand die er misschien wat aan heeft.

Roger Wilco":17e78ksb]als je niet van puzzelritten houd wordt er niets voor je georganiseerd.[/quote:17e78ksb]

Clubdagen met stuurvaardigheid en binnenkort een uitbreiding/uitwerking van de Seven Spetter, Clubspecials, Sleutelcursussen, Rollenbankdag, Toertochten... Wat wil je nog meer? Meer race zit er helaas voorlopig niet in, gewoonweg omdat er niemand op staat om het te regelen. Niemand in het bestuur heeft er verstand van en de club die naar dat soort evenementen gaat lijkt z'n eigen weg wel te kunnen vinden.

RE: Chat in Showcase

dat is ook de redenen dat er een paar maatjes van me een eigen forum is gestart

idd de www.minipraat.nl

momenteel off line zag ik wel maar sander en peiter kenende komt dat zeer snel goed :+)

en ook ik vind dat de regels van het "showcase" gedeelte iets mogen/moeten worden aan gepast!!

maar verder ga ik hier niet op door

grtzz

ps we zien je wel op het andere forum ........

RE: Chat in Showcase

hmm jammer dat hier gelijk zulke aanvallen op het moderatorteam komen.

Dit is in mijn ogen helemaal niet nodig,
je kan ook gewoon, zonder daadwerkelijk mensen aan te vallen, laten blijken wat + en - punten zijn. En wat je dus verbeterd zou willen zien.

Roger Wilco schreef:
@ miniboy

Zeg miniboy, jij hebt ook regelmatig problemen met het beleid op het forum. Vind jij nou dat er iets moet veranderen aan de regels? Of ander forum waar de aandacht meer op tuning en styling ligt dan rijden.




Waarom deze post?, is dit uitlokking tot ruzie zoeken met de moderators op het forum? (je andere posts in dit topic zijn ook niet erg aardig.)

En over het handhaven van de regels, terecht dat deze nageleefd worden, ik zit ook nog op een aantal andere fora, en op 1 van de forums loopt het regelmatig uit de hand, Van wege het feit dat moderators niet of nauwelijks optreden tegen misstappen van de leden.

Ohja, het ging over het showcase gedeelte (bijna vergeten door al die andere commotie)

Ik zit ook op een modelbouwforum, en op het moment dat dat forum een snelle groei aan leden kende, kwamen er meer en meer berichten met alleen maar;
- mooi
- Super
- Strak
- Echt mooi gemaakt
- enz. enz,

hier schoot inderdaad niemand iets mee op, toen is er gevraagd(!!!, dus geen verplichting) om je meningen te onderbouwen.

In mijn ogen lijkt dit zijn vruchten af te werpen en worden er steeds minder onnozele berichten als hierboven gepost.

Mijn mening:
laat berichten die betrekking hebben op de mini staan maar verwijder de berichten zoals hier boven vermeld worden.

De berichten die voor niemand iets toevoegen, en alleen de TS vol douwen met veren.

Groeten Roland

RE: Chat in Showcase

Roland B. schreef:
hmm jammer dat hier gelijk zulke aanvallen op het moderatorteam komen.

Dit is in mijn ogen helemaal niet nodig,
je kan ook gewoon, zonder daadwerkelijk mensen aan te vallen, laten blijken wat + en - punten zijn. En wat je dus verbeterd zou willen zien.

Waarom deze post?, is dit uitlokking tot ruzie zoeken met de moderators op het forum? (je andere posts in dit topic zijn ook niet erg aardig.)




Als er kort door de bocht gemodereerd word, kan er ook kort door de bocht gereageerd worden.



En over het handhaven van de regels, terecht dat deze nageleefd worden, ik zit ook nog op een aantal andere fora, en op 1 van de forums loopt het regelmatig uit de hand, Van wege het feit dat moderators niet of nauwelijks optreden tegen misstappen van de leden.




gelukkig hebben ze jou om te zorgen dat iedereen weer met elkaar gaat knuffelen O+


Ohja, het ging over het showcase gedeelte (bijna vergeten door al die andere commotie)

Ik zit ook op een modelbouwforum, en op het moment dat dat forum een snelle groei aan leden kende, kwamen er meer en meer berichten met alleen maar;
- mooi
- Super
- Strak
- Echt mooi gemaakt
- enz. enz,

hier schoot inderdaad niemand iets mee op, toen is er gevraagd(!!!, dus geen verplichting) om je meningen te onderbouwen.

