Facebook en twitter

RE: Facebook en twitter

Ik weet dat er een Facebook en Twitter account is van de MSCN. Is het een idee om het wat actiever te gebruiken door bijvoorbeeld de ritten en andere evenementen aan te kondigen?

RE: Facebook en twitter

Het account van Facebook is niet van de club zelf, maar door een lid opgezet. Volgens mij heeft de club daar ook geen rechten over. Twitter doe ik niet aan en kleine kans dat ik er ooit aan begin. Ik wist niet eens dat de club daar ook vertegenwoordigd was.

Er zijn volgens mij ook meerdere accounts van miniclubs op Hyves. (voor zover iemand dat nog gebruikt.)

RE: Facebook en twitter

Ik neem aan dat als er een clublogo staat, dat de club er toch iets van zeggenschap over zal hebben/kunnen opeisen...

Hyves? Was dat niet iets voor 40jarigen en hun kinderen? O:)

RE: Facebook en twitter

Ik ben voor :)

RE: Facebook en twitter

ThomasW schreef:

Hyves? Was dat niet iets voor 40jarigen en hun kinderen? O:)




En Twitter dan? Is dat niet voor mensen die niks anders te doen hebben dan de hele dag wereldkundig maken wat ze aan het doen zijn...? :x

Verder heb ik niks zinnigs te melden hierin...

RE: Facebook en twitter

Hyves: Ja, is idd voor 40 jarigen en hun kinderen :P
Twitter: Nee ;) Maak ik voor m;n werk zelfs regelmatig gebruik van!

Het ligt voor 95% aan de gebruiker wat je er mee doet en waar je het voor gebruikt ;)

RE: Facebook en twitter

Twitter en Facebook zijn inderdaad aangemaakt. Twitter wordt in beperkte mate gebruikt, Facebook nog niet. Daar zijn wel plannen voor, maar het is mijn bedoeling om dit zoveel mogelijk automatisch vanuit de site aan te sturen (de ervaring leert dat alles wat meer dan heel weinig moeite kost om bij te houden, niet wordt bijgehouden), dus uiteindelijk is dit gewoon een van de vele dingen die afhankelijk zijn van de nieuwe website die ik momenteel aan het bouwen ben.

Dus zoals met meer dingen geldt: even geduld nog.

RE: Facebook en twitter

Ik snap dat je zoveel mogelijk wil automatiseren, maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je het toevoegen van mscn-evenementen niet kan delegeren naar een ander (voor dit moment). Het zal misschien een uurtje werk zijn om alle geplande evenementen van dit jaar toe te voegen, de mscn-evenementen liggen vast dus daar hoef je natuurlijk niets meer aan bij te houden.

RE: Facebook en twitter

Wat betreft delegeren, hoor ik daar een vrijwilliger? Want het probleem bij delegeren is altijd wel dat er iemand moet zijn om het [i:xnpweh5d]aan[/i:xnpweh5d] te delegeren ;) Overigens is het ietwat kort door de bocht om te stellen dat de evenementen vastliggen en het een eenmalige actie is om die toe te voegen aan Facebook; het komt toch ook nog wel eens voor dat er wijzigingen zijn op evenementen, en elke extra plek waar je die wijziging moet doorvoeren is er in feite 1 te veel.

Maar afgezien daarvan, automatiseren is maar 1 aspect. Sowieso wil ik eerst een duidelijker beeld hebben van de mogelijkheden en onmogelijkheden. Ik zou het bijvoorbeeld jammer vinden als "Facebook" een helemaal op zichzelf staand gebeuren wordt, apart van deze site (en aangezien Facebook dat juist helemaal niet jammer vind en het liefst zou willen dat alles en iedereen alleen maar Facebook zou gebruiken lijkt me dat een reële vrees). Alleen maar evenementen toevoegen is dus naar mijn idee niet genoeg, er moet ook iets van een koppeling terug zijn naar de website. Als jij daar ideeën over hebt hou ik me aanbevolen om binnenkort een keer van gedachten te wisselen.

Maar goed, uiteindelijk komt het erop neer dat ik de bottleneck ben bij alles wat er op Internet-gebied gebeurt met de club en mijn prioriteit momenteel niet bij Facebook ligt. Wat zeker niet betekent dat dat nooit zo zal zijn, er zijn eenvoudigweg belangrijkere dingen, op dit moment (zoals een 8 jaar oude website, wat in dit Internet-tijdperk ongeveer gelijk staat aan antiek :)).

Edit: ik heb bij wijze van proef een evenement gemaakt voor de clubdag van komende zondag. Zo te zien kan ik als informatie een link opnemen naar de website en reacties op Facebook uitzetten. Nu nog de mogelijkheid om op de site in te loggen met Facebook (disclaimer: dat kon wel eens even gaan duren...) en het cirkeltje is rond :)

RE: Facebook en twitter

Eelke schreef:
Alleen maar evenementen toevoegen is dus naar mijn idee niet genoeg, er moet ook iets van een koppeling terug zijn naar de website. Als jij daar ideeën over hebt hou ik me aanbevolen om binnenkort een keer van gedachten te wisselen.




Bij een Facebook fanpage kan je een tab volledig naar je eigen wens inrichten, zo kan je er ook een iframe inladen (520px breed). Wanneer je dit als landingspagina op facebook gebruikt zou je hier bezoekers kunnen motiveren om lid te worden van de club of op een andere manier te anticiperen.

