de wieltjes onder je naam

default

RE: de wieltjes onder je naam

Ik ben sjoerd kraan en heb mijn eigen mini 1000. En deze ben ik aan het restaureren :9 .Maar nu mijn vraag waarvoor dienen die wieltjes onder je naam en wanneer krijg je er meer?

RE: de wieltjes onder je naam

Meer krijg je er volgens mij niet, maar ze worden donkerder
naar mate je meer spamt op het forum.. ;)

RE: de wieltjes onder je naam

Het antwoord daarop is te vinden bij de vaakgestelde vragen (FAQ algemeen). De wieltjes worden opgevuld aan de hand van het aantal berichten datje hebt geplaatst. Daarnaast zijn er nog gebruiksrangen die eveneens veranderen naarmate je meer berichten neerzet, deze staat net onder je naam.

Welke gebruikersrangen zijn er? De gebruikersrangen komen in principe overeen met tuning-stages van Mini's.

Bog-Standard is een Engelse term en betekent zoveel als "komt zo uit de fabriek rollen".

Stage 1 t/m 3 zijn echte tuning-stages. Wat ze precies inhouden is niet altijd even eenduidig. Stage 1 betekent meestal een high-flow luchtfilter, een bijbehorend al dan niet ge-flow'd inlaatspruitstuk, een LCB (long centre branch) uitlaatspruitstuk en een sportuitlaat. Stage 3 voegt daar nog een geflowde cilinderkop en kleppentuimelaars met een rolletje (roller-tip-rockers) aan toe. Stage 2 hoor je eigenlijk nooit wat over, maar die hebben we voor de volledigheid toch maar toegevoegd.

Of Cooper S echt boven Stage 3 hoort is de vraag. De moderne "Works Cooper S" conversie voor carburateur en multi-point injectie Mini's is in principe een Stage 3-tuning met in het geval van de carburateur ook een conversie naar twee SU's in plaats van een enkele. Vanwege de legendarische klank van "Cooper S", o.a. door de vele rally-overwinningen in de jaren 60, hebben we het toch maar zo gedaan.

Als laatste de twin-cam eight-port. Een twin-cam (dubbele (bovenliggende) nokkenas) met een eight-port (ook wel "cross-flow" genoemd) cilinderkop is zo'n beetje het bruutste wat je met een Mini-motor kunt uithalen, afgezien van opboren naar idiote slagvolumes. Niet voor de "faint-hearted", zoals onze Engelse vrienden zeggen.

De laatste rang, Sir Issigonis, valt een beetje uit de toon. Je moet echter weten dat Sir Alec Issigonis de ontwerper is van de Mini en zodoende op handen gedragen wordt door Mini-isten. Wie deze rang heeft bereikt op dit forum mag zich gerust naast hem scharen in de orde van groten in de Mini-wereld.

Wie meer dan 1000 berichten heeft geplaatst heeft recht op een persoonlijk gekozen naam, een voorbeeld daarvan vind je links van dit berichtje O:) .

RE: de wieltjes onder je naam

In dit topic staat een beetje uitgelegd waar de wieltjes over gaan. In hoofdlijn geven deze aan hoeveel posts je gezet hebt.

Groeten, Bram

RE: de wieltjes onder je naam

Ik heb het wat duidelijker in de FAQ Forum Algemeen gezet.

RE: de wieltjes onder je naam

Heb een boel gelezen op het forum maar ik kan niet vinden naar HOEVEEL berichten ik een level verschuif. Wij zijn inmddels al een tijdje in het bezit van ons eerste wieltje en zijn erg benieuwd wanneer de tweede eraan zit te komen. Dit rijdt al wat prettiger dan een éénwieler... :+) :+) :+) :+) :+)

Groeten
Bernard en Sandra

RE: de wieltjes onder je naam

vergelijk even de verschillende aantallen van wat mensen en dan kom ik "ongeveer" uit op
10 posts - 1 wiel
50 - 2 wieltjes
100 - 3 wieltjes
250 - 4 wieltjes
500 - 5 wieltjes
1000 - sir issigonis (en als er animo is een 'eigen' naam ) ..

pin me er niet op vast, de moderator heeft ergens die aantallen ingesteld.

groetjes,
Theo van den Bogaard

RE: de wieltjes onder je naam

Hé top bedankt voor de snelle info...dan komt dat tweede wiel er snel aan... :D :D :D :D :D