In mijn ogen lijkt dit zijn vruchten af te werpen en worden er steeds minder onnozele berichten als hierboven gepost.

Mijn mening:
laat berichten die betrekking hebben op de mini staan maar verwijder de berichten zoals hier boven vermeld worden.

De berichten die voor niemand iets toevoegen, en alleen de TS vol douwen met veren.

Groeten Roland




leuk man, dat je op allemaal andere fora zit, en zoals al eerder terecht opgemerkt, een forum is geen democratie, het is iemands personlijke speeltuin met z'n persoonlijke mening, maar wat wil je nou precies zeggen, dat we een voorbeeld moeten nemen aan een modelbouwforum waar mensen elkaar niet meer zonder onderbouwing mogen complimenteren?

volgens mij mis je het grotere plaatje hier een beetje.

RE: Chat in Showcase

Roland B. schreef:
hmm jammer dat hier gelijk zulke aanvallen op het moderatorteam komen.

........

Waarom deze post?, is dit uitlokking tot ruzie zoeken met de moderators op het forum? (je andere posts in dit topic zijn ook niet erg aardig.)

........

, en op 1 van de forums loopt het regelmatig uit de hand,

........





Tere zieltjes trappen is mijn tweede natuur, komes naturally. Nee, gekkigheid. Mensen kunnen prima voor zichzelf opkomen. Uit de hand lopen vind ik wel een intressante woordkeus. Opend een hele nieuwe discussie lijn. Wanneer loopt iets uit de hand.

Trouwens off-topic lullen is ook een leuk verschijnsel. Als er drie posts zijn over het start onderwerp, en 30 over een ander gerelateerd onderwerp wat door de groepsdynamica tot stand is gekomen, zijn dan niet juist die eerdere posts off-topic.

Dit topic gaat dus allang niet meer over showcase alleen, maar over de algehele vraag of er zoveel zo strenge regels nodig zijn. Daar is dit topic heen gegroeid.

RE: Chat in Showcase

Darvari schreef:

Als er kort door de bocht gemodereerd word, kan er ook kort door de bocht gereageerd worden.




Rare vergelijking in mijn ogen, hierdoor bereik je eerder een averechts resultaat dan het resultaat dat je wilt bereiken.

Darvari":1bvnt7em]
gelukkig hebben ze jou om te zorgen dat iedereen weer met elkaar gaat knuffelen O+ [/quote:1bvnt7em]

Wat bedoel je hier precies mee?, het is namelijk 1 van de redenen dat ik bijna niet meer op dat forum kom.


Roland B.":1bvnt7em]
hier schoot inderdaad niemand iets mee op, toen is er gevraagd(!!!, dus geen verplichting) om je meningen te onderbouwen.




leuk man, dat je op allemaal andere fora zit, en zoals al eerder terecht opgemerkt, een forum is geen democratie, het is iemands personlijke speeltuin met z'n persoonlijke mening, maar wat wil je nou precies zeggen, dat we een voorbeeld moeten nemen aan een modelbouwforum waar mensen elkaar niet meer zonder onderbouwing mogen complimenteren?

volgens mij mis je het grotere plaatje hier een beetje.[/quote:1bvnt7em]

Tsja, ik vraag me af of jij het plaatje niet mist?




Ik geef voorbeelden en probeer mee te denken met de vraag van mede leden.

En niet, zoals een speciaal voor dit opnieuw geregistreerde gebruiker, ruzie te zoeken met de moderators, en hierbij andere forumleden in mee te trekken.




nu heb ik eigenlijk nog 1 vraag:

Waarom heb je je weer opnieuw aangemeld?
dit antwoord mag per PB, daar dit topic ging over Chat in Showcase.