RE: Facebook en twitter

Ik bedoel dan, vanuit de specifieke evenementen op Facebook, naar de specifieke evenementen op de website, zodat e.e.a. zich zoveel mogelijk afspeelt op de website en je niet twee plekken krijgt die je in de gaten moet houden.

RE: Facebook en twitter

Ik wil best een uurtje evenementen toevoegen hoor...

Ik moet zeggen dat ik me nog niet echt verdiept heb in Facebook, ik heb alleen dingen bij anderen gezien die mij wel leuk/een toevoeging leken. Of en hoe het allemaal te realiseren is, is mij op dit moment ook nog een raadsel. Maar het begin is er in ieder geval.

RE: Facebook en twitter

Het is m.i. dus meer dan een uurtje. Ook in de gaten houden of evenement-info wijzigt en dan (tijdig) bijwerken, bijvoorbeeld. Ook vraag ik me af hoe nuttig het is om alle evenementen in 1 keer toe te voegen. Ik zie nu nergens echt iets waaruit blijkt dat er binnenkort een evenement is, anders dan dat het op je tijdlijn verschijnt omdat het net is toegevoegd (dus de trigger is het toevoegen, niet het feit dat het binnenkort plaatsvind). Als Mini Seven Club kan ik geen mensen uitnodigen, alleen een berichtje sturen (dus moet er weer nagedacht worden over een tekst die daarin moet komen te staan). Als "mezelf" kan ik wel mensen "aanvinken" als gast, maar dat zijn [i:3kx3itsb]mijn[/i:3kx3itsb] facebook-connecties die niet persee iets met de MSCN hebben.

RE: Facebook en twitter

Wat me opvalt is dat het 'miniwereldje' echt ons kent ons op facebook is, bij iedereen met een mini avatar heb ik wel een gemeenschappelijke 'vriend'. Ik denk dus ook dat zoiets als een lopend vuurtje zal gaan.

Zo heel veel informatie hoef je niet te geven bij een evenement natuurlijk. Naam, datum, plaats, een korte omschrijving en natuurlijk een linkje naar het forum/site met de grote omschrijving.

Allemaal tegelijk posten is misschien ook niet zo handig, je wilt mensen juist activeren. Als je aan het begin van het jaar de evenementen erop zet ben je de interesse kwijt op het moment dat je het juist nodig hebt...

Genoeg om over na te denken.

RE: Facebook en twitter

Precies. Al zou Facebook daar een hoop in kunnen betekenen door automatisch een reminder te sturen voor evenementen waarvoor je bent uitgenodigd ofzo. Misschien dat ze dat ook wel doen, maar al die uitzoekerij zijn dus die details die toch meer tijd vragen dan je in eerste instantie bedenkt.

RE: Facebook en twitter

Het doel moet natuurlijk zijn om mensen te activeren om naar evenementen te gaan en eventueel lid worden van de club, niet om naar het forum te komen. Facebook en Twitter zijn net zo goed een instrument als de papiertjes bij het clubblad en het forum. Volgens mij zijn er heel veel leden die nooit op het forum kijken maar het wel gezellig vinden om naar de clubdag te komen en ritten te rijden.

Het forum zal zijn meerwaarde behouden door de technische ondersteuning, showcases en de onderlinge gezelligheid.

RE: Facebook en twitter

Ik neem aan dat dit een reactie is op mijn eerdere punt dat ik het jammer zou vinden als Facebook een helemaal op zichzelf staand gebeuren zou worden, apart van deze website? Natuurlijk is het uiteindelijke doel (ook van de website) het promoten van evenementen en het werven van nieuwe leden. Ik denk echter dat dat het meest effectief gedaan kan worden als zoveel mogelijk Internet-activiteit rond de Club op Internet zich op een centrale plek* afspeelt. Met name Facebook heeft in potentie een boel overlap met de eigen website, qua functionaliteit (discussies/reacties). Mensen [i:373gatm1]bereiken[/i:373gatm1] is heel goed, maar het liefst dan wel zo snel mogelijk naar deze site :)

[size=80:373gatm1]*: Kan die centrale plek niet verschuiven, zodat misschien ooit de website - al dan niet met forum - een ondergeschikte rol gaat spelen aan (bijvoorbeeld) Facebook, net als dat de mailinglist van vroeger inmiddels volledig plaats heeft gemaakt voor het forum? Dat kan, maar dat is volgens mij iets wat we niet moeten willen; Facebook is een groot, machtig bedrijf, waar je dan uiteindelijk wel erg afhankelijk van wordt. In dat opzicht is de situatie ook zeker niet te vergelijken met forum vs. mailinglist. [/size:373gatm1]

RE: Facebook en twitter

Nee dat moet je zeker niet willen. Wat dat betreft vertrouw ik facebook voor geen meter... Maar ik denk oprecht niet dat het zo'n vaart zal lopen, het forum heeft nog steeds veel functionaliteit die je op facebook niet hebt en waarschijnlijk ook niet zal krijgen. Je hebt hier een database vol met kennis die je zo kan opzoeken, waarbij je met facebook (en ook een mailinglist) maar moet hopen dat er net iemand kijkt die het weet. Ik zie het ook echt als een klein deel van het grotere geheel dat de MSCN heet, en ik denk ook niet dat het meer moet worden dan dat.


En buiten dat, ik wil mijn Facebook'vrienden' helemaal niet lastig vallen met teveel minigerelateerde berichten.