Enthousiast samenvoegen van topics

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

[Zeurmodus aan]

Het valt me op dat heel vaak topic worden samengevoegd, bijvoorbeeld vragen over 'welke velg is dit' worden in 1 topic gevoegd. Ik neem aan dat dit tot doel heeft de informatie overzichtelijker te presenteren. Aanleiding voor deze post is dit topic, maar het gebeurt veel vaker. Ik geef mijn 'ergernis' een eigen topic om het originele topic niet te vervuilen.

viewtopic.php?f=5&t=5421

Echter, als al dit soort topics op één hoop gesmeten worden is het erg lastig om informatie te vinden tussen 9+ pagina's. Ik heb persoonlijk liever als ik zoek op "verstraler" dat ik 10 topics krijg van 3 pagina's dan 1 topic van 20 pagina's. De informatie verwaterd heel erg op deze manier en in mijn ogen is dit absoluut niet overzichtelijker of handiger.

Bijv. een afbeelding of schema dat ergens in een topic staat. In elk ander forum dat ik gebruik, gebruik ik een zoekterm, zie 10 tot 20 topics, selecteer de juiste, en blader 3 pagina's door. Hier kijk ik tegen 1 bulktopic aan en zoek ik me een ongeluk naar de afbeelding/schema. Ook als originele poster 'herken' ik mijn eigen topics niet meer. Meestal herken ik de titel van het topic waar die specifieke informatie in stond.

Voorheen zei ik hier eigenlijk niet zo veel van omdat ik weet dat de moderators veel tijd en moeite in deze site stoppen zonder (of zeer kleine) vergoeding en ik niet graag degene ben die dan alsnog zeurt. Toch hoop ik dat dit samenvoeg-beleid iets beperkt kan worden want eigenlijk is het vrij hinderlijk.

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

Ik kan je geen ongelijk geven.. Had laatst al keer voorgesteld om de grote topics op te ruimen... dus alle "ik heb je topic hieraan toegevoegd etc etc.." maar dat staat los van of je het samen kan voegen..

Ik roep het hier nogeens.. vraagbaak

Denk dat we die echt es op moeten gaan zetten.. Zodat je alles echt bij elkaar krijgt.. (meld zich hierbij aan om dit te doen)

Jaapio

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

Ik sluit me hier bij Sjoerd en Jaap aan.
Ik heb in meerdere topic's al eens commentaar gegeven, omdat ik ook veelal de indruk kreeg dat de moderator wie het samenvoegd ook een zoekterm ingeeft en zelf ook alleen de titel bekijkt en niet de inhoud (die 20+ pagina's) leest.

De vraagbaak vindt ik een goed idee (ik meld me echter niet aan, ik ben op werk al met 1 bezig... :r ).
Maar aanpassen van titel om te zorgen dat het de lading dekt vindt ik ook een goede optie.
Eventueel kan dit gecombineerd om in de techniek sectie de nutteloze opmerkingen ('dit heb ik ook'....'ik heb het ook gezien'...ik denk dat de buurman van pietje z'n oom wie getrouwd is met...') rucksichtlos te verwijderen, dus zonder commentaar; delete.
Ook de opmerkingen die beginnen met; ik denk... kunnen dan kritisch bekeken worden (niet alle zijn slecht namelijk).

Groet ron

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

jaapio1984 schreef:

Ik roep het hier nogeens.. vraagbaak




Wat moet ik me precies bij vraagbaak voorstellen? Een soort van FAQ? (Frequently Asked Questions => 'veel gestelde vragen')

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

Iets dergelijks, hoewel een FAQ (vraag, met een min of meer beknopt antwoord) natuurlijk een redelijk beperkt formaat is. Misschien moet je meer denken aan iets als een wiki. Ik kan verklappen: wordt aan gewerkt (zou jij moeten weten, Jaap ;)). Helaas is de informatie erin zetten slechts 1 deel; er moet ook een stukje techniek achter, en dat moet eerst geregeld worden voordat je informatie kan gaan opzetten...

ik weet dat de moderators veel tijd en moeite in deze site stoppen zonder (of zeer kleine) vergoeding



Ga maar gerust uit van "geen". Tenzij je een doosje chocola met kerst een vergoeding wil noemen ;)

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

Mijn topic ging niet zozeer om een FAQ maar om het over-enthousiast samenvoegen van topics.