RE: Chat in Showcase

Roger Wilco schreef:

Dit topic gaat dus allang niet meer over showcase alleen, maar over de algehele vraag of er zoveel zo strenge regels nodig zijn. Daar is dit topic heen gegroeid.




ik denk dat er niet op de mm2 gemodereerd hoeft te worden, volgens mij komen hier maar weinig mensen alleen om te gallen, en die hebben toch zo een ban te pakken,

Als de mods eerst eens zouden kijken waar een topic heen gaat voordat ze de regels er bij pakken en alles verplaatsen sluiten of weghalen, dan zouden er nog verrassende dingen kunnen ontstaan.

ik heb hier in de loop der tijd een hoop nuttige info en erg levensvatbare topics zien verdwijnen terwijl dat helemaal niet nodig was geweest als de regels eens wat vaker als richtlijnen gehanteerd zouden worden in plaats van de wet.

als iets "uit de hand loopt" kan je ook twee dagen later opruimen in plaats van midden in een lopende discussie. We hebben het tenslotte ook weer niet over een forum met tientallen nieuwe topics per dag, en de meeste mods zitten er toch al 24/7, dus de kans dat iets aan de aandacht ontsnapt is nihil denk ik.

nogmaals, just imho.

RE: Chat in Showcase

Roland B. schreef:

Ik geef voorbeelden en probeer mee te denken met de vraag van mede leden.

En niet, zoals een speciaal voor dit opnieuw geregistreerde gebruiker, ruzie te zoeken met de moderators, en hierbij andere forumleden in mee te trekken.




nu heb ik eigenlijk nog 1 vraag:

Waarom heb je je weer opnieuw aangemeld?
dit antwoord mag per PB, daar dit topic ging over Chat in Showcase.




ik heb me opnieuw aangemeld omdat ik geen idee meer heb wat m'n oude wachtwoord was, en de passmailer verwijst naar een mailadres wat niet meer bestaat.

en als je mijn manier van benoemen en bouwen ruziezoeken noemt zal je idd een moeilijke tijd hebben op het grote boze internet waar er daadwerkelijk mensen zijn die zeggen wat ze bedoelen zonder er omheen te draaien.

RE: Chat in Showcase

Davari schreef:
volgens mij komen hier maar weinig mensen alleen om te gallen, en die hebben toch zo een ban te pakken,





???? ik zal een hoop gemist hebben in de afgelopen jaren hier op het forum... vertel eens wie zijn er gebanned???

so sorry, maar ik snap eerlijk gezegt echt niet waar dit over gaat. of je het eens bent met de forumregels of niet, ze zijn nu eenmaal zo. aangezien er mensen verantwoordelijk zijn zullen die personen de regels na MOETEN leven.

als deze club niet bied wat je zoekt, waarom ben je er dan nog bij? als dit forum echt zo slecht is, waarom zijn er dan zoveel leden die al jaren en jaren postten hier...

echt geweldig dat internet, je kan zelf kiezen waar je wel en niet mee wilt lezen...

RE: Chat in Showcase

Red Flame schreef:


so sorry, maar ik snap eerlijk gezegt echt niet waar dit over gaat.




begrijpend lezen is idd niet voor iedereen weggelegd,


of je het eens bent met de forumregels of niet, ze zijn nu eenmaal zo. aangezien er mensen verantwoordelijk zijn zullen die personen de regels na MOETEN leven.




het is precies deze starre houding waar de discussie over gaat, ooit van dynamiek gehoord? "ze zijn nu eenmaal zo, dus iedereen MOET zich er aan houden", terwijl dingen kunnen veranderen, dingen kunnen ooit eens situatiegebonden ingesteld zijn, of dingen blijken in de praktijk niet te werken en leveren meer ergernis op dan plezier.

het is juist die vorm van arrogantie met gebrek aan zelfreflectie wat zorgt voor dit soort wrijving. Een keer luisteren zou ook geen kwaad kunnen.


als deze club niet bied wat je zoekt, waarom ben je er dan nog bij?




ik weet ook binnen zeven posts weer wat ik niet leuk vond aan deze club

als dit forum echt zo slecht is, waarom zijn er dan zoveel leden die al jaren en jaren postten hier...




iets met schapen.

kijk eens door de gebruikerslijst, dan zal je zien dat er ook zat zijn die hier niet meer posten, dus wat is je punt?

natuurlijk zijn er genoeg mensen die geen prijs stellen op een discussie, die louter een foto van hun auto willen posten, of willen weten hoe ze hun ruitenwissers moeten vervangen,

er zijn ook mensen die graag meedenken, en idd, niet iedereen heeft overal dezelfde mening over.

