F5 toets

RE: F5 toets

Bij mij is dat normaal een pagina refreshen.. Alleen op dit forum krijg ik dan een nieuwe reactie op een onderwerp, klopt dit, of is er iets met mijn pc.

OF is dit zo ingebouwd, zo ja, dan zou dat heeeeel erg irritant zijn...

Mijn mening dan he...

RE: F5 toets

Gebeurt dit ook als je gewoon refresh doet via de knop in de knoppenbalk? Op zich is er geen actie ondernomen om iets speciaals met F5 te doen, voor zover ik weet. In elk geval doet F5 in zowel Mozilla als IE bij mij een gewone refresh en wordt er geen nieuwe reactie aangemaakt ofzo.

Het kan echter wel zijn dat een refresh iets doet wat je niet direct verwacht, omdat het forum in een frame staat. Een refresh ververst de hele pagina, wat in het geval van deze site de frameset betekent. De meeste mensen komen via de voorpagina binnen en zullen dus ook weer de voorpagina te zien krijgen als ze refreshen met F5, en niet de laatste versie van de pagina waar ze naar zaten te kijken.

Wil je de inhoud van het frame verversen, dan kun je rechts klikken en refresh kiezen. Helaas is daar geen keybaord shortcut voor, voor zover ik weet (afhankelijk van je browser, natuurlijk, ik ga even uit van IE).

RE: F5 toets

volgens mij klopt het wat je zet qua frames enzo ja... Ik heb net ff verder getest met opera en die reageert normaal.. Zal wel weer aan interpet exploder liggen dan...

RE: F5 toets

Ik merk het zelfde. Ik sta in de index, en dan F5, en kom terug in een topic?? Vreemd...

RE: F5 toets

Erik: zie mijn reactie, daar staat haarfijn (?) uitgelegd hoe dat komt.

RE: F5 toets

Chips, overheen gelezen.. |:(

En nee, er is geen shortcut voor Frame-refresh, alleen voor page-refresh... Je kunt het wel aanmaken in Windows, maar dan kom je in een heel duister gebied terecht, wat ik niemand aan wil doen... Beetje Registry geklooi enzo...

RE: F5 toets

En dan nog werkt het alleen voor Internet Explorer.

RE: F5 toets

yup, de rest vraagt meer gepuzzel...