Feed back in de topics

RE: Feed back in de topics

Eelke schreef in het kachelprobleem van BadBert

[i:nay56hmc]Roger: dat proberen we inderdaad een beetje te promoten. Er moet een zekere balans gevonden worden tussen niet steeds maar nieuwe topics openen (omdat bijvoorbeeld de kachel koud blijft in plaats van lauw wordt ) en nooit nieuwe topics openen omdat het nog wel iets met een ander probleem te maken heeft.

Maar als mensen uberhaupt niet zoeken, dan hebben ze dit probleem zowiezo niet, dus dat is stap 1."[/i:nay56hmc]

Ik snuffel nog niet zo lang in de forums dus ken nog niet alle in’s and out’s maar ik snap het probleem van Eelke wel. Wat ik nog wel eens mis in de forums die ik af snuffel is feet back, dat wil zeggen dat de gene die de topic aanmaakte vergeet om te vertellen wat hij of zij allemaal gedaan heeft om het probleem te tackelen en wat het resultaat was. Het zou handig zijn als dit wel gebeurde want zo kan je een topic ook afsluiten, en misschien wel beter beheren. Bovendien is het wel leuk voor diegene die reageren om te zien of zijn of haar antwoord of goede raad bij heeft gedragen aan de oplossing van het probleem.

Misschien is het zinnig wanneer een topic is afgesloten (dus wanneer de oplossing van het probleem daar is) de kreten en de onzin er uit te halen en alleen de serieuze antwoorden te laten staan. Hoewel ik dit vaak wel grappig vind.

De kreten, onzin en discussies eindigen nog wel eens met een flinke afwijking van de originele vraag, zoals ik al zei, ik vind dit grappig maar ook interessant. De topic gaat min of meer een eigen leven leiden en houdt het forum levendig. Ook kan je veel kennis op doen of je kennis toetsen, je kennis delen met anderen en de totale Mini kennis breedt houden, plus een ander hopelijk helpen.

Ben je echter naar een antwoord voor een probleem aan het zoeken dan heb je door deze factoren veel tijd nodig om het goede antwoord te vinden, bovendien, ik kan me voorstellen dat mensen met minder technische kennis wel eens flink het enge bos in worden gestuurd. Ik snap dus wel dat er nog wel eens in topics vragen worden gesteld van ongeveer gelijke strekking. Gek genoeg komen er ook dan weer reacties tussen met andere tips.

Dit was wat ik even kwijt wilde ten aanzien van de reactie van Eelke in het kachelprobleem van BadBert. Misschien heeft iemand nog wel een leuke reactie hierop.

RE: Feed back in de topics

Je hebt alvast pluspunten dat je een nieuw topic hierover opent :)

Mijn filosofie wat betreft het afsluiten van onderwerpen is dat dit mensen (anderen, die het topic opduikelen bij een search) de mogelijkheid ontneemt om verduidelijking te vragen. Wat betreft het "schoonvegen" van zo'n topic, daar zie ik toch wel een aantal problemen, nog afgezien van het feit dat het jammer is dat het de levendigheid eruit haalt. Veel werk, wat laat je wel en niet staan, etc.

Ik denk dat het helemaal niet zo slecht gaat. Er zou wat meer gezocht mogen worden. En bij sommige mensen heb ik het gevoel dat ze door al dat gehamer op zoeken en posten in bestaande topics "bang" zijn geworden om een nieuw topic te openen en daarom in topics gaan posten die maar zijdelings met hun opmerking, vraag of probleem te maken heeft. Dan slaat het weer te ver door.

Zolang er moderators zijn om een beetje sturend op te treden en een aantal mensen die het goede voorbeeld geven denk ik dat het wel prima gaat zo, eigenlijk.

RE: Feed back in de topics

aanvullend denk ik dat je moet opletten of je reaktie iets toevoegt in de (oorspronkelijke) discussie...

we hebben eerder gesproken over me-too-reakties, sindsdien gebeurt het veeeeeeeeel minder :)\\_

als iedereen bedenkt dat er ruimte is voor ge-chat in de mini/chit - chat

en dat techniek voor de techniek is, dan blijven topics schoon...

O:) nee ik heb niet de ilusie dat er nooit iets onzinnigs tussen de techniek-topics staat, maar een beetje nadenken voordat men plaatst scheelt wel.

en ook ik maak me schuldig aan het plaatsen van berichten die niet altijd iets toevoegen...

en het zou fijn zijn als mensen ook een oplossing vermeldden als ze iets gerepareerd hebben ;)

RE: Feed back in de topics

The Little Red Mini zegt!

Alles heeft zijn voor en tegens, zo ook het Mini forum.
Zoals Eelke zei, en ik weet dat het zo is, brengt het opschonen van een forum een hoop werk met zich mee, het was ook maar een balletje dat ik opgooide.
Haal je de afwijkende zaken, ik zal geen onzin meer zeggen, eruit dan haal je de levendigheid eruit, daar kan ik onmiddellijk in meegaan. Ook kan ik met de filosofie meegaan wat betreft het afsluiten van een topic.

Mijn filosofie is onder andere, mede door de reacties van Eelke en Red Flame ook wel enigszins veranderd. Het zoeken zal inderdaad voor de mindere technicus onder ons niet gemakkelijk zijn maar, het technische forum is toch voornamelijk om elkaar te helpen dacht ik. De forum bezoeker zal dus toch wel enige technische kennis in zijn of haar achterzak moeten hebben anders valt hij of zij bij de eerste de beste technische term compleet achterover. Ik denk dat de beginnende sleutelaar soms aardig op weg geholpen wordt, en zo hoort dat ook want de klassieke Mini moet gewoon op de weg blijven.

Ik rijd en knutsel al dertig jaar aan Mini’s (ja ik ben een echte ouwe Mini rijder) en ik heb de glorie tijd van de mini volop meegemaakt, hoewel, in de sixties mocht ik nog net niet rijden. De Mini staat voor mij voor alle goede muziek uit de sixties, voor Rock’n Roll, voor simpele, degelijke maar ook slimme techniek en als statussymbool is ie net zo veel waard als de Harley. Roll’s chauffeurs knipperen echt niet tegen elkaar, Mini rijders wel, ze zijn samen met motorrijders de enige weggebruikers die daar een vaste gewoonte in hebben.

Ik kan natuurlijk nog veel meer redenen en argumenten verzamelen waarom die Mini zo leuk is en dat daarom de forums zo belangrijk zijn maar aan alles komt een eind dus ook aan mijn reactie. Dat wil niet zeggen dat de topic hiermee is gesloten. Ik zal proberen zo veel mogelijk een aandeel te zijn in het forum hoewel dit moeilijk is want ik heb een druk leven.

Greetz TLR Mini http://www.tlr-mini.tk (in aanbouw) :+)