RE: Chat in Showcase

Welkom in Nederland. Zeuren der bevolking is een natuurlijk verschijnsel. Vervolgens zelf initiatief nemen om de zaken aan te pakken meestal niet. Commentaar leveren is makkelijk, zeker op de relatief anonieme manier op het internet.

Ten eerste: Als je je inschrijft voor een forum, kun je vooraf de forumregels lezen. Ben je het niet met die regels eens, dan moet je je in beginsel al afvragen of je je wel voor het betreffende forum moet inschrijven. Zeker in het geval van een openbaar toegankelijk forum als dat van de Minisevenclub zie ik geen problemen in het vooraf ondervinden of je je wel thuis zal voelen. Zonder registratie kun je hier immers vrij meelezen op het grootste deel van het forum, waardoor je dus al een behoorlijk beeld kunt vormen. Als je niet achter de regels staat, schrijf je dan niet in (maar dat is mijn mening).

Ten tweede: Ik persoonlijk vind de manier van moderaten op dit forum in het algemeen heel fijn. De regels zijn duidelijk omschreven EN goed nageleefd. Als gebruiker van het forum weet je dus waar je aan toe bent. De toelichtingen bij de diverse subfora geven duidelijk aan waar er ruimte is voor serieuze posts en waar je moet zijn voor wat gekeutel met minder zinvolle inhoudt. Om bij het begin van dit topic te komen: De regels van het subforum "showcase" zijn duidelijk. Je kan er je project bijhouden, maar oneliners als "wat mooi" en "goed bezig" zijn er niet welkom. Ook hele discussies over toegepaste techniek moeten elders op het forum gevoerd worden. Als je alleen naar het subforum "showcase" kijkt is dat misschien een beperking, maar als je kijkt naar het gehele forum, is dat een groot pluspunt. De technische zaken worden in het subforum techniek besproken, chat in de chat-forums en als bezoeker van showcase weet je dat je in elk topic een grote berg foto's met daarbij de nodige beschrijvingen kan verwachten van een project.

Ikzelf zou het als zeer vervelend ervaren wanneer ik een topic in showcase open wat binnen de kortste keren vol staat met inhoudsloze posts. Meningen van anderen zijn leuk, maar daarvoor doe ik het echt niet.

Aan al diegenen die zoveel commentaar hebben op het reilen en zeilen bij de Minisevenclub en/of op het forum wil ik dan ook verzoeken om zich te richten tot het bestuur van de club of het moderator team om actief mee te denken, in plaats van alleen maar hard te schreeuwen dat je het er niet mee eens bent. Ik loop zelf al enige jaren rond binnen de Miniwereld, en zie toch doorgaans de zelfde koppen die iets organiseren. Ondanks oproepen op ledenvergaderingen en in het clubblad dat er voor sommige werkgroepen vrijwilligers gezocht worden.
Nee, ik ben het ook niet lang met alles eens binnen de club. Echter, ik ben zelf binnen een totaal andere club zeer actief als vrijwilliger en weet derhalve dat het onmogelijk is om het iedereen naar de zin te maken. Zeker naarmate het ledental groeit. Ondanks dat ik bepaalde dingen graag anders zou zien, waardeer ik de enorme inzet van alle vrijwilligers enorm.

RE: Chat in Showcase

Ivo schreef:
....


Ikzelf zou het als zeer vervelend ervaren wanneer ik een topic in showcase open wat binnen de kortste keren vol staat met inhoudsloze posts. Meningen van anderen zijn leuk, maar daarvoor doe ik het echt niet.

....




Maar door die opmerkingen te verwijderen ontneem je mij de mogelijkheid ze te lezen, terwijl jij als ze er blijven staan wel de mogelijkheid hebt ze niet te lezen.