Ik krijg anders nooit chocolade van de club hoor. :D

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

Ik krijg zelfs geen chocola met kerst, dus... O:)
Het kost ons vooral veel tijd en we krijgen er vaak alleen maar commentaar voor terug...

Een vraagbaak is een leuk idee. Maar realiseer je dat je om dit bij te houden gemiddeld een uur per dag kwijt bent. Dat wil je niet alleen doen, dus daar zijn minimaal 2 mensen voor nodig.

Dus (ik weet niet of ik voor m'n beurt spreek, want dit is natuurlijk vooral aan Eelke), maar meld je aan en dan kunnen we kijken of het levensvatbaar is!

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

ik heb al jaren geleden geroepen om een goede vraagbaak, en inderdaad ik wil er best tijd en energie in stoppen om goede overzichtelijke, duidelijke topics te maken...

dit zal niet in een dagje klaar zijn om het te maken, maar stukje bij beetje is er een hoop info beschikbaar en mogelijk ook een how-to-do ... klusinfo...

het lijkt mij een geweldige aanvulling op het forum...

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

Over het stukje techniek, wat dan? Ik ben zelf al tijden actief met hosting gerelateerde zaken en webdevelopment, als je een bestaand Wiki systeem wil gebruiken is het helemaal makkelijk natuurlijk, alleen het aanvullen van informatie kost je dan veel tijd.. Sowieso snap ik de drukte ook niet over dingen als 'onnodig' quoten omdat het bandbreedte zou verstoken oid; een VPN huur je al voor 5 euro in de maand en kan je duizenden bezoekers per dag op kwijt zonder dat je er iemand over zal horen.. Misschien wat offtopic, maar qua techniek is het hem toch niet :?

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

Onnodig quoten gaat over de boel onnodig onoverzichtelijk maken c.q. onnodig herhalen, niet over bandbreedte.

Techniek is geen "probleem". Een website ontwikkelen kost echter wel [i:2y10g20i]tijd[/i:2y10g20i]. Een MediaWiki installeren is zo geregeld (als je daarvoor kiest). Een nette website bouwen en ervoor zorgen dat het een geheel is, is dat niet ;)

een VPN huur je al voor 5 euro in de maand



Waar jij een VPS (ik neem tenminste aan dat je een Virtual Private Server en niet een Virtual Private Network bedoelt) voor 5 euro huurt ben ik wel benieuwd naar. Volgens mij hebben we een redelijk scherpe aanbieder, maar dat kost echt wel iets meer dan 60 euro per jaar. Voor 60 euro heb je prima shared hosting, maar VPS is volgens mij wat hoog gegrepen.

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

...

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

Weet niet of iemand de intermediair wel eens leest? Roos heeft een leuk artikeltje deze keer geschreven over Wiki's...

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

Eelke schreef:
Misschien moet je meer denken aan iets als een wiki. Ik kan verklappen: wordt aan gewerkt (zou jij moeten weten, Jaap ;)).




Nee eigenlijk niet.. maar geeft niet..

Ik wil (als dit opgezet is).. met Red Flame hier wel tijd in stoppen (als hij ook samen wil iig )

Jaapio

Ps.
gaat nu over wiki, maar indirect zou dit ook resulteren in minder samenvoegingen

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

Okay dit topic is officiel gehijacked als zijnde een vraagbaak topic. Ik zou mijn stukje over verstralers e.d. prima in een Wiki kunnen toevoegen, mocht het zover zijn.

Ik vind dit toch een ander issue dan het samenvoegen van topics. Ik zie het verband niet echt. Afgezien van dat als mensen in de wiki zouden kijken, ze minder snel topics openen over reeds besproken onderwerpen.

Demelza schreef:
Ik krijg zelfs geen chocola met kerst, dus... O:)
Het kost ons vooral veel tijd en we krijgen er vaak alleen maar commentaar voor terug...




