Fout posten!

default

RE: Fout posten!

Het gebeurd de laaste tijd weer al te vaak dat wanneer mensen de zoekfunctie niet gebruiken, er een nieuw (sub)topic wordt aangemaakt.
Veel van ons geven meteen een hint om de zoekfunctie te gebruiken waarna er gelinkt wordt naar een bestaand item.
Maar, waarschijnlijk wordt de hint verder niet begrepen, want velen onder ons discussieren vrolijk verder in het aangemaakte bericht met gevolg dat er straks tien, twaalf of meerdere topics worden aangemaakt over een en zelfde onderwerp. Dit tot grote ergenis voor de mensen die de zoekfunctie wel gebruiken, maar door de vele z.g. bomen het bos niet meer zien en weer een nieuw topic openen.
Op mijn werk noemen wij dit Systeemvervuiling.

Handig zou zijn dat de mensen eens de FAQ zouden lezen en het forum zouden gebruiken zoals die bedoeld is. (Maar lezen kost waarschijnlijk te veel moeite)
Het klinkt misschien bot als ik zeg een groot voorstander te zijn om de opnieuw aangemaakte topics, over eerder besproken onderwerpep, op slot te zetten of een topic aan te maken met foutposters.(kan je zelf de score bij houden)Ik ken een aantal forums waar dit al wordt gedaan. Wanneer je boven een aantal punten scoord, wordt je IP-adres uit het systeem gewist en heb je geen toegang meer.
Een keiharde maatregel, maar je voorkomt er wel mee dat mensen het systeem onbruikbaar danwel onoverzichtelijk maken door overal maar te gaan posten en/of verder discussieren in een nieuw topic.

Maar zoals ik al eens eerder heb aangegeven: Het zou beter zijn dat de mensen eens de FAq zouden lezen en zich aan de regels houden.

Beste oplossing zou zijn wanneer er een nieuwe php versie zou verschijnen en de topics met elkaar konden worden gekoppeld. Ben je in een klap van het hele gedoe af.

grtzz Martin

RE: Fout posten!

hier ben ik het volledig mee eens, alleen vind ik het blokkeren van een forum-lid een verre strafmaatregel.

ik denk dat iedereen wel eens een topic opend wat dubbel is/was alleen omdat je toevallig niet het goede zoekwoord het gebruikt.

er mag wat mij betrefd een topic afgesloten worden als blijkt dat er een al een topic over bestaat.

RE: Fout posten!

Misschien kan er gekeken worden naar de topic indeling. Ik vermoed dat de meeste postings in techniek vallen. Misschien valt hier een onderverdeling in te maken. B.V Remmen / Motor / Interieur. Ik roep maar wat, misschien is het (te ) veel werk :?

RE: Fout posten!

Inderdaad, als het overduidelijk is dat een vraag al ergens beantwoord wordt is het misschien beter om een topic gewoon op slot te zetten, inderdaad om te voorkomen dat er toch weer mensen doorgaan op die plek. Alleen kan het dan voorkomen dat mensen daar "vastlopen", omdat ze dat topic gevonden hebben, maar er geen bruikbaar antwoord in staat. Eigenlijk zou er dan dus minimaal een link naar een topic moeten staan waar dat onderwerp besproken wordt.

Het probleem is, waar trek je de grens? Je komt toch vaak in schaduwgebieden; het komt best voor dat ik een ander topic helemaal zou moeten doorspitten om erachter te komen of het terecht is of er een nieuw topic is geopend of niet. Guess what... :) [Kan ik jullie hulp ook goed bij gebruiken; als je een vraag tegenkomt waar je van weet dat het antwoord op het forum te vinden is, probeer dat dan ook op te zoeken en post de link - evt. zefs een link naar een speficieke post; er staat een klein wit papiertje naast elke post waarachter een link zit naar specifiek die post. Kan ik snel even kijken of ik het ermee eens ben dat het antwoord daar staat en dus makkelijker beslissen of het terecht is om het op slot te zetten)].

Daarnaast schrikken dat soort harde maatregelen (of dat nou zover gaat als bannen, of simpel een topic op slot zetten) newbies af, wat ook weer niet de bedoeling is. Het is allemaal uit te leggen, maar dat is weer meer tekst. FAQ is leuk en aardig, maar ik kan me goed voorstellen dat het mensen koud om het hart slaat als ze bovenaan staan en al die tekst zien. Ik denk dat ik even een nieuw topic open over FAQs en forum-regels, want dat is het wel waard en is denk ik gedeeltelijk een oplossing voor dit probleem. [In het kort: forum-regels makkelijker te vinden en duidelijker, zowel qua link als qua eigenlijk tekst. Gecombineerd met krachtiger optreden.]

RE: Fout posten!

G-Bee: Over meerdere rubrieken is al vaker gediscussieerd (en niet zonder effect, het styling & customizing forum is hier een direct gevolg van). Misschien kun je die discussies eens nalezen.

Ik zie alleen niet direct in hoe dat het "fout posten" zoals door Martin aangehaald tegengaat. Maakt het eerder erger, meer rubrieken geeft ook meer kans om de verkeerde te kiezen...