De optie om topics lekker vol te laten groeien met ooooeh en aaaah is dus veel eerlijker.

RE: Chat in Showcase

Als oooohs en aaaaahs is wat je wilt dan kunnen we je topic zo naar Mini Chat verplaatsen. No problem at all. Die keus is aan jou.

RE: Chat in Showcase

Ik geloof dat iedereen is gaan slapen. Morgen verder.

RE: Chat in Showcase

Davari schreef:
wat je nu vertelt is precies de reden dat ik hier een jaar geleden gestopt ben met posten, het lijkt wel alsof de moderators met tien man de hele dag zitten te F5en tot er weer een post is, zodat ze massaal over kunnen gaan tot editten/deleten/verplaatsen,



Verklap dan eens wat je 'vorige' nickname was?

RE: Chat in Showcase

Ik snap het hele probleem niet, niemand sleept je aan je haren achter het forum...
je komt helemaal vrijwillig kijken, en je kunt gaan wanneer je wilt.
En als je het hier niet naar je zin is, kun je 2 dingen doen, accepteren of opr..... ;)

Wat betrefd de regels, eindeloos ge-aahhh en ge ohhh is in mijn ogen totaal nutteloos en data-verslindend (let wel, dit is nog altijd een gratis forum...)

Tuurlijk heb ik ook kantekeningen bij een aantal regels; zo hoeft er m.i. inderdaad niet niet elke pietluttigheid ge-edit te worden (op de een of andere manier, valt dit de laatste tijd wel erg op...)
Ook de regels betreffende het noemen van bedrijven, vind ik persoonlijk een beetje overdreven.

Maargoed als ik van een oud-modarator hoor dat dit het vorige forum de kop gekost heeft, begrijp ik ook wel weer waarom deze regel er is...

RE: Chat in Showcase

Volgens mij is dit topic bedoeld als discussie over het subforum Showcase en niet als discussie over het wel en wee van het gehele forum.

Ik denk dat over het gehele forum gezien alles goed geregeld is, maar dat in Showcase nog even moet worden bekeken wat nu wel en niet wenselijk is.

Op oohhs en aahhs zit denk ik niemand echt te wachten, maar een opmerking van bijvoorbeeld: Hoe heb je dat gedaan of dat opgelost etc moet kunnen denk ik en tevens de oplossingen en suggesties van anderen in een dergelijke discussie.

Dennis

RE: Chat in Showcase

Dennis: dat valt ook wat ons betreft niet onder chat (misschien niet de goede term?) en wordt als het goed is ook niet verwijderd. Zoals ik al zei, het is voor iedereen nieuw, ook voor de mods, dus het kan zijn dat het niet altijd gaat zoals bedoeld, maar vragen stellen, of wat meer uitleg [i:3bw0lwjo]waarom[/i:3bw0lwjo] je iets dan wel of niet geslaagd vind, kan in principe gewoon. Als het de bedoeling was dat niemand in een topic mocht posten behalve de topic starter, dan hadden we [i:3bw0lwjo]of[/i:3bw0lwjo] nooit aan die rubriek begonnen, [i:3bw0lwjo]of[/i:3bw0lwjo] we hadden een technische oplossing gezocht.

Wat betreft oplossingen en suggesties: ja, mits het beperkt blijft. Uitgebreide discussies of beschrijvingen daarover zijn beter thuis in een van de technische rubrieken, omdat anderen daar ook wat aan hebben en het dan overzichtelijker, op onderwerp gegroepeerd terug te vinden is. In 1 project kun je zeer uiteenlopende problemen tegenkomen, en als al die problemen tot in detail uitgewerkt wordt in het enkele topic over dat ene project dan is dat minder nuttig dan als elk probleem afzonderlijk behandeld wordt in een eigen topic. Linken naar dergelijke detail-topics vanuit een project-topic behoort ook nog tot de mogelijkheden.

default

RE: Chat in Showcase

Peter schreef:

En als je het hier niet naar je zin is, kun je 2 dingen doen, accepteren of opr..... ;)



## je bedoelt 'oprotten'?
met deze frisse visie vanaf de uiterste rechter rand moet je in de politiek goed terecht kunnen.

mijn mening is dat forummers best mogen uiten dat ze het met bepaalde forumregels niet eens/weinig gelukkig zijn.
tenslotte zijn de regels bedacht door E. en niet door G. in een stenen plaat gebeiteld: veranderbaar dus.

eindeloos ge-aahhh en ge ohhh is in mijn ogen totaal nutteloos en data-verslindend



## wat denk je van nutteloze en bandbreedte-verslindende vragen als 'hoe onvlak mag een cylinderkop zijn?' (alsof het vlakken met een microtoom wordt gedaan).

(btw: [i:rtijn3i9]erg[/i:rtijn3i9] dure plastische chirurgie laten doen?? :) )

RE: Chat in Showcase

pff, een van de muppets opa's is ook weer terug hoor... :x

RE: Chat in Showcase

:) Laten we het gezellig houden, voor zover dat nog gaat in dit topic :) Ik ben blij om te zien dat niet iedereen doodongelukkig is met de forumregels. Dit is echter ook waar:

metrodriver schreef:
mijn mening is dat forummers best mogen uiten dat ze het met bepaalde forumregels niet eens/weinig gelukkig zijn.
tenslotte zijn de regels bedacht door E. en niet door G. in een stenen plaat gebeiteld: veranderbaar dus.



Als je het er niet mee eens bent hoef je dus niet gelijk op te rotten.

Wel zou het prettig zijn als mensen eerst met vragen over concrete acties bij de betreffende moderator te raden gaan, of bij mij, en niet gelijk hun ongenoegen groots uitmeten op het forum. Een moderator kan er ook wel eens naast zitten. Volgens mij is dit topic grotendeels gebaseerd op een misverstand, want lang niet zoveel posts die je in showcase zou willen plaatsen gaan tegen de regels in als er in dit topic gesuggereerd wordt. Nogmaals, Showcase is voor [i:ud9nzwq4]iedereen[/i:ud9nzwq4] nieuw, ook voor de moderators.
default

RE: Chat in Showcase

Peter schreef:
een van de muppets opa's is ook weer terug hoor..



## zijn we nou toch weer gezellig samen??

RE: Chat in Showcase

Eelke schreef:
Wel zou het prettig zijn als mensen eerst met vragen over concrete acties bij de betreffende moderator te raden gaan, of bij mij, en niet gelijk hun ongenoegen groots uitmeten op het forum.



Deze reactie zal wel voor mij bedoeld zijn... :|

Naar mijn mening kan het soms juist helpen als de rest van het forum ook met iets bekent is. Er zullen vast meer leden zijn die zich aan iets op het forum storen, maar op dat moment even tot 10 tellen. En nogmaals tot 10 tellen als ze zich weer aan iets storen. Daarmee blijft de 'frustratie' behouden.

Er wordt in dit topic wel aangegeven dat er dingen bijgeschaafd kunnen worden, en dat jullie dat ook willen doen. Alleen moeten we dat even aangeven, jullie als mods. kunnen tenslotte ook niet ruiken waar de 'frustraties' van de forumleden liggen.

Zoals wellicht bekend, heb ik contact gezocht met de betreffende mod. die mijn showcase een aantal maal heeft opgeruimd. Het is mij hierbij duidelijk geworden welke reacties wel en niet verwijdert zouden worden. Er zijn zelfs twee reactie terug geplaatst, omdat die wel van belang waren. Tevens heb ik ook aangegeven dat een aantal reactie juist wel verwijdert mochten worden, omdat [i:1oljae4n]ik[/i:1oljae4n] ze niet van belang achtte.

Eelke":1oljae4n]Volgens mij is dit topic grotendeels gebaseerd op een misverstand, want lang niet zoveel posts die je in showcase zou willen plaatsen gaan tegen de regels in als er in dit topic gesuggereerd wordt.[/quote:1oljae4n]
Welk stuk van dit topic bedoel je precies?
Het deel waar het nog over de showcase ging, of het laatste stukje waarin bepaalde leden een ruzie wilden uitlokken?