Ik bedoel dat ik het apprecieer dat de moderators tijd en moeite stoppen in deze site; daarom wil ik zeker niet kritsch/afgevend/zeurend zijn. Ik vind het jammer dat je alsnog zo reageert want 'alleen maar commentaar teruggeven' was absoluut niet de insteek van mijn post.

Mocht ik in mijn openings post (gekscherend in de zeurmodus) dit niet duidelijk genoeg gemaakt hebben, mijn excuses. De meeste mensen hoor je niet tenzij er iets mis is, human nature. :)

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

Het verband is er toch wel. De insteek bij het forum is ooit geweest, een groeiende kennisbank, waarin op den duur meer gezocht (en gevonden) wordt dan er nog nieuwe vragen gesteld hoeven te worden. Naief, natuurlijk :) Destijds hadden we nog geen samenvoeg-functie en waren we "enthousiast" (om jouw term te gebruiken) met het [i:sw9hepqe]op slot[/i:sw9hepqe] zetten van topics, met een verwijzing naar een bestaand topic, waar hetzij het antwoord al te vinden was, hetzij het antwoord te vinden zou moeten zijn, omdat het als aanvulling zou gelden op het bestaande topic. Alles "overzichtelijk" bij elkaar. Helaas houdt vooral dat overzichtelijk te wensen over, zoals je zelf ook constateert. Dat is waar een wiki of iets dergelijks om de hoek komt kijken; dat is bij uitstek geschikt om wel het benodigde overzicht te krijgen.

Zelf ben ik ook erg van het zoeken op een vreemd forum, en vaak vind ik ook inderdaad wat ik zoek, zonder dat ik iets hoef te posten. En inderdaad, ik heb liever een lijstje van een paar topics (het houdt echter wel op leuk te zijn als het een lijst van verschillende pagina's zoekresultaten is), dan 1 groot topic dat ik door moet ploegen. Aan de andere kant zie je ook telkens weer dat mensen zonder te zoeken een topic openen, en het samenvoeg-beleid is niet alleen bedoeld om alles over hetzelfde onderwerp zoveel mogelijk bij elkaar te houden, maar ook om met zachte hand (in tegenstelling tot het vroegere op-slot-met-linkje) iemand naar bestaande informatie te dirigeren. Daar moet wel een zekere "balans" in gevonden worden. Dat bestaat dan in principe uit het beantwoorden van de vraag, "wat is hetzelfde onderwerp"?

In het kort komt het erop neer, deze discussie is zeker niet nieuw en is ook al een tijd geleden onder de moderators gevoerd. Bedankt dat je het nog eens onder de aandacht brengt, want wij moeten vaak van veronderstellingen uit gaan. We zullen de input zeker meenemen.

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

Ik heb geloof ik niet veel toe te voegen aan de discussie...

Maar ik vroeg me af of iedereen op de hoogte is dat er ook een zoekfunctie is om binnen een topic te zoeken?

Dit vind ik zelf erg bruikbaar om in een groot topic de informatie te vinden die je zoekt. Als je daar dezelfde zoektermen in gebruikt die je eerder gebruikte in de "echte" zoekfunctie blijven er vaak maar 1 of 2 posts over. Te vinden rechts bovenaan in elk topic (zoek naar: ...)

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

Check dit forum eens:

erg handig:

link

Dus idd een soort van FAQ`s met eenvoudige uitleg van de basic ( in dit geval Cit Xantia) reparatie klussen.

Groetjes,

Maurice

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

Dat is geen forum ;) De voorzieningen op de site zijn er momenteel gewoon nog niet naar, er wordt aan gewerkt.

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

Eelke schreef:
Dat is geen forum ;) .




Klopt....Maar de hoofdsite...met een link aanwezig voor het forum (vroeger wel eens gezeten, nog steeds inlognaam) maar die faq regelmatig gebruikt. Best handig.

Groetjes,

Maurice

RE: Enthousiast samenvoegen van topics

Tuurlijk. Overigens heeft deze site ook iets dergelijks: Informatie. Dat is echter een draak om te onderhouden. De vraag is ook niet of het handig is, de vraag is hoeveel tijd ik heb om de huidige plannen tot uitvoer te brengen :) Het schiet best lekker op, maar een hele site vervangen is een puist